EXYU FITNESS FORUM

Author Topic: Resila sam, povratka nema!  (Read 8954 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline montesonja

  • Pocetnik
  • *
  • Posts: 8
  • Gender: Female
Resila sam, povratka nema!
« on: July 28, 2007, 02:51:31 AM »
Ali mi treba pomoc!!!

Zahvaljuci vasem sajtu, posle par dana studiranja u vezi ishrane i vezbanja, ja resih konacno sebe da dovedem u red!

Ovo sam ja:

33 god., 172 cm, 78 kg. Cilj: 65 kg
Porodila sam se carskim rezom pre 6 meseci, a u trudnoci sam nabacila skoro 25 kila.
Pre mesec dana sam pocela da idem u teretanu, svako vece. Bas sam bila resila, bar sto se vezbanja tice - ali nisam bila disciplinovana sto se hranje tice sve dok nisam od vas neke elementarne stvari naucila. Ima tacno 10 dana da se STROGO pridrzavam vasim savetima, a jelovnik od onda izgleda otprilike ovako:

Dorucak: zobene pahuljice sa 1 supenom kasikom. ml. lanenih semenki + jogurt 0,5%. Ponekad iseckam malo jagoda i dodam, ali retko u zadnje vreme jer mi bude preslatko. Kafa sa 1,5% mlekom

Uzina: Keso sir (cottage cheese) 1,5%, sa rakovima, paprikom i malo zacina. Voda. Tvrdi hleb (kao dvopek, 100% razani sa puno vlakana. Saka malina ili 3-4 jagode.
Ili druga varijanta uzine: pasulj iz konzerve sa lukom. Parce tvrdog hleba. E ovo me malo buni?! Pasulj sam jela zato sto sam mislila da unosim vise proteina nego skrobaste UH. Molim da mi to pojasnite  :help:

Rucak: piletina, riba, govedina sa salatom. Cirka 2 puta ned. uz meso uzmem neki skrobasti UH, ali izbegavam.
Kafa sa 1,5% mlekom.

Teretana od 19.30-21h

Vecera: tunjevina sa lukom. Voda. Belanca

Belanca pojedem u toku oko 5-6 komada. Dosta??

Slatko ne jedem UOPSTE, niti imam zelju. 2 prva dana su bila pomalo krizna, ali je proslo glat. Sad mi se samo gadi sve sto je stetno  :clap: Ponekad pojedem saku badema, lesnika ili suvog grozdja ali to je retkost. Voce slabo jedem, jedino maline obozavam a sve ostalo moze radi mene da se nikad proizvodi.


E sad, moj problem osim ocitog,
Otkako sam pocela da treniram intenzivno svako vece u komb. sa ishranom koju sam navela, za 10 dana smrsala sam svega 1 kg.
Obim kukova se smanjio za 4 cm, ali stomak ne mrda?! I dalje je 103 cm  :blush: Goozovi se zatezu, to osecam ali stomak nista!

Trening izgleda ovako:
20 dana sam iskljucivo radila na Treadmill-u, nekad intervale (hodanje, trcanje, hodanje...), nekad incline 10 (uzbrdica, ravno) na po 2 min. Ukupno bi sve trajalo nekih 50 min.
Zadnjih 10 dana sam pocela i na masinama. Plasila sam se njih kao od djavola, sve dok nisam procitala 7 mitova i jos ponesto, i skuzila da ipak ne mogu da izgledam kao Ronnie Coleman ako krenem  :crazy:  Nisam nikad cula za njega pre odlaska u teretanu, ali silom prilika morala sam jer je jednom od instruktora ocito idol i inspiracija pa moram da buljim u njega dok sam na traci, jer je TV tacno ispred trake! Au, kad zategne onaj kais i mene zivot zaboli  :girlcray:

Nego da se vratim biti,
Znaci SVE moguce sprave imam na raspolaganju, od bicikla, stepera, trake pa do svih masina. I nisam vise sigurna na koji nacin tacno da kanalisem trening?! Lutam od trake (sad sam dobila kondiciju, trcim bez problema 10km/h, sto je u pocetku jedva bilo 8.   12 kad sprintam, pa brzi hod na 6,5) do sprava, najcesce kombinujem, ali se plasim "buckurisa". Razumete?

