EXYU FITNESS FORUM

Trening => Problemi sa viskom kilograma => [Arhiva] => Topic started by: tufnica on September 10, 2007, 06:58:23 PM

Title: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: tufnica on September 10, 2007, 06:58:23 PM
 ciao, svima, dobri ljudi! vec sam videla da vas svi nadugo i nasiroko hvale, pretpostavljam da i sami znate koliko ste sjajni, ali ne mogu da odolim, a da vam i sama ne kazem da ste najbolji i da ste me odusevili!  :clap:

moj problem je manje - vise isti kao i svih clanova foruma... visak kilograma  :pullhair: ovako bi to izgledalo... celog zivota sam krupna, poslednjih 6 - 7 godina imam istu (prekomernu) tezinu - 84kg na mojih 180 cm. ok, desavalo se da sidjem na 76, ali sam sve to brze - bolje vracala. e, sada sam resila da jednom za svagda resim problem, al' ne ide... meni, jednostvano ne ide... cim sam gladna i uskratim sebi nesto od hrane, mene nesnosno pocne glava da boli, i ne prestaje danima, sve dok ne utolim svoju zelju i dam stomaku na volju... sve je to stvar psihe, znam, ali ja, jednostavno, ne mogu da izadjem na kraj sa tim. pokusala sam hiljadu puta, uspela nula puta. kada ne jedem, kao da neki djavo udje u mene - to vise nisam ja, nervozna sam, mrzovoljna, nista me ne interesuje, ne mogu da ucim... a cak i ako pokusam da prebrodim te krzie, onda se moje telo buni, malaksam, dobijem temperaturu... kao da je citav kosmos protiv mene!  :dunno:

pre nekih mesec dana sam krenula u teretanu (pretezno radim cardio), vezbam redovno, i smrsala sam svega 2 kg. krivac je, naravno, ishrana. i, u svom svom ocajanju, krstareci internetom, ja naidjem na vas, i sunce me obasja! pogledala sam vase jelovnike, ali eto, opet, problema...  :crazy: u vasoj ishrani se potenciraju proteini... a ja proteine nikako ne volim. meso i jaja ne mogu ocima da gledam! ne jedem ih vec jako dugo... cak i kada sam zdravstveno, zbog krvne slike, morala da jedem sto vise mesa, moj organizam je to odbijao. ne prija mi. posle obroka u kom ima mesa ili jaja, meni je muka i troma sam. molim vas, najiskrenije, da li postoji jos neki nacin da se zdravo hranim i izgubim kilograme, a da ne moram "slepo" da se pridrzavam vaseg programa?

uuuh, bas sam se previse raspisala za prvi put, ali sam morala nekome dusu da otvorim... kako bih mirno mogla da sednem da ucim...  :hitself:

samo jos da kazem, imam 20 godina, iz beograda sam, i studentkinja sam. neizmerno zelim da oslabim, i nadam se da cu uz vasu pomoc to i ostvariti!

hvala puno sto postojite!!! kiss!!!  :blowkiss:
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: Leyla on September 10, 2007, 07:24:12 PM
cao cao studentkinjo  :lol:
drago mi je da ti se forum svidja e sad moras malo veci info o sebi...
daj jedan primjer svog jelovnika , znaci od jutra do mraka kad teniras jedan dan sta jedes prije poslije itd...
ne volis meso i jaja jel nikako il kuhana il   :rolleyes01: hmm proteini grade misice to i sama znas , tako da moramo da nadjemo neki drugi izvor
sta je sa ribom ,oslic,tuna,pastrmka i sl , posni sir..itd..
ajde malo se raspisi pa cemo dalje da vidimo :yes:
napisi i kako izgleda trening kad radis u teretani .. :blowkiss:
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: tufnica on September 10, 2007, 08:23:56 PM
ciao, leyla, hvala na tako brzom odgovoru!

ja sam, evo, sastavila citavih sat vremena nad knjigom, i opet sela za komp... jedva sam cekala da vidim odgovore!  :yes:

sto se tice jelovnika... hranim se prilicno nezdravo... narocito u danima kada idem na fax. tada sam van kuce ujutru od 8, pa sve negde do 19h uvece. uglavnom, za dorucak jedem integralnu kiflu sa zrnevljem i malomasni jogurt, onda nesto gricnem za uzinu (voce, bonzita, jogurt, cokoladica...). u vreme rucka "capim" neki sendvic il' stogod slicno, sto se da naci u blizini faxa, i uvece kod kuce jedem nesto kuvano, iz mamine kuhinje. slatkise obozavam, to mi je najveci greh!  :wallbash1:

proteine nikako ne volim. nije u pitanju samo to da ih ne volim, ne prijaju mi. cak ni riba. od morskih plodova jedino volim rakove, i mama se trudi da mi ih sprema kada god je u mogucnosti, kako bih barem na taj nacin unosila proteine. volim jos sir, jogurt, mleko... sve mlecne proizvode! tunu bas i ne volim, ne prija mi, ali mogu da je podnesem s vremena na vreme, ali uz parce hleba. drugacije nikako!  :nonono: joooj, ja sam tako komplikovana, kao da nije dovoljno sto ste tako divni i hocete da izadjete u susret, nego vas jos i zamaram svojim problematicnim zelucem...  :crazy:

i, da, jos trening da iskucam... idem 4 puta nedeljno, tako mi je preporucila devojka iz teretane. radim pretezno cardio (traka, bicikl, steper, cross trainer - ne sve odjednom, kombinujem...). uglavnom tu potrosim nekih 1000kcal (ako je verovati onim digitalnim brojacima). pre toga odradim jos stomak, ledja i twister. ova devojka iz teratane mi je preporucila da tako vezbam u pocetku, dok ne izgubim prvih 5 - 6 kilograma, a onda da predjem na sprave i pocnem da radim i ruke, noge itd.

sta dalje? pitanje je sad...  :blush:

odoh opet malo na ucenje, pa se vracam za neko vreme... da vidim ima li sta novo  :yes:

ljubim vas do neba!
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: tufnica on September 10, 2007, 08:30:15 PM
jao, zaboravih nesto krajnje bitno da vas pitam... volela bih da cujem vase misljenje!

jedan decko u teretani mi je preporucio herbalife kao zamenu za obroke (dorucak i veceru). kaze on da bi meni to narocito prijalo, posto ne volim proteine, ti njihovi sejkovi bi mi bili odlicna zamena... sta vi kazete na sve to? meni se ta varijanta bas i ne cini najzdravijom...  :dunno:
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: Lazic on September 10, 2007, 08:32:59 PM
jao, zaboravih nesto krajnje bitno da vas pitam... volela bih da cujem vase misljenje!

jedan decko u teretani mi je preporucio herbalife kao zamenu za obroke (dorucak i veceru). kaze on da bi meni to narocito prijalo, posto ne volim proteine, ti njihovi sejkovi bi mi bili odlicna zamena... sta vi kazete na sve to? meni se ta varijanta bas i ne cini najzdravijom...  :dunno:
jok  :nonono:

ne znam kako da resis unos proteina, ne mozes od smokija i salate da gradis misicnu konstrukciju..
napravi neki kompromis..
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: wldnbg on September 10, 2007, 09:26:56 PM
"Ne volim proteine"-ovo prvi put cujem u zivotu......Ti ne volis hranu koja sadrzi proteine-proteine nema sta da volis ili da ne volis-oni su sastavni deo te hrane....Ako radis teretanu+kardio bez jakog proteinskog unosa-raspasces se-istrosices i to malo misica koje imas-a salo ce ostati....Na zalost-jedine gradivne materije od kojih se misic direktno gradi su proteini-sve ostalo cini da ti proteini "stoje" i da formiraju misic......Ako ne napravis kompromis,na zalost,neces daleko stici... :nonono:
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: tufnica on September 10, 2007, 09:58:24 PM
evo mene opet... treci put ove veceri...

nisam se, izgleda, lepo izrazila... nije stvar u tome da ne volim proteine... ne prijaju mi. meso kao da je suvise tesko za moj zeludac... bude mi muka od njega, posle toga nisam ni za sta... ne prija mi nikako. pokusala sam preko stotinu puta. i svaki put isto... bukvalno me tera na povracanje. jaja takodje. i, posle svega toga nekako vise ni ne volim da ih jedem... ali, ok, ja stvarno hocu da smrsam, spremna sam na odricanja, mogu da pokusam i da ubacim polako meso, ali ne mogu odmah da pocnem sa preporucenih 110 g, npr. lakse bi mi palo da nista citav dan ne pojedem (a to je nezdravo, znam, i ne pada mi na pamet - samo poredim ;-)), nego da pojedem toliku kolicinu mesa i jaja. eto tako...  :wallbash1:

postoji li neka blaza varijanta?

p.s. mozda i nije bas merodavno, al' da pomenem... nije na odmet  ;) pre nekog vremena, mozda godinu dana, isla sam da mi mere procenat masti u organizmu, i parametri su bili, kako je devojka u toj ordinaciji rekla, "zadovoljavajuci" - pokazalo je da imam sasvim solidnu misicnu masu (valjda iz razloga sto celog zivota barem po malo treniram), da imam visak masti, ali da mnogo veci visak cini voda. po njenim recima, organizam mi zadrzava vodu, i imam cak 10 kg viska u vodi.  :dunno:
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: Maja on September 10, 2007, 10:01:28 PM
Pozdrav tufnice! I ti ucis hehe..znam kako prija forum za pauzu od ucenja..pa evo jos jedan postic dobrodoslice da se razveselis  :blowkiss:

Kao sto i sama kazes, sve je u psihi. Reci kako stojis sa svjezim posnim sirom? Oce to proc? Ti ces se jednostavno morat malo vose potruditi stalno mjenjati izvor proteina da ti se ne zgade jos vise.. Nosit hranu od doma i jesti kad si na faksu.. Ko ja danas prije ispita trpam pile ispred predavaone  :crazy:

Uostalom, mozda ti je bilo lose uvijek nakon rucka s mesom zbog puno priloga i salate? Kad to sve pomjesas, moze ti biti tesko u zelucu..treba dati sansu i probati.. Ali samo ako si potpuno spremna se potruditi. Svaki put kad ti je tesko, a ti na forum i izjadaj se.
Uostalom, imas i whey nadomjestak prehrani, pa ce ti i to malo pomoci..


 :blowkiss: :blowkiss:
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: tufnica on September 10, 2007, 10:29:41 PM
a sad sam definitvno zavrsila s ucenjem... jos ovu poruku da otkucam, pa idem seriju da gledam, i pravac na spavanje... ako ovako nastavim, opasno cu se navuci na forum! sve mi je novo, i zanimljivo, ne bih uopste izlazila s njega...  :yes:

hvala, majo, na dobrodoslici, jako lepo od tebe. saljem ti veeeeliki poljubac!  :saurora:

wow, kakav stomak! mislim da cu napraviti poster od tvoje slike, i staviti ga ispred sebe, da mi brze prodje vreme na traci... da zamisljam sebe s takvim plocicama dok trosim kalorije...  :clap:

volim posni sir, mogu da ga jedem. cak sta vise, vise volim taj posni, nemasni u odnosu na punomasne, tipa feta, kackavalj... eto, on mi je, recimo, bas nekako laga i super mi prija.  :)

kako bih mogla da koristim taj whey? nikada to nisam koristila u ishrani, tu sam potpuno neupucena. iskreno, cak ni ne znam sta je to tacno (ok - protein, dodatak ishrani), ali ne znam tacnu funkciju. ok, moze i to, ja sam za, ako ce pomoci.

a, ne znam sta bih ti rekla za meso... trudicu se da jedem te racice... mozda malo da ubacim tunjevinu uz dozvoljenu kolicinu hleba i malo belog pileceg... mislim da bih to mogla da podnesem...  ;)

odoh sada, dosta sam jadikovala za veceras... ali samo za veceras, eto mene sutra ponovo...  :innocent:

ljubim vas, lepo spavajte!!!

p.s. majo, kako je prosao ispit?  :) ja sad spremam jedan za oktobar, avgust sam protracila, nista nisam ucila, tako da sam se oprostila od septembarskog roka...
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: Lazic on September 10, 2007, 11:08:22 PM
Quote
ako ovako nastavim, opasno cu se navuci na forum! sve mi je novo, i zanimljivo, ne bih uopste izlazila s njega...

to je mana ovog foruma  :evillaugh:

Quote
volim posni sir, mogu da ga jedem. cak sta vise, vise volim taj posni, nemasni u odnosu na punomasne, tipa feta, kackavalj... eto, on mi je, recimo, bas nekako laga i super mi prija

onda kutija dnevno +jedna tuna ili oslic  bice dovoljno za pocetak, dogovoreno  :clap:

Quote
kako bih mogla da koristim taj whey? nikada to nisam koristila u ishrani, tu sam potpuno neupucena. iskreno, cak ni ne znam sta je to tacno (ok - protein, dodatak ishrani), ali ne znam tacnu funkciju. ok, moze i to, ja sam za, ako ce pomoci.
obicno se pije pose treniga sa tegovima i pred spavanje i sa njime ces nadomestiti 1/4 dnevnih potreba
kutija od 2 kg je oko 50 e i to neki kvlaitetniji , lepog ukusa.. moze da ti traje 2 meseca



Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: Tikica on September 11, 2007, 12:16:40 AM
Olala  :lol: .. eto ja malo kasnim..ali nadam se da nisu uzela taj herbalife jer nista ne sme da ti zamenjuje obrok od tih "tableta & magic things" i vrapci znaju da moras da jedes..  :yes:
Eto ne volis proteine tj meso, jaja..sir mozes, tunu smo ti ubacili nekako...  :evillaugh:  :lol: .. idemo sad polako..da se malo prilagodis..pokusaj za pocetk da smanjis unos slatkisa, ne da ih izbacis skroz..da te postedimo nervoze na pocetku mada sve je to u glavi..a ne da "ne mozes zapravo bez cokolade, boznite i sl"  :yes: ;)

uglavnom, za dorucak jedem integralnu kiflu sa zrnevljem i malomasni jogurt, onda nesto gricnem za uzinu (voce, bonzita, jogurt, cokoladica...). u vreme rucka "capim" neki sendvic il' stogod slicno, sto se da naci u blizini faxa, i uvece kod kuce jedem nesto kuvano, iz mamine kuhinje. slatkise obozavam, to mi je najveci greh!  :wallbash1:

e ovako sam ja do pre godinu i vise...pa sam upala u ovaj krug i sve promenila..mocices i ti ..  :yes:

idem 4 puta nedeljno, tako mi je preporucila devojka iz teretane. radim pretezno cardio (traka, bicikl, steper, cross trainer - ne sve odjednom, kombinujem...). uglavnom tu potrosim nekih 1000kcal (ako je verovati onim digitalnim brojacima). pre toga odradim jos stomak, ledja i twister. ova devojka iz teratane mi je preporucila da tako vezbam u pocetku, dok ne izgubim prvih 5 - 6 kilograma, a onda da predjem na sprave i pocnem da radim i ruke, noge itd.

4x nedeljno ok!
devojka iz teretane ti je to predlozila zasto? jer ti dala objasnjenje zasto tako da radis?
po nasem misljenju trebas da kombinujes cardio i teretanu a uz sve to kao sredis ishranu..  :wow: :wow: :wow:
nijedan deo tela ne smes da zapostavis..i postoji jos par stvari koje moras da znas:
1.ako se ne hranis kako treba pre i posle treninga , neces napredovadi iz razloga sto ne prehranjujes misic kako treba
2. vaga nije merilo..uzmi krojacki metar i izmeri obime..ima tema na sajtu upisi se
3. najdelotvornije vid cardio treninga je Hiit (http://www.exyu-fitness.com/forum/index.php/topic,91.0.html)
4. za pocetak sto se tice treninga pogledaj OVDE (http://www.exyu-fitness.com/forum/index.php/topic,952.0.html) i OVDE (http://www.exyu-fitness.com/forum/index.php/topic,724.0.html)


 :blowkiss:
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: kuglica on September 11, 2007, 02:21:31 AM
 Zdravo Tufnice...studentske muke i manjak proteina....potpuno te razumem....navucices se na forum kao ja ali...svasta ces nauciti....ja tek pocela i vec se osecam bolje....
pozdrav i samo napred!
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: tufnica on September 11, 2007, 12:04:58 PM
hello!  kako je bezveze ova kisa danas...  :rain: al' uz vas nista nije tako lose  :clap:

hvala tikice i kuglice na dobrodoslici! poljubac za vas!  :blowkiss:

hvala, naravno, i lazicu na odgovorima!  :signthankspin:

kada bi trebalo da ubacim taj whey (da pocnem sa upotrebom)? odmah ili tek posle nekog vremena? koji mi preporucujete da kupim? i kako da ga koristim?

ne brini, tiki, nisam kupila taj herbalife... nije mi to zvucalo bas primamljivo. imam utisak da ne bih imala snage da se pomerim na treningu, a ne nesto vise da uradim :)

sta bi trebalo da jedem pre i posle treninga? do oktobra cu vezbati prepodne, oko 12 h, ali kad pocnu predavanja, trening cu prebaciti u vecernji termin, negde oko 21 h.

super su ove vezbice koje si mi predlozila, extra! ubacicu, onda, i njih u trening. pa cemo gledati rezultate za neko vreme...  :yes:  :clap:

pogledala sam i pravila za hiit. videla sam da ga preporucujete na prazan stomak, u danima kada se ne ide u teretanu. mogla bih, onda, i ja tako da ga ubacim? sta kazete?

izmericu se kasnije, pa i to postavljam... uh, uh... to mi najteze pada. ali, evo, cak sta vise, i slikacu se u kupacem, kako bih mogla da poredim tipa "pre i posle". cula sam da to moze biti super motivacija...  :evillaugh:

i, za kraj, samo jos nesto... mnogo sam sinoc razmisljala o tome kako da pomirim proteine i svoj nacin ishrane? mislim da sam nesto smislila... pa bih volela da cujem vase misljenje...  :help:

D: ovsene pahuljice (30g) i malomasni jogurt/mleko
U: vocka
R: integralna kifla + posni sir ili ella sir (vidim da je on narocito popularan na sajtu ;)) ili tunjevina + salata
U: to vec ne znam, ovde bi mi dobrodoslo malo sugestije
V: neki protein (rakovi ili tuna) + salata

eto, nisam tako losa... ubacila sam i meso i sir u ishranu... bravo ja!  :clap:

odoh sada... kuckacu vam opet kasnije... kiss!!!  :blowkiss:
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: Tiya on September 11, 2007, 01:12:29 PM
Ćao tufnice, pozdrav i od mene... :welcomegroup:

Ni ja nisam ljubitelj mesa, alimeni je +što volim ribu. Ubacila sam bijelo i whey za one extra proteine....
Malo je zeznuto u početku, ali kad uhvatiš princip...bit ce lakse...