A sto se sprava tice, radim najvise vezbe za stomak. E sad ja ne znam nazive masina, ali da ih opisem: jedna je sedeci polozaj, vucem noge i ruke "u susret" sa teretom od 20-25 kg. Uradim 3 serije po 10.
Sl. je: uhvatim se rukama za drzace i u sedecem polozaju guram STOMAKOM teret, u levo, pa u desno. Uradim 4 serije po 15.
I zadnja za stomak: Zgrabim drzace za ruke, naslonim podlaktice i podizem noge (90 stepeni). 2 serije po 10. Tesko mnogo, ali puno lakse ide vremenom  :)
E onda pocinje moje lutanje po teretani...dizem i spustam bar (za ruke) sa 30 kg. Lezeci potrbuske radim noge, sa 25 kg. I tako... Bucice nisam jos uhvatila za rogove, ali bih rado - samo ne znam sta da radim s njima??! Da se zveknem po glavi?  :dunno:


Nastojala sam sto detaljnije da vam docaram kako se svim silama trudim da skinem ovaj visak, ali se zalepioooooooooo  :hitself:

Jos ovo da objasnim,
Jutarnja setnja na prazan zeludac je za mene nemoguca varijanta, jer sam navikla da doruckujem cim ustanem i ceo zivot imam problem sa zelucem. Prazan zeludac = ne glad, nego bol  :nonono:
Sa bebicom setam svaki dan (kad vreme to dozvoli, sto nije slucaj zadnjih dana - provala oblaka) najmanje po 2 sata.

Eto, toliko "cudo" od rezimea, a pomaka nigde. Gde gresim???
Ja ne odustajem, ovo je sad ili nikad - to osecam svim bicem. Znaci motivacije ima na pretek, furam kud sam zacrtala ali pitanje je K A K O?? Ocigledno nesto ne stima...  :hm:




I have died so little today, friend, forgive me. Carpe diem

Offline Dragana

  • Fitness trener
  • *
  • Posts: 286
  • Gender: Female
Odg: Resila sam, povratka nema!
« Reply #1 on: July 28, 2007, 04:56:03 AM »
Pozdrav, montesonja

Vidim da vec dosta toga znas o ishrani. Samo treba napraviti precizniji plan da bi imala bolji uvid i u eventualne greske. Unos proteina trebas da drzis konstantnim, dok UH variras. Ovo za pasulj nisam razumela...Svaki obrok trebada sadrzi protein i najbolji izvori su posna mesa (piletina, teletina, riba, belanca), jer biljni izvori nemaju kompletan aminokiselinski sastav pa nemogu zameniti meso. Tvrdi hleb sadzi isto sto i svez osim vode (zabluda mnogih je da je suprotno). U dorucku ti fali proteina. Jogurt nije neki izvor. Sir ostavi za veceru (sadrzi kazein-sporiji protein idealan za noc),a tunjevinu za uzinu. Uzina: paprika i hleb-nemoj da mesas vlakna i skrob u obroku. Unosi razlicite izvore skroba, vlakana i proteina. Sve u svemu, nije lose. Ovako bi trebala da organizujes jelovnik:

Ponedeljak: 120gr proteina +120 gr UH-skrobastih/riza,krompir ili crni hleb
Utorak:ostani na istoj vrsti proteina +60 gr UH-skobastih
Sreda: proteinski dan...dakle..nista UH, samo unosi proteine preko 120 gr i  povrca..brokoli..sargarepa..kupus..itd
Cetvrtak:60 gr UH..proteini sve isto
Petak:120 gr UH..proteini sve isto..
Subota: 0%r UH..proteini sve isto.+gomile povrca
Nedelja: 0% ugljenih hidrata ali pored proteina pojacan unos masti ..recimo 100 gr..lesnik..badem..orah...


Kardio na prazan stomak i nemora da bude bas na totalno prazan, bitno je da glikogen bude ispraznjen da bi se lakse mobilisale masti (dopunjava se sa UH). Mozes da pojedes zalogaj nekog proteina, tek da te ne kida zeludac, pa kad zavrsis trening onda ceo obrok. Jutarnji radi kao Hiit danima kada ne ides u teretanu, a ostalim ako klasican kardio.