Šta se tiče ishrane, nesmijes mjesati škrobne i vlaknaste Uh. Malo pogledaj po drugim temama dobit ćeš ideja....

Pozdrav i samo guraj... :blowkiss:
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: tufnica on September 11, 2007, 09:40:10 PM
samo jedna nova poruka...  :whistling bice bolje sledeci put ;)

hvala, tiya, na dobrodoslici! blago tebi, ti vec imas pet zvezdica i uskusni si rekreativac, a ja sam jos uvek lenstina, bez i jedne zvezdice... al' i to se da popraviti...  :clap:

elem... da vam kazem da ja od sutra pocinjem, pa sta mi bog da... valjda cu uspeti da napravim nesto od svog tela, uz vasu pomoc... vidim da su dosadasnja iskustva i vise nego pozitivna...  :clap:

kiss!!!  :blowkiss:  :blowkiss:  :blowkiss:
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: Kaya on September 11, 2007, 10:19:50 PM
cao,tufnice,i od mene!!!
sto se tice studentskih muka,potpuno te razumem,ne znam sta studiras,ali taj ritam potpuni podseca na moj fax,i ja tako odem ujutru i vratim se kasno uvece,ali sadaposto nemam da ucim jedno mesec dana do pocetka godine,pokusacu da se naviknem na ovaj rezim ishrane,pa da mi posle bude lakse...jos jedna stvar,i ja OBOZAVAM slatkise,ali kada razmislis, ima mnogo takvih ljudi,pa ako su neki od njih uspeli daih se odreknu,pa mozemo i mi sigurno!!! inace,i meneboli glava kada sam gladna,vrti mi se u glavi,muka,nervoza,uzas!!! ali ovde je fora sto ni neces biti gladna,samo redovno da jedes,sto jeste problem,ako si ceo dan na faxu,gde je ponuda prilicno nezadovoljavajuca,ali polako...i to ce se resiti!!! eto tako,nadam se da ce biti bolje!!! pozzzz :) :) :blowkiss: :blowkiss:
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: tufnica on September 12, 2007, 11:32:35 AM
ciao, kaya! eto, nas dve cemo se medjusobno bodriti i podrzavati, u istom smo sosu!  :clap:

ja bas imam da ucim ovih dana. dala sam uslov, upisala drugu god, ali jurim jos jedan ispit da dam, a on je jako tezak, po mom misljenju najtezi. inace, na ekonomiji sam... ne znam gde si ti...

zasto opet nema tikice, lazica, leyle ili nekog od moderatora na mojoj temi?  :Crylol: znam da ste u guzvi, i da nije lako sve postici, molim vas samo jos za krajnje instrukcije, da pogledate kako sam osmislila plan, date komentar, i onda se povlacim "u se i u svoje kljuse", iliti prelazim sa reci na delo  :yes:

p.s. gde kupujete ella sir? obisla sam tri c marketa, jednu pekabetu i jedan vero, i nigde nisam nasla...

p.p.s. negde sam procitala da ljudi prvo skuvaju ovsene pahuljice, pa ih onda jedu. kazu da su tako mnogo ukusnije. znate li vi nesto vise o tome?  :crazy:

ljubac!!!  :blowkiss:
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: Igy81 on September 12, 2007, 11:35:22 AM
Tu smo tufnice  :blowkiss:

mislim da ellu imas u maxiju..ali Tiki ce ti to reci....
Ostavi u vodi preko noci ovsene..posle procedi i mozes sa jogurtom ili cime god hoces..kad ostoji preko noci nema potrebe da se kuva..  :rolleyes01:

 :rolleyes01: :innocent:
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: Tikica on September 12, 2007, 12:11:59 PM
Tiki je u haosu ovih dana..radi 300 poslova..  :hitself: :hitself: :hitself: :hitself: :hitself: :hitself:
Sorry..gledam ja temu i hvatam trenutke kad imam vremena da pisem :)  :blowkiss:
Nakon 14 og (znaci jos 2 dana) ima da te pratim da ces pozeleti da me nema !  :evillaugh: :evillaugh: :evillaugh: :evillaugh:  :lol:

e sad..

kada bi trebalo da ubacim taj whey (da pocnem sa upotrebom)? odmah ili tek posle nekog vremena? koji mi preporucujete da kupim? i kako da ga koristim?

hrana treba da ti bude na prvom mestu, jer taj isti whey nije zamena za obrok vec samo dodatak..znaci nije lose da ga imas daleko od toga samo ga ne smes shvatati kao zamenu!

sta bi trebalo da jedem pre i posle treninga?

zavisi kad je trening..ali gledas da do 17 uneses planirani skrob..pa na trening a posle proteine da bi prehranila misice.
ako radis hiit ujutru na prazan..nista ne jedes .. posle nek ti dan krene normalno.
trudi se da nakon zavrsetka treninga sto pre jedes!  :yes: piletina, tuna, belanca, posni sir, ..

pogledala sam i pravila za hiit. videla sam da ga preporucujete na prazan stomak, u danima kada se ne ide u teretanu. mogla bih, onda, i ja tako da ga ubacim? sta kazete?

pokusaj hiit..odlicna stvar! mozes i kad ides i kad ne ides u teretanu...radi ga 3-4x nedeljno!

izmericu se kasnije, pa i to postavljam... uh, uh... to mi najteze pada. ali, evo, cak sta vise, i slikacu se u kupacem, kako bih mogla da poredim tipa "pre i posle". cula sam da to moze biti super motivacija...  :evillaugh:

ajde slikaj se vise  :lol:

D: ovsene pahuljice (30g) i malomasni jogurt/mleko
U: vocka
R: integralna kifla + posni sir ili ella sir (vidim da je on narocito popularan na sajtu ;)) ili tunjevina + salata
U: to vec ne znam, ovde bi mi dobrodoslo malo sugestije
V: neki protein (rakovi ili tuna) + salata

D-ok
U-ok
R-rotiraj..tu nek ide tuna i salata a,
U- posni, belanca...
V- ok
i pred spavanje malo posnog...  ;)



p.s. gde kupujete ella sir? obisla sam tri c marketa, jednu pekabetu i jedan vero, i nigde nisam nasla...

p.p.s. negde sam procitala da ljudi prvo skuvaju ovsene pahuljice, pa ih onda jedu. kazu da su tako mnogo ukusnije. znate li vi nesto vise o tome?  :crazy:

maxi,tempo,rodic...ali pedja petrovic je trenutno "na elli" pa je deficit  :evillaugh:

ovsene .. ma najlakse ti je da ih uceve spremis..stavis u ciniju nalijes jogurt..promesas..stavis foliju i ujutru pojedes..taman budu mekane..  :yes:



 :blowkiss:
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: Leyla on September 12, 2007, 05:05:17 PM
helooou you ...vidim galamis sto nas nema  :blush:

ja vidim ti to dobro radis, pa zato se ne pojavljujem  :nonono:

al zato pratim sve iz prikrajka  :rolleyes01:  prema tome nemoj da mislis da di neprimjecena  :evillaugh:

kad bude trebalo podrske tu smo da bodrimo ako zapne , al neceee :lol:

 :blowkiss: :blowkiss:
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: tufnica on September 12, 2007, 08:08:50 PM
ciao! izvinjavam se ako sam preterala sa kuknjavom, samo sam htela da "isteram stvar do kraja". kad sam vec resila... da ne pocinjem polovicno ;)

ok, ici cu, onda, sutra i do maxija... u malo detaljniju potragu za ella sirom... valjda ce pedja biti tako divan da ostavi koje pakovanje i nama, koji se tak navikavamo na zdrav rezim ishrane ;)

uh, tiki, dobro je da si mi rekla za jelo posle treninga... ja obicno ne jedem odmah posle treninga, kao da bih jos malo trosila kalorije...  :wallbash1:

pocecu sa hiit-om... nemam bas nekih savrsenih uslova u stanu, ali valjda i kucni steper moze da posluzi... barem za prvo vreme...

sto se tice whey-a... potrudicu se i to da ubacim, ne moze da odmogne... jel mogu to, recimo, da umutim sa sojinim mlekom (ima najmanje masti - ako sam dobro upucena) i popijem uvece pred spavanje?

malo mi tesko pada da se slikam... nikad se ne slikam u kupacem, bokovi su mi najkriticniji, uvek dajem samo torzo da mi slikaju...  :)

p.s. hoce li sve ovo zaista dati rezultate? ne mora odmah, nisam nestrpljiva, ali da ih bude... da se ne razocaram... ;) a celulit? necu ga, valjda, jos vise "nabiti" vezbanjem u teretani? o, moj boze, izgleda tako jednostavno, a bas i nije... ali ovog puta se ne predajem tako lako!!!  :thumbup1:  :weight_li   :sport_box

poljubac!!!  :blowkiss: i, naravno... :loveyou05:
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: tufnica on September 12, 2007, 08:09:59 PM
e, da, zaboravih jos nesto... kad dobijam prvu zvezdicu - kad posaljem odredjeni broj poruka ili kad skinem prvih 5 kilograma?  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: Leyla on September 12, 2007, 09:09:45 PM
obrok pred spavanje tj zadnji obrok mozes posni i tunjevina to dvoje smuckas ili ..ako imas whey
nabavi ellu obavezno , i navece uzmes mjeru wheya i posni i eto tebi radosti  :lol: malo stavis u zamrzivac i eto tebi ice - cream  :yum:
 :blowkiss:
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: Leyla on September 12, 2007, 09:19:27 PM
ne brini za zvjezdice kako budes napredovala tako ce i one da dolaze i odjednom vidjeces iskusnog rekreativca   :lol: :lol: :lol:
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: Tikica on September 12, 2007, 09:27:28 PM
Celulit ti se takodje resava 1.ishranom i 2. vezbanjem  :yes:
E sad u kojoj meri zavisi..jer tu je i genetika..kao i vreme koje ti se stvarao..  ;)

Whey i sojino mleko..mozes i obicno samo sa min%mm !

 :blowkiss:
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: tufnica on September 13, 2007, 04:34:19 PM
najzad u svojoj kucici...  :clap1:  :clap1:

nije mi bas nesto dan danas, jedva sam cekala da stignem kuci... ucila sam, pa isla u teretanu... jedva sam trening privela kraju... iskreno, bas sam ga traljavo odradila, spavalo mi se sve vreme...

leyla, pa ti si pravi expert za niskokaloricne poslastice! nisam znala da imas i tog dara!  ;) moram probati taj "sladoled"...  :lol:

koji biste mi whey preporucili da kupim? (nadam se da ovim pitanjem ne krsim pravila sajta, ne pitam zbog reklame ;)) to nije nista stetno, zar ne? nekako, kad cujem nazive svih tih proteina i sagorevaca masti prestrasim se... odmah ispred sebe zamislim one "najjace ljude na svetu", sto vuku kamione, avione, itd... predrasuda, znam, al' ipak... nije mi svejedno, nemam iskustva s tim...  :yes:
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: Lazic on September 13, 2007, 06:26:46 PM
zavisi koliko novca imas za to..kod nas mozes da nabavis kod pedje i kod igija..
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: tufnica on September 13, 2007, 07:08:59 PM
pa, sta znam...  :dunno: koliko to moze da kosta? nisam upucena...  :evillaugh:
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: Tikica on September 13, 2007, 07:12:32 PM
par hiljada din...  ;)
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: Tanor on September 13, 2007, 07:23:43 PM
par hiljada din...  ;)

Par..... :rolleyes01: :innocent: kad cujes par,pomislio bi na 2,3 ..... :rolleyes01: :rolleyes01: sto i nije bas tako.....? :rolleyes01: mada bolje zvuci u svakom slucaju  :lol:
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: Ted Arcidi on September 13, 2007, 07:28:13 PM
koji biste mi whey preporucili da kupim? (nadam se da ovim pitanjem ne krsim pravila sajta, ne pitam zbog reklame ;)) to nije nista stetno, zar ne? nekako, kad cujem nazive svih tih proteina i sagorevaca masti prestrasim se... odmah ispred sebe zamislim one "najjace ljude na svetu", sto vuku kamione, avione, itd... predrasuda, znam, al' ipak...
:lol: :lol: :lol: pa da ti sto vuku kamione  nisu bas citavi,ali oni gutaju eksere i jedu zive prasice i to neosurene  :evillaugh: :evillaugh: :evillaugh: tako da slobodno mozes da pijes whey a da ne postanes kao ti ludaci nedaj boze  :evillaugh: :evillaugh: :evillaugh:
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: tufnica on September 13, 2007, 07:30:51 PM
pa, ne moze, valjda, da bude 12 - 13 hiljada...?!  :lol:

cini mi se da sam procitala negde na sajtu da proteini kostaju oko 50 e. jel to ok? mislim, da li se to podrazumeva i za whey?

sto se mene tice, ja bih dala para, i ne bih zalila, da se sama izdrzavam, ali posto me jos uvek mama i tata finansiraju... njihova je zadnja...  :yes:  :lol:  :lol:  :lol:
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: Ted Arcidi on September 13, 2007, 07:32:49 PM
pa, ne moze, valjda, da bude 12 - 13 hiljada...?!  :lol:

cini mi se da sam procitala negde na sajtu da proteini kostaju oko 50 e. jel to ok? mislim, da li se to podrazumeva i za whey?

sto se mene tice, ja bih dala para, i ne bih zalila, da se sama izdrzavam, ali posto me jos uvek mama i tata finansiraju... njihova je zadnja...  :yes:  :lol:  :lol:  :lol:

zavisi koji odaberes ,ali nije preko 50 evra ne brini
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: Tikica on September 13, 2007, 07:34:20 PM
ne bacaj pare na whey ako neces da jedes kako treba :)
a ako si uporna..tatu i mamu za ruku..ili pm pedji, igiju pa se dogovorite!  :) :blowkiss:
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: tufnica on September 13, 2007, 07:57:08 PM
hvala puno, ted arcidi, sada mi je lakse! ne svidja mi se bas da zamisljam sebe sa nabijenim misicima i avionom na ledjima...  :lol:
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: tufnica on September 13, 2007, 08:00:47 PM
jescu, tiki, sve kako treba, obecavam! bicu dobra ucenica... ;) u stvari, ne mogu da obecam da cu bas od pocetka sve postovati (zbog omrazenih mi proteina), ali pridrzavacu se koliko je god moguce onog plana. pa, cim malo udjem u stos i naviknem zeludac, prelazim na rigorozniju varijantu... i tako sve dok ne ispostujem pravila do kraja...

a onda pravim veliku zurku, na koju ste svi pozvani!!!  :cheers:
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: Tikica on September 13, 2007, 08:08:38 PM
mi obozavamo zurke sa puno mesa  :lol: :lol: :lol:
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: BEGINER on September 13, 2007, 08:13:17 PM
mi obozavamo zurke sa puno mesa  :lol: :lol: :lol:
Obavezo zovi...Pogotovu sad kad mi treba masa.... :yes: :yes: :yes:Mmmmmmm...Meso :yes: :yes: :yes:
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: tufnica on September 13, 2007, 08:14:42 PM
lazic je bio u pravu - covek se lako navuce na ovaj sajt! navuce se neprimetno, gotovo da to i ne oseti...  :yes: evo, ja sam zivi primer... svaki put se prijavim samo na 15 min, kao "ovog puta bez zadrzavanja", i onda se prijavim jos jednom, jos jednom, i jos jednom... i tako bih mogla citave veceri, al' knjiga zove...  :wallbash1:

tiki, dogovoreno! pravim "zdravu zurku", sa puno mesa, tune, oslica, vlaknastih proteina i negazirane vode - za svakog po nesto!  mozda se i po koji badem potkrade... :clap:

samo jos da promenim avatra, pa odoh... do sutra... ;)

poljubac najveci na svetu!!!  :blowkiss:
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: tufnica on September 13, 2007, 08:16:35 PM
beginer, smatraj se pozvanim! ;) i masu cemo da sredimo... ;)

p.s. nisi vise "beginner", sad si vec "iskusan rekreativac"...  :yes:  :lol:
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: Tikica on September 13, 2007, 08:20:01 PM
i coca cola light molicu  :lol: :lol: :lol:

Tede donesi i VOTKU ... !!!  :wow:
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: Ted Arcidi on September 13, 2007, 09:47:57 PM
hvala puno, ted arcidi, sada mi je lakse! ne svidja mi se bas da zamisljam sebe sa nabijenim misicima i avionom na ledjima...  :lol:
a ti mislis da je meni lako da gutam tolike eksere i zderem zive prasice... :wallbash1: :wallbash1: :wallbash1:
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: Ted Arcidi on September 13, 2007, 09:53:53 PM
i coca cola light molicu  :lol: :lol: :lol:

Tede donesi i VOTKU ... !!!  :wow:
e jes` na tu travnatu ,zurku sa crknutom ribom iz Hirosime  Calif i ja ne dolazimo ni slucajno. necemo da kvarimo tesko stecene navike :bbq2:
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: tufnica on September 14, 2007, 09:59:04 PM
tiki, bez coca cole light... puna je svakojakih aditiva... kod mene samo prirodno... limunada, recimo...  :lol:

jel dozvoljena u ovom programu ishrane po koja kasicica meda, s vremena na vreme? posto je moja mama zagovornik teorije da za imunitet nista nije bolje od kasicice meda i sveze cedjenog limunovog soka...  :lol:

kupila sam danas ellu... nasla sam je u maxiju... probacu posle... pa cu vam sutra kucati utiske... nadam se da ce mi se svideti...

postoji li, mozda, neka "idealna (preporucena) tezina" za moju visinu? barem otprilike? cisto da imam neku brojku u glavi, da znam koliko imam do cilja, da ne mislim da besciljno trcim...  :evillaugh:
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: Tikica on September 15, 2007, 12:10:34 AM
to za aditive prvi put cujem al ajd..
elem..baci vagu..uzmi svoje trenutne obime i prati...  ;)
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: tufnica on September 15, 2007, 03:22:02 PM
ja sam pre neki dan citala nesto o coca coli light, zato sam i pomenula te aditive... pojma nemam, mozda taj text bas i nije merodavan... bogu hvala, od svih tih "kalorijskih poroka", barem ne volim gazirano... i to je nesto...  :clap:

jutros sam doruckovala ovsene i jogurt, al' nisam merila tacno 30g, stavila sam onako, "od oka". bilo je manje od 30g, u svakom slucaju. posle sam pojela jabuku. sad cekam rucak, mama sprema neko mesance i salatu (paprika + paradajz). eto, cak sam i meso pocela da trpim. po malo, ali barem ga uvodim!  :lol: gladna sam, al' mi bude lakse kad se setim rucka...

mogu li da postavim jos nekoliko pitanja? ne morate odmah da odgovorite, nista hitno, kad budete stigli. dosadna sam, znam, ali moram tako dok se ne uhodam i ne steknem status "iskusnog rekreativca"... tada, valjda, necu imati vise nedoumica...  :lol:  :lol:  :lol:

1. na koliko sati treba da nam budu obroci? jel 3 sata ili vise/manje? ja, recimo, brzo ogladnim posle ovsenih, ali me obrok sa proteinima duze drzi.