 :lol: Ronnie Coleman :lol:...instruktor je hteo da te motivise

Vaga nije pravo merilo ! Zar ti 4cm manje za 10 dana u kukovima ne govori dovoljno ? Ne brini, dobro ti ide i stomak ce doci na svoje. Trebas da vezbas celo telo.  Treniranjem trbusnjaka ces ucvrstiti misice, ali da bi njihova cvrstina dosla na videlo, sto je slucaj i sa ostalim delovima tela, moraju se skinuti masti, a to se postize iskljucivo ishranom. Zato strpljivo. Ubaci vise vezbi za stomak koje se izvode bez sprava, jer mnogi pocetnici neznaju pravilno da kontrahuju te misice. Imas na forumu i primere pocetnickih treninga sa izvodjenjem vezbi. U teretani mozes da radis celo telo u jednom treningu ili da odvajas na dva treninga (za gornji i donji deo tela).

izvodjenje vezbi za ciljani misic http://www.exrx.net/Lists/Directory.html

Procitaj zenske teme o mrsavljenju. Ima dosta primera slicnih tvom, primera jelovnika i treninga.

Should I stay, should I grow...

Offline Lazic

  • Administrator
  • *
  • Posts: 21979
  • Gender: Male
    • EXYU FITNESS
Odg: Resila sam, povratka nema!
« Reply #2 on: July 28, 2007, 07:56:32 PM »
pozdrav montesonja i dobro dosla, gaga ti je sve rekla...mislim da ces uspeti, dosta znas i dosta si naucila, samo sprovodi u delo i bice rezultata..
Suplementi prodaja Srbija - link
Uz svaki kupljeni preparat besplatan ONLINE strucni savet i konsultacije - link
Najbolji popusti i pokloni na webu - link 
BESPLATNA DOSTAVA ZA KUPOVINU PREKO 6000 din

EXYU FITNESS NA YOUTUBE-u - link
https://www.exyu-fitness.com/   forum sitemap  webshop sitemap

Offline montesonja

  • Pocetnik
  • *
  • Posts: 8
  • Gender: Female
Odg: Resila sam, povratka nema!
« Reply #3 on: July 29, 2007, 01:06:46 AM »
Dragana, beskrajno ti hvala na detaljnom odgovoru  :)  Lazicu, lepo je "cuti" da verujes u mene, samo jos i da se dokazem.

Korigovala sam malo obroke posle Draganinih saveta. Dakle, hleb cu izbaciti skroz - bilo tvrdi ili svezi. Mada svezi nisam jela ne pamtim. Danas sam bila u trgovinu, i "nalagerovala" se raznim morskim delikatesima njam njam :)
Stek od tune, ili konzerviranu sa maslinovim uljem cu jesti iskljucivo za uzinu, a sir za veceru. Veceras sam napravila "salatu" od cottage cheese-a, rakova i skoljki. Em sto je ukusno, em sto ima dosta proteina.
Kako sam bila glupa dok nisam konacno shvatila kako pravilno jesti, ja ne mogu da verujem?! Mucila sam se, bila gladna a rezultata nigde! A ovako em jedem ono sto ustvari volim, em uzivam u tome, em vodim zdrav zivot. Pa kud ces lepse??

 Znam da 4 cm nije malo, ali kao svakom nestrpljivom pocetniku, vaga je BILA neizbezna svako jutro. Resila sam da necu ni da je konstatujem neko vreme, metar je mnogo bolji drug  :yes:
Pogresila sam u prvom postu, kad sam napisala da mi je obim stomaka 103. To su kukovi, sada. A stomak je 94.