2. skinula sam primer jednog jelovnika koji je lazic kucao, sa 6 obroka. tu lepo pise, cak, i koliko ima proteina i uh po obroku. jel ok da mi to bude neka smernica kako treba da se hranim? mislim, ne sumnjam ja da je to sto je lazic iskucao vrhunsko, nego ne znam da li smem i ja da ga primenim, posto je to kao primer kucao nekom drugom forumasu...

3. jel ok da whey kupim posle prvih 10tak dana? mislila sam da prvo malo korigujem ishranu, da vidim kako ce sve to ici, pa da se za prvi uspeh castim whey-om...  :clap:

4. uz teretanu imam pravo i na 2 odlaska u saunu... da ubacim i to u program?

to bi bilo to... ja sad odoh noktice da lakiram, moram malo i time da se pozabavim ;) svraticu opet popodne... zelim vam prijatan dan! kiss!  :blowkiss:  :blowkiss:  :blowkiss:
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: ica-beograd on September 15, 2007, 04:46:01 PM
Cao Tufnice,ja jedem na svaka 3 sata,znas kad navijam sat na telefonu da me opomene kad je vreme za jelo :blush:,znaci ne osecam glad,ali kad je vreme ja jedem. Mozda si gladna,jer jedes premalo,malo pojacaj pa ces videti da ce ti biti taman.
Mislim da ti whey ne treba jos,ja sam kao pocela da ga pijem posle 8 meseci treniranja,mislim da mi ni tada nije trebao,jer ako ti je ishrana odlicna,ne treba ti whey.
 :blowkiss:
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: Tikica on September 16, 2007, 02:15:29 AM
Hello..evo i mene malo...naporan vikend strasno..
Elem..
Obroci...
Trebas da ih rasporedis u poruku dana da imas 3 glavna i dve uzinice..pa ti sam vidi..na primer ako ustajes u 9 to ti je prvi obrok, zatim jabuka kao uzina oko 11, rucak, 14,15..uzina salata neka..18, vecera 20h, pred spavanje posni..ali opet ti kzem sve zavisi kad  lezes kad ustajes itd..

Mozes da se vodis onim jelovnikom sto se tice odabira namirnica ali gramaza je za tebe drugacija..

Prvo ishranu skroz sredi pa cemo onda o wheyu da pricamo..ili ako si sigurna da si je sredila..mozemo i odmah...  ;)

Idi u saunu..posle nje hladan tush..

 :blowkiss:
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: tufnica on September 16, 2007, 11:12:54 AM
ciao, ico, imas jako lepo ime - i moja sestra se zove ivana  :blowkiss:

ja necu morati sat da navijam, stomak ce me sam opominjati, stalno bih jela  :lol: ali cu se, ipak, pridrzavati tog nekog tajminga - tipa na svaka tri sata.

hvala puno sto si odvojila malo vremena za mene!!!  :blowkiss:  :blowkiss:  :blowkiss:
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: tufnica on September 16, 2007, 11:18:47 AM
tiki, pa ti si sjajna! prosto ne znam sta bih ja bez tebe...  :yes:

nadam se da ces barem danas malo odmoriti... zasluzila si, definitivno! ;)

super si mi odbjasnila ove obroke, sve sam "primila k znanju"... bices ti ponosna na mene jednog dana... ;)

uh, uh, nisam jos sasvim sredila ishranu... cak sta vise, brljala sam juce...  :wallbash1: za rucak sam pojela integralnu kiflu (70 g - jel to previse hleba za jedan dan) i nisam jela meso... mama je pekla prasence, a ja to nikako ne mogu... pojela sam nesto malo tune...  :dunno:

i, ako je to neki plus, popila sam 4 litre vode... moram i toksine da izbacim...  :yes:

idem sad da uzinam, pa u teretanu... mozda i do saune svratim...  :lol:

jos jednom... HVALA PUNO, DIVNA SI SKROZ!!!
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: ica-beograd on September 16, 2007, 11:28:30 AM
Nema na cemu,Tufnice,uvek... :yes:
Sve najbolje  :blowkiss:

Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: tufnica on September 16, 2007, 06:41:03 PM
o, ico, divna si!!!  :yes: kako je samo lepo videti toliko finih i ljubaznih ljudi na jednom mestu... sjajni ste!  :loveyou05: obozavam ovaj sajt!

p.s. tek sada videh... vise nisam "lenstina", sada sam "pocetnik"...  :clap:
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: ica-beograd on September 16, 2007, 06:44:19 PM
Eto,vidis kako napredujes...u svakom smislu  :yes:
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: tufnica on September 16, 2007, 06:59:47 PM
bice, valjda, stogod od mene...  :lol:

uh, danas mi je i mama napomenula da bi valjalo da oslabim jedno 10 kg... a onda je isprzila palacinke...  :hitself:

moram samo jos da ti kazem da je ova devojcica na slici predivna, pravi mali secer! kao lutka je!  :blowkiss:
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: ica-beograd on September 16, 2007, 11:12:40 PM
moram samo jos da ti kazem da je ova devojcica na slici predivna, pravi mali secer! kao lutka je!  :blowkiss:
Hvala :lol:,da znas da je kao lutka,to je cerkica od moje kume...nije moja,posto me mnogi pitaju :rolleyes01:
 :blowkiss:
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: MilosM on September 16, 2007, 11:14:21 PM
A lepa je i ova druga devocica... :innocent:
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: Ted Arcidi on September 16, 2007, 11:17:31 PM
A lepa je i ova druga devocica... :innocent:
mars bre sunce ti decije,pa jel citas ti godine sa strane  :hitself:
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: Tikica on September 16, 2007, 11:18:38 PM
Haha da li sam se odmorila... ne nisammmmmmmmmmm..ali navika je cudo :)
Bice sutra nekih slika u mojoj temi i u okviru auto moto sporta..pa ces da vidis sta sam radila :)

Sto se tice skrob uh..samo gledaj da ih variras..npr ako si danas pojela 50g kigle..sutra jedi duplo manje..napravi kombinaciju..
Nisi jela meso..jela malo tune..pa trebala si malo vise tune..kad je vec prasence bilo na meniju..
A to sto ti mama pravi palacinke..pa nek pravi zena lepo od nje..tako i moj muz napravi piroske..i sta sad da radim..zbrisem iz kuce odmah  :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

vodu samo lokaj..  :yes:


 :blowkiss:
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: Ted Arcidi on September 16, 2007, 11:28:49 PM
Haha da li sam se odmorila... ne nisammmmmmmmmmm..ali navika je cudo :)
Bice sutra nekih slika u mojoj temi i u okviru auto moto sporta..pa ces da vidis sta sam radila :)

Sto se tice skrob uh..samo gledaj da ih variras..npr ako si danas pojela 50g kigle..sutra jedi duplo manje..napravi kombinaciju..
Nisi jela meso..jela malo tune..pa trebala si malo vise tune..kad je vec prasence bilo na meniju..
A to sto ti mama pravi palacinke..pa nek pravi zena lepo od nje..tako i moj muz napravi piroske..i sta sad da radim..zbrisem iz kuce odmah  :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

vodu samo lokaj..  :yes:


 :blowkiss:
a sto nisi citarala,da znam kome se obracas,vec sam hteo da zovem ove iz Laze da te pregledaju,reko buncas nesto
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: Tanor on September 17, 2007, 12:52:06 AM
A lepa je i ova druga devocica... :innocent:

Mali cilja visoko.......... :crazy: :evillaugh:
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: tufnica on September 17, 2007, 02:32:26 PM
dobar dan, dobri ljudi!  :dir_bye1: kako je lep dan danas!  :wow:

evo, ja da podnesem danasnji izvestaj... sta sam jela, kako sam jela, s kim sam jela...  :lol:

dorucak (8h) - ovsene + ella jogurt
uzina (11h) - breskva
rucak (14h) - rakovi (kozice) + dinstano povrce + kasicica soja sosa (sve to bez hleba!!!  :yes:)

ostatak sledi u toku dana... ;)

do sada sam:
1. popila 2 litre vode (celulitu je rat objavljen!  :yes:)
2. odolela fornetti-ju, palacinkama i cokoladnom kroasanu (sve je to stajalo ispred mene, na dohvat ruke, ali sam ja ostala cvrsta, nisam se dala pokolebati :))
3. preskocila hiit :( ustala sam jutros ranije, pocela da skakucem po steperu, i vec posle minut ili dva mama i sestra su skocile iz kreveta i zamolile me da ih pustim "da se odmore", kao previse je bucan steper...  :nonono:  :dunno:

bas sam danas optimisticna! mislim da cu ovog puta uspeti, zaista cu smrsati! ako ni zbog cega drugog, a onda barem sto ce me biti blam da vam se pojavim na oci...  :clap:

nisam se merila, jer imam opravdanu sumnju da bi me vaga i metar demoralisali i bacili u ocajanje, te sam resila da prve dve nedelje (dok malo ne "splasnem") nema ama bas nikakvog merenja. tada stajem na vagu, merim sve svoje "manekenske" obime, i odredjujem cilj - 10 kilograma manje od tadasnje tezine!  :yes:  :lol: jedva cekam da smrsam!!!  :clap1:

kiss!!!  :blowkiss:
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: tufnica on September 17, 2007, 02:37:56 PM
Quote
Hvala lol,da znas da je kao lutka,to je cerkica od moje kume...nije moja,posto me mnogi pitaju rolleyes01

i ja sam pomislila da je tvoja cerkica, ali nisam htela da se izletim :) u svakom slucaju, obe ste lepe!  :blowkiss:

pih, bre, muskarci, kakvi ste vi, stalno nesto izvlacite iz kontexta! pa, sta ima veze ako je decko rekao da je i ica lepa... zar ima bilo sta ruzno u tome?  :hitself: pa, i ovi ispod 20 imaju oci i znaju da procene sta je lepo...  :yes: uostalom, decko nista nije slagao... ;)

p.s. tiki, pa ti si i udata... kako samo postizes sve... svaka cast... bravo tiki!!!  :blowkiss: pogledacu sta si to radila, jedva cekam!  :clap:

Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: Tikica on September 17, 2007, 02:39:22 PM
hej bravo  :clap:
ali uzmi svoje trenutne mere..pa onda zaboravi jedno vreme na to i opet meri..  :yes:  :blowkiss:

p.s. tiki je udata 4 god  :lol:
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: tufnica on September 17, 2007, 02:58:26 PM
4 god?! jao, covece, koja si ti faca! odusevljavas me svakim danom sve vise! kako uspevas da postignes sve? :)

gledala sam sada tvoju temu - "tikica". htela sam jos tamo da ti otkucam koji red, al' je tema zakljucana... :( pa cu ti, stoga, ovde to reci... znaci, ti ne samo da si jedna divna osoba, nego imas i savrsen izgled - pravo lice s naslovnice...  :yes: a to se retko srece... svaka cast, sjajna si! zivela tiki!!!  :cheers:

 :blowkiss:  :blowkiss:  :blowkiss:
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: Tikica on September 17, 2007, 03:04:06 PM
ma ja sam je malopre zakljucala..upropastise mi barabe temu  :lol:
a tebi  :blowkiss: :blowkiss: :blowkiss: :blowkiss: :blowkiss: za ovaj komentar  :lol:

a kako postizem..pa postizem.. ne smem da ti kazem..  :rofl1: :yahoo: :harhar:

 :blowkiss: :blowkiss: :blowkiss: :blowkiss:
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: ica-beograd on September 17, 2007, 03:11:38 PM
A lepa je i ova druga devocica... :innocent:
Hvala puno svima na komplimentima  :blush:
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: tufnica on September 17, 2007, 04:56:20 PM
evo, samo da se javim "pred uzinu", da akzem sta je na meniju... necu ubuduce biti ovako opsirna, to je samo dans, posto je prvi dan, da bih cula sve kritike i sugestije, pa da znam kako da se organizujem ubuduce...  :wow:

uzina - corbica od povrca + parce mladog sira + sarmica od zelja (punjena integralnim pirincem i junetinom)

imam samo jedan problem... pocela sam da pijem nenormalno puno vode... nisam toliko gladna, koliko sam zedna, usta su mi non - stop suva...  :nonono:

odoh sad da jedem, pa na ucenje...  :clap:

 :blowkiss:  :blowkiss:
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: tufnica on September 17, 2007, 05:27:28 PM
uzinala... i opet se napila vode...  :evillaugh:

nego, da pitam ja vas nesto... jel nije ovo sto ja jedem malo previse hrane za jedan dan? mislim, 5 obroka + onaj sir pred spavanje... puno je to... jeste da mi je svaki obrok mali kao za vrapca, al' ipak... sad me je mama zezala: "na dijeti si, a jedes sest puta dnevno. nikad neces smrsati."  :nonono:  :pullhair:
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: Tanor on September 17, 2007, 07:03:24 PM
uzinala... i opet se napila vode...  :evillaugh:

nego, da pitam ja vas nesto... jel nije ovo sto ja jedem malo previse hrane za jedan dan? mislim, 5 obroka + onaj sir pred spavanje... puno je to... jeste da mi je svaki obrok mali kao za vrapca, al' ipak... sad me je mama zezala: "na dijeti si, a jedes sest puta dnevno. nikad neces smrsati."  :nonono:  :pullhair:

Pusti te price.... :yes: to je ono na sta najmanje treba da se obazires ...svi mi (ili barem vecina) smo to prosli,pa veruuem da ni tebi nece biti problem....... :yes:

A inace,nije to mnogo......samo ti "trpaj"  :innocent: :yes:
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: tufnica on September 17, 2007, 08:28:12 PM
znaci, tanor ti mislis da nema razloga za brigu... uh, mene je mama isprepadala danas, prestravila sam se ziva!  :hitself: ona je letos za jako kratko vreme skinula 10 kg, sada super izgleda, ali nije vezbala i gladovala je po citav dan  :crazy:

btw, imam mladju sestru, tvoje je god...  :wow:

sad izvestaj...

vecerala sam pre 15tak minuta pola paradajza i parce mladog sira. pocinje da mi se svidja ovaj rezim, zanimljivo mi je da smisljam sta cu jesti, pokazujem svoju kreativnu stranu ;)

pred spavanje jos malo sira, i to bilo sve za danas, zar ne?

p.s. kad se malo konsolidujem i naviknem na "nov & ZDRAV nacin ishrane" jel ok da vas konsultujem sta i kako dalje - sto se tice varijacija uh, whey-a i treninga? tiki, lazicu, leyla... pedja, igy... ili bilo ko upucen?  :yes:  :help:
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: Tanja on September 17, 2007, 09:35:46 PM
Hajde prvo da se priviknes pa cemo posle lako ;) Dok god si ovde i postavljas pitanja, dobijaces i odgovore.

Ne brini zbog broja obroka. Tako treba. Mozes ti da jedes i 10 malenih obroka u toku dana pa nije problem. Bitno je sta i u kojoj kolicini jedes. A mama nek gleda svoja posla ;)
Mene je mama jednom preko tel. debelo izribala sto jedem posle treninga  :lol: U fazonu, pa sto vezbas onda kad odmah jedes  :hitself:
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: Tanor on September 17, 2007, 09:38:56 PM
znaci, tanor ti mislis da nema razloga za brigu...

Naravno da nema,na nasem jeziku......samo to isqliraj  :lol: ;)

ona je letos za jako kratko vreme skinula 10 kg, sada super izgleda, ali nije vezbala i gladovala je po citav dan  :crazy:

To gladovanje nije bas pametna varijanta......stavise potpuno je pogresna.......medjutim nazalost ,malo je onih koji to znaju ( a jos manje onih koji zele da saznaju nesto vise o tome)...I kod tih dijeta sa gladovanjem veoma cesto se desava jo-jo efekat......tj. (brzo i lako) vracanje (tesko  izgubljenih) kilograma...

btw, imam mladju sestru, tvoje je god...  :wow:

Pa? Imam i ja devojku......... :evillaugh: :evillaugh: ali slusaj,nista nije nemoguce.....od viska glava ne boli  :evillaugh: :evillaugh: mozda se cujemo po tom pitanju .... ;) :innocent: :evillaugh:
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: tufnica on September 18, 2007, 11:20:38 AM
ciao, tanja, bas mi je drago da te vidim na mojoj temi  :clap1: dobrodosla!  :blowkiss:

Quote
Dok god si ovde i postavljas pitanja, dobijaces i odgovore.

upravo zato ste vi tako posebni... i ja vas obozavam!!!  :clap:  :yes:

ista prica s mamom... ubedjena je da ne treba nista da se jede posle 18h, posle treninga narocito. i ne mozes joj dokazati da nije u pravu...  :lol: ali, neka, videce ona kad se ja za nekoliko meseci budem dovela u red...  :evillaugh:

Quote
I kod tih dijeta sa gladovanjem veoma cesto se desava jo-jo efekat

tanor, imam, nazalost, debelog iskustva s tim... stotinu puta sam naglo mrsavila, i onda naglo vracala izgubljeno...   :nonono:

Quote
Pa?

pa, nista, samo se hvalim...  :lol:  :lol:
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: tufnica on September 18, 2007, 11:26:22 AM
sad malo moram da pricam o mrsavljenju...  :yes:

juce popodne sam imala krizu, i to bas zestoku, mislila sam da cu samu sebe pojesti  :hitself: ali, nekako sam to prebrodila, i posle je sve bilo mnogo lakse...  :clap: valjda ce tih kriza i krizica, kako vreme prolazi, biti sve manje...  :rolleyes01:

sad nisam bas nesto narocito gladna, ali je vreme za uzinu, pa odoh da jedem lubenicicu...  :clap:

trenutno ucim k'o luda, pa nemam bas nesto puno vremena za teretanu, ali i to ce se promeniti, samo da prodje ispit... posle toga, bicu inventar tamo!  :yes:  :clap:

p.s. prvi kilogram je otisao, siroko mu polje!  :lol:  :lol: znam da je to samo voda, ali je lepse videti jedan kg manje na vagi...  :clap: idem sada da postavim i onaj ticker, da pratim svoj napredak tokom vremena...  :yes:

p.p.s. sada ce me tiki grditi, stvarno sam dosadna, idem glavom kroz zid, al' ipak... za koliko vremena mogu da ocekujem da skinem 10tak kg, ako se svega lepo pridrzavam?
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: Tikica on September 18, 2007, 11:29:10 AM
 :hitself: vaga  :hitself: vaga  :hitself:
ako vezbas..pravilno se hranis..3-4-5-6 meseci..zavisi.. meri se!!!!  :yes:
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: tufnica on September 18, 2007, 11:44:27 AM
Quote
meri se!!!!

hocu, tiki, hocu... al' me nesto strah da uzmem metar u ruke...  :hitself: ni na vagu ne bih stala, nego me sestra ubedila...

Quote
ako vezbas..pravilno se hranis..3-4-5-6 meseci..zavisi..

to znaci, otprilike, negde do proleca!  :wow: extra, meni je bitno da se do leta "preoblikujem"  :clap:

sto se tice vezbanja... procitala sam negde da je lazic rekao da ne smeju dva dana za redom da se vezbaju iste grupe misica... jel ok onda da idem u teretanu 3 puta nedeljno (posto bih radila cardio i one tanjine vezbice za pocetnike, a njima su sve misicne grupe obuhvacene) i jos 4 puta hiit? ili teretana 4 puta?  :crazy:
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: Tikica on September 18, 2007, 11:48:49 AM
uh do leta mozes za mr.olympiu da se spremis  :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
radi za sada tanjin program 3x nedeljno, kardio mozes 4 - hiit - na prazan stomak..  ;)
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: tufnica on September 18, 2007, 01:18:34 PM
Quote
uh do leta mozes za mr.olympiu da se spremis

wow, kako to dobro zvuci!  :wow:  :clap:

Quote
radi za sada tanjin program 3x nedeljno, kardio mozes 4 - hiit - na prazan stomak..

nisam ovo lepo razumela...  :bored: jel kardio i tanjin program radim razlicitim danima ili ih radim istog dana?
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: Tikica on September 18, 2007, 01:43:28 PM
mozes..ali se trudi da hiit radis ujutru
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: tufnica on September 18, 2007, 02:50:46 PM
ok, to za hiit znam... cim mi malo prodje ova frka oko ispita, tacno cu rasporediti sve te vezbice, pa cu te konsultovati jesam li sve odradila kako treba...

moze li neko, plz, da mi objasni kako da postavim onaj ticker ovde? napravila sam ga, sve super, ali nikako da nadjem odgovarajucu opciju da ga stavim u temu...  :pullhair:

nesto sam se pitala... postoji li nesto sto ja mogu da ucinim za sve divne ljude, pune strpljenja, s ovog foruma - koji slusaju moje jadikovanje i odgovaraju na bezbroj mojih pitanja?  :yes: bilo sta? barem da vas pohvalim nekome, ako nista drugo!  :blowkiss:  :blowkiss:
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: ica-beograd on September 18, 2007, 06:04:59 PM
nesto sam se pitala... postoji li nesto sto ja mogu da ucinim za sve divne ljude, pune strpljenja, s ovog foruma - koji slusaju moje jadikovanje i odgovaraju na bezbroj mojih pitanja?  :yes: bilo sta? barem da vas pohvalim nekome, ako nista drugo!  :blowkiss:  :blowkiss:
Pa ti si sjajna Tufnice  :clap:
 :blowkiss:
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: Tanja on September 18, 2007, 06:30:49 PM
Quote
ciao, tanja, bas mi je drago da te vidim na mojoj temi   :clap1: dobrodosla!   :blowkiss:

haha, bolje te nasla  :blowkiss:

Quote
juce popodne sam imala krizu, i to bas zestoku, mislila sam da cu samu sebe pojesti

pa uopste ne moras da kriziras i da gladujes ... pojedi bilo sta od presnog povrca kad imas napad gladi ... slobodno mozes cesto da jedes ako vodis racuna da si pojela nesto sto nije kaloricno
mozes recimo da iseckad jedno kuvano jaje, jedan paradajz i malo posolis, i eto salate
naravno, ovo sve podrazumevam da grickas izmedju glavnih obroka koji trebaju da budu u osnovi proteinski


Quote
moze li neko, plz, da mi objasni kako da postavim onaj ticker ovde? napravila sam ga, sve super, ali nikako da nadjem odgovarajucu opciju da ga stavim u temu...

stavis ga u potpis
stavis link, oznacis link i kliknes na Umetnite sliku (ikonica iznad smajlija sto namiguje ;) )

Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: tufnica on September 18, 2007, 07:57:50 PM
jao, ljudi moji, da vi znate koliko sam ja bila gladna do pre 10-tak minuta! onda sam sela uz komp, i vec mi je bolje...  :lol:  :yes: samo da pregrmim ovih prvih nekoliko dana...  :yes: ici cu sad da veceram...  :clap:

Quote
Pa ti si sjajna Tufnice

ico, to se i na tebe odnosi, i ti si deo tog sjajnog tima koji me je podrzao i savetovao! :blowkiss: a kako stavri stoje, jos dugo cu vam ja dosadjivati...  :lol:  ;) zato... ako ti stogod padne na pamet... samo reci!  :blowkiss:

Quote
haha, bolje te nasla

druzi cemo se mi jos dugo... sad kada sam vas otkrila, necu vas napustiti!  :blowkiss:

Quote
pa uopste ne moras da kriziras i da gladujes ...

ovi tvoji saveti su mi zlata vredni!  :yes:  :yes: trudim se da jedem na svaka tri sata, i nista izmedju... ali dobro je znati kako da postupim u kriznim situacijama!  :blowkiss:

mislim da sam umetnula ticker... videcete vec... HVALA, tanja, na objasnjenju, srce si!  :blowkiss:  :blowkiss: malo sam preterala kada sam postavljala "target weight", i 73 kg bi bilo dovoljno da budem zadovoljna... sa 68 bih vec bila PREzadovoljna... samo da maknem tu prvu sedmicu, iritira me jako!  ;)

 :blowkiss:  :blowkiss:  :blowkiss:
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: tufnica on September 18, 2007, 07:59:11 PM
izgleda da sam, dok sam brljala po tickeru, ipak ostavila 71 kg...  :crazy: nema veze, to je realnije... lako cu posle jos ta preostala tri da skinem...  :lol:
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: Lazic on September 19, 2007, 01:17:29 PM
krenes sa manjim ciljem ako ostvaris veci, super, ako dostignes taj onda, pomeras..
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: tufnica on September 20, 2007, 10:36:39 AM
dobro jutro!  :blowkiss: jedva sam cekala da svratim malo... jucerasnji dan je bio dan ZSBZ (za sto brzi zaborav  :pullhair:)... pa sam morala odmah nakon budjenja da dodjem ovde i okajem sve svoje jucerasnje grehove...  :yes:

1. za rucak sam jela integralnu kiflu i jogurt 0,1% m.m. visa sila!  :wallbash1: bila sam na faxu, i plan je bio da za rucak pojedem tu integralnu kiflu i parce belog pileceg, ali su me ljudi iz rostilja "presli". bas juce, kad sam ja resila da jedem meso, na meniju su imali samo male, masne pljeskavice. i tako se ja odlucim za jogurt umesto mesa...  :hitself:

2. i onda mi popodne nije bilo dobro. dobila sam neku nisku temperaturu i drhtavicu, bas sam bila slaba... izgleda da sam preterala sa izgladnjivanjem... to je moj osnovni problem... ne umem da odredim optimalnu kolicinu hrane... ili jedem kao mecava, ili gladujem...  :pullhair:

i, onda ja lepo za veceru pojedem parce hleba (belog!  :wallbash1: u kuci nije bilo crnog), kasiku ajvara i parce mladog sira. i, da malo dignem secer i povratim se, jos i lubenicu! brljotina prava! katastrofa opsta!  :pullhair:

od danas, ipak, nastavljam... kad sam vec resila, nista me nece pokolebati... ali, molim vas, mozete li otprilike da mi napisete koliko smem da jedem dnevno dok sam u periodu privikavanja (dok ne predjem na varijacije), da mi se slicne stvari ne bi desavale? ili, da biste imali manje posla, mogu da vam posaljem tablicu sa preporucenim kolicinama, koju sam jednom dobila od nutricioniste? pa vi, onda, samo da odobrite ili zabranite...  :rolleyes01:

kiss!!!  :blowkiss:

Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: Tikica on September 20, 2007, 10:52:37 AM
ma kakva tablica :)

mozes ovako..ujutru ustanes, za pocetak ovsene i jogurt..sipas recimo 3 supene ovsenih..
nakon sat vremena pojedi nesto od voca..
nakon toga neko meso 150/200g + povrce skrob
posle mozes neku salatu vlaknasto..
pa tunjevinu i belanca
i pred spavanje posni sir..uzmes kasiku i pojedes sta znam..1/3,1/4 i kutije..

gledaj da onako okvirno ne unosis svaki dan istu kolicinu skroba..ne trebas da meris ali ipak imaj u glavi da ako si dana uzela 4 kasike ovsenih sutra uzmi 2, da ako si jela 200 g nekog skroba sutra jedi 100..ali kazem opet u vazi prilagodjavanja..kombinuj..brzo ces uci u fazon !

 :blowkiss:

a ovaj "mali izlet" sto si imala...sta da ti kazem.. ne smes da gladujes.. pokusaj da ispostujes ovo gore navedeno..
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: tufnica on September 20, 2007, 12:38:37 PM
ciao, tiki! hvala na tako brzom i detaljnom odgovoru! postovacu, nego sta!  :odlicno:

a, koliko max skrobnih uh smem da unesem? stvarno mogu da idem do tih 200g ili si mi to samo navela kao primer?  :wow: ovo ostalo sam sve skapirala... danas sam pojela 4 kasike ovsenih, sutra dve.  :clap: od voca smem samo jednu vockicu?  :bored:

 :blowkiss:
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: Tikica on September 20, 2007, 12:41:38 PM
200g se odnosilo na zivu vagu a ne na ukupnu g skrob uh  :lol:
naravno da ne mozes 200g skroba  :lol:

voce..jedna ili dve manje..  :)

jel si me razumela za povrce?  :bored:
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: tufnica on September 20, 2007, 12:48:53 PM
ok, na zivu vagu sam i mislila! pa, 200g skroba bi stvarno bilo previse, to cak ni meni ne bi palo na pamet!  :lol:  :lol: ali, tih 200g zive vage mi dozvoljava jednu integralnu kiflu dnevno i ovsene, i to mi mnogo znaci!  :yes:  :clap:

ok za vockice...