Vikendom ne idem u teretanu, ali sam jutros posle par belanaca uradila neke vezbe za stomak sa linka koji si mi poslala. Hvala, vrlo korisno  :signthankspin:

A ono u vezi pasulja sto sam te pitala, da malo pojasnim:
Znaci radi se konzerviranom pasulju, koji je vec kuvan i koristi se za salate. Svejedno, mene je interesovalo da li da tu vrstu pasulja svrstam u kat. protein ili skobaste UH?  Upravo sam procitala sastojke: 9 gr. proteina, 16 g UH. Jasno mi je :) Znaci salata od pasulja ne dolazi vise u obzir, jer sam mesala sa lukom, i paprikom ponekad. Smatrala sam da jedem vise proteina nego UH.  Auu, al´ udavih...sorry  :blush:

Bila bih zahvalna ako mozete jos da mi kazete kako tacno da radim na Treadmill-u? Da li da nastavim da variram, ili da idem po nekoj semi? Kako se najbolje prze kalorije na traci?

Procitah negde da je najbolja kombinacija teretana, pa onda traka na kraju. Istina? Tako sam uradila u petak, i mnogo mi se dopalo. Savrseno mi je odgovaralo da me masine umore, ali ne i dovoljno da ne mogu da odtrcim nekih 20 min. Bas mi je palo lepo. Je´l to ok, tako raditi?

Mislim da sam skuzila dobar deo, ako ne - molim vas da me ispravite, da ne mlatim u prazno.
Sad preostaje kontinuirani trud, kofer strpljenja i dzak vremena :) Ne mari, doci ce i mojih 5 minuta...

Topli pozdrav iz kisovite Svedske
I have died so little today, friend, forgive me. Carpe diem

Offline montesonja

  • Pocetnik
  • *
  • Posts: 8
  • Gender: Female
Odg: Resila sam, povratka nema!
« Reply #4 on: July 29, 2007, 02:04:06 AM »
Jos nesto...

Vidim da obicno nemate nista protiv Coca-cola light.
Ovde na sva zvona trube kako treba bas light proizvode izbegavati (sto se tice slatkih proizvoda naravno), iz tog razloga sto sadrze aspartam, vestacki secer koji je 200 put sladji od pravog secera!
Naucnici tvrde da vestacki secer izaziva jos vecu potrebu za slatkim. To sam licno okusila, zato ne koristim ni sugar free pastile vise, a davila sam se u njima! Ja sam bila, ako iko, pravi pravcati sugar free-holic! I popularna debata u EU, da je aspartam kancerogen, i da hoce da ga zabrane, me pomalo plasi jer sam ga se nagutala k´o malo cega.   :drunk02:

I have died so little today, friend, forgive me. Carpe diem

Offline Alecita

  • Pocasni clan
  • *
  • Posts: 132
  • Gender: Female
Odg: Resila sam, povratka nema!
« Reply #5 on: July 29, 2007, 02:23:10 AM »
Pozdrav Montesonja!
Kad smo kod koka.kole light (koji inace uopste ne volim), veceras sam je na nekoj festi pila silom prilika jer je bilo ili to ili alkohol, ili sokovi. I onda smo stigli kuci, i mene je uhvatila volovska zedj, i napih se vode kao kamila, mislim da sam odjednom popila litru vode  :crazy:. A nisam jela nista sto bi mi isprovociralo toliku zedj, (pilece na zaru, neslano skroz i salata od tikvica-sveza, nezacinjena) I to sve bar sat vremena pre koka-kole. Svasta, necu vise da je pijem. Ako bas moram, samo cu da drzim casu. Ja nisam imala potrebu za slatkim, samo ova luda zedj, iako inace i pored lubenice koju tamanim ko termit drvo, pijem i vodu u velikim kolicinama.(da ne pricam koliko puta trcim "na jedno mesto")
Vestak zesci je ta coca

Offline Lazic

  • Administrator
  • *
  • Posts: 21979
  • Gender: Male
    • EXYU FITNESS
Odg: Resila sam, povratka nema!
« Reply #6 on: July 29, 2007, 12:05:04 PM »
Quote
Svejedno, mene je interesovalo da li da tu vrstu pasulja svrstam u kat. protein ili skobaste UH?  Upravo sam procitala sastojke: 9 gr. proteina, 16 g UH.
skrobasti

Quote
Bila bih zahvalna ako mozete jos da mi kazete kako tacno da radim na Treadmill-u? Da li da nastavim da variram, ili da idem po nekoj semi? Kako se najbolje prze kalorije na traci?
minute 1:1  ili 2:2 ili 2:1(brze/sporo)

Quote
Procitah negde da je najbolja kombinacija teretana, pa onda traka na kraju. Istina?
jedno od boljih resenja

Quote
Vidim da obicno nemate nista protiv Coca-cola light.
to je samo alternativa, ako mozes bez toga znaci nemas potrebe da je pijes..

Suplementi prodaja Srbija - link
Uz svaki kupljeni preparat besplatan ONLINE strucni savet i konsultacije - link
Najbolji popusti i pokloni na webu - link 
BESPLATNA DOSTAVA ZA KUPOVINU PREKO 6000 din

EXYU FITNESS NA YOUTUBE-u - link
https://www.exyu-fitness.com/   forum sitemap  webshop sitemap

Offline montesonja

  • Pocetnik
  • *
  • Posts: 8
  • Gender: Female
Odg: Resila sam, povratka nema!
« Reply #7 on: July 29, 2007, 01:20:34 PM »
Cao Alecita,

Tebi se verovatno manifestovalo u zedj (ubedjena sam da je zbog coca-cole), jer ti je organizam mozda "mislio" da si pojela celu cokoladu od 200 gr. Pa ti kaze "zalij to malo breeee" ;)
Eto, sigurno nije opasno, ali u ogranicem kolicinama, sto uostalom vazi i za sve ostalo. Ja licno bih radije popila 1 dl obicne cole nego pola litra light. Mada nikad je nisam volela, tako da tu nema dileme kod mene. Ja furam vodu sa celim kriskama limuna, ili krastavaca. Takvu vrstu osvezenja cola ne moze nikad da ponudi!
Pozdrav tebi :)



Mr. Lazic,
Hvala puno na odgovorima. Bicu uporna, i javljam rezultate - blagovremeno.

 :respect:

I have died so little today, friend, forgive me. Carpe diem

Offline montesonja

  • Pocetnik
  • *
  • Posts: 8
  • Gender: Female
Odg: Resila sam, povratka nema!
« Reply #8 on: August 03, 2007, 12:00:41 AM »
Ja samo da se glasnem, i da vas sve pozdravim.  :blowkiss:

Spooooro ide, ali glavna rec u pocetku recenice govori sve sto mene zanima: ""ide..."  :yahoo:
Mis´im...2 cm manji obim struka ne zvuci i mozda nije mnogo, ali meni znaci MEGA! :) Jedan dan me tresla neka kriza a la "toliko se trudim a nigde nagrade...jadna ja"  :girlcray2:  i tako sam zalila samu sebe jedno popodne ali eto i to prodje, falim te Boze!  :clap1:

Vagu sam dala komsinici "na cuvanje". Samo me zivcirala, jer nisam mogla da odolim da ne stanem na tu prokletu napravu svako jutro, da ne kazem dalje jos najmanje 6 puta u toku dana?! Uzassss! Ko li je samo IZMISLI??? uhhh...ok sorry, visak agresije... :blush: necem vise

Sto se hrane tice furam i dalje isto, trening takodje. Danas i juce nisam bila, razlog? To mogu samo zene da skapiraju ;) Bilo je volje, ali ne i snage if you know what I mean  :nonono:

Ide nabolje uglavnom, to osecam najbolje po nekim starim farmericama u koje pooolako ulazim. Ali ima tu jos dosta posla. Cilj su jedne druge farmerice  :rolleyes01:
Osecam takodje kako mi se telo zateze, ruke su mi ojacale, a trbusni me bole (visoko)  :dunno: od prekjucerasnjeg silnog abdomen forsiranja. Da li sutra (ako mognem u teretanu) da preskocim stomak skroz?
Pomalo imam problema sa probavom otkad jedem ovu silnu kolicinu mesa...neki predlog?

Prijatnu ponoc vam zelim  :blowkiss:
I have died so little today, friend, forgive me. Carpe diem

Offline Alecita

  • Pocasni clan
  • *
  • Posts: 132
  • Gender: Female
Odg: Resila sam, povratka nema!
« Reply #9 on: August 03, 2007, 12:49:15 AM »
Kakav problem sa probavom???