Quote
jel si me razumela za povrce?

mislim da jesam... skrobasto povrce jedem samo prepodne, u okviru rucka, i to mogu da budu kukuruz, krompir itd... a vlaknasto povrce mogu da jedem kada hocu, i sto vise - to bolje. ok?  ;)
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: Tikica on September 20, 2007, 12:54:28 PM
tako je ... sad radis neku slobodnu varijaciju..prilagodjavas se..a posle cemo da te ubacimo u mashinu  :evillaugh: :lol:
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: tufnica on September 20, 2007, 12:57:45 PM
jedva cekam da me ubacite u masinu!!!  :clap:  :clap:

 :blowkiss:
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: tufnica on September 20, 2007, 07:51:15 PM
tiki, samo da ti kazem nesto... danas sam uspela da slomim svoju voljenu vagu, i to na sasvim neobican nacin... knjiga mi je pala na nju!!!  :lol:  :lol: tako da ce, izgleda, ipak biti po tvome... ne preostaje mi nista drugo, nego da se merim metrom, sve dok ne dobijem novu vagu...  :hitself:  :lol:
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: Tanor on September 20, 2007, 08:37:10 PM
tiki, samo da ti kazem nesto... danas sam uspela da slomim svoju voljenu vagu, i to na sasvim neobican nacin... knjiga mi je pala na nju!!!  :lol:  :lol: tako da ce, izgleda, ipak biti po tvome... ne preostaje mi nista drugo, nego da se merim metrom, sve dok ne dobijem novu vagu...  :hitself:  :lol:

 :hitself: pa kako si to uspela....to ti je kad kupujes kinesku robu  :evillaugh:
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: Tikica on September 20, 2007, 11:17:58 PM
e to je lepa vest!  :evillaugh:
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: tufnica on September 21, 2007, 12:32:38 AM
Quote
pa kako si to uspela....to ti je kad kupujes kinesku robu

joj, ma nije kineska, zato mi je najzalije! cimala sam tatu da mi je donese cak iz nemacke!  :hitself: a slomila bih je i da je od celika... ispustila sam tacno na nju gomilu groznih knjizurina, iz kojih spremam ispit... njih 6 - 7, recimo...  :lol:  :lol:  :lol: pa, vi vidite kako je tesko spremiti ispit na ekonomskom...  :evillaugh:

srecom, nije sasvim van funkcije, bori se junacki...  :yes:  :clap:

Quote
e to je lepa vest!

kako za koga... ;) salim se! evo, obecavam da cu se sutra ujutru izmeriti (metrom! ;)) i slikati, pa da vidimo sta ce biti... jos i to da prezivim, pa mogu da kazem da sam na korak do uspeha!  :hitself:
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: Mia07 on September 21, 2007, 10:46:14 AM
ja procitas celu tvoju temu!  :) Srecno i da uspes...a hoces ako budes slusala  :yes:

 :blowkiss:
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: tufnica on September 22, 2007, 12:21:14 AM
Quote
ja procitas celu tvoju temu! 

ciao, mia, dobro ti meni dosla na temu! i redovno me posecivala! ;)  :welcome:

i ja sam citala tvoju temu... svaka cast, dobro se ti drzis, super si!  :clap:

Quote
Srecno i da uspes...a hoces ako budes slusala

jao, danas kao da ama bas nista sa sajta nisam cula...  :nonono:  :pullhair: ali bice bolje sutra... slusacu sve doslovno!  :yes:

kiss!!!  :blowkiss:
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: Tikica on September 22, 2007, 12:22:08 AM
pa kad neces da kvaris temu da te ovde pitam  :evillaugh: :evillaugh: :evillaugh: :evillaugh:

nisam mislila zbog godina... nego iz postovanja...  :yes: ipak coveka ne poznajem, a dovoljno je ljubazan da nas sve saslusa...  :clap:  :clap:

a mene ne postujes?  :evillaugh: :evillaugh: :evillaugh: :evillaugh: :evillaugh: :evillaugh: :evillaugh:


cmokaaaaa salim seeeee  :lol: :lol: :lol: :lol:  :blowkiss: :blowkiss: :blowkiss: :blowkiss:

Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: tufnica on September 22, 2007, 12:23:31 AM
hello! :)

brljala sam danas, sramota me je cak i da napisem sta sam jela... ali mi nije prijalo... jela sam ga sa grizom savesti...  :wallbash1:  :dunno:

potopila sam ovsene za sutra ujutru... vracam se novim, dobrim navikama...  :clap:

da vam se pohvalim malo, polozila sam voznju danas - iz prvog puta!  :yes:  :lol:

odoh sada na spavanje...

ljubim vas puno!  :blowkiss:
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: tufnica on September 22, 2007, 12:28:45 AM
Quote
a mene ne postujes?

bas sam sada htela pm da ti kuckam!  :lol: postujem ja i tebe, podrazumeva se, ali ti si mi nekako bliska, vec te gledam kao clana porodice, pa ne moram sa vi da te oslovljavam... a sa lazicem jos nisam usla u neku duzu pricu...  :lol:

a htedoh da ti kuckam da bih ti rekla KAKO TI JE STRAAAAAVAAAA SLIKA!!!!!!!!!!!! WOW!  :wow:  :odlicno: izgledas fenomenalno!!!  :clap: jeste da ja nisam imala udela u svemu tome, ali sam ponosna na tebe!  :respect:

 :blowkiss:  :blowkiss:
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: Tikica on September 22, 2007, 12:39:12 AM
hahahaah..e blesava si .. hvala  :lol: :lol: :lol: :lol:
a za postovanje sam se salila...svi vi Lakija dozivljavate kao nekog strogog chiku ..  haha  :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

 :blowkiss:
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: tufnica on September 22, 2007, 12:40:09 AM
jao, moram jos nesto da vam kazem... da mogu spokojno da spavam... bas sam dosta razmisljala o tome poslednjih dana... toliko sam vremena provela ovde, i poruka otkucala, a nisam vam se predstavila... izvinjavam se duboko!  :hitself:

stvar je u tome da me je bilo blam... razmisljala sam: "sta ako naidje neko od mojih na sajt, vidi koliko kg imam, i zapanji se? do sada me nisu gledali kao debelu..." i tako sam ja bila u zabludi... iskreno, bas imam kompleksa zbog kilograma... ne volim da oblacim bilo sta sto je iznad kolena, i slicno... mada mi niko nikada nije rekao: "trebalo bi da smrsas", sem mame. svi me vide kao slatku i dobru, pa ni ne obracaju paznju na to da sam sira od najsireg ormara!  :lol:

a sada cu vam se lepo, jasno i glasno, predstaviti, pa nek' ide zivot!  :clap: ja sam TAMARA, iz beograda, imam 19 godina (uskoro 20) i studiram ekonomiju. eto, nije bilo tako tesko ;)

kiss!  :blowkiss:

p.s. sada idem i nick da promenim... niko me nikada nije zvao tufnica!!!  :lol:
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: Tikica on September 22, 2007, 12:42:14 AM
neee ne menjaj...tako te prepoznajemmmm  :hitself:
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: Tikica on September 22, 2007, 12:43:22 AM
grrrrrrrrrrrrrrrrrrrr vec si promenila  :boxed: :redcard:
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: tufnica on September 22, 2007, 12:56:53 AM
Quote
neee ne menjaj...tako te prepoznajemmmm

ok, vraticu na staro... tebi za ljubav!  :lol:

i meni je neobicno, navikla sam da trazim tufnicu po forumu...  :lol:  :lol:
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: tufnica on September 22, 2007, 12:59:39 AM
ono je bilo kratko otvaranje duse, da vidite kako mi inace tepaju...  :yes: sad vratih na staro... i odoh na spavanje definitivno! pa vam sutra kuckam koliko sam bila disciplinovana...  :clap:

:blowkiss:  :blowkiss:
 
p.s. pa, ja sam od danas REKREATIVAC!!!  :mf_lustsl  :cheers:
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: Tikica on September 22, 2007, 01:01:28 AM
e tako..sad nastavljamo druzenje  :lol:
aj laku noc..
slikaj ujutru dorucak i postavi u nase jelovnike!  :lol:

 :blowkiss:
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: tufnica on September 22, 2007, 09:47:11 AM
dobro jutro!  :blowkiss:  :blowkiss:

merila sam se malopre... i evo rezultata mojih "manekenskih" mera i merica...  :wallbash1:  :hitself:

visina - 180 cm
tezina - 83 kg (iako sam brljala!  :wow:)

grudi - 99
struk - 83
stomak - 105
bokovi 1 - 108
bokovi 2 - 115
butine - 67,5 (leva) i 67,5 (desna)
kolena - 47 (levo) i 47 (desno)
listovi - 38 (levi) i 37 (desni)

kao sto vidite, nema gde me nema...  :hitself:

doruckovala sam ovsene (2 kasike), mekinje (pola kasike) i fit jogurt (0,5% m.m)...

odoh sada...  :blowkiss:  :blowkiss:
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: Lazic on September 22, 2007, 10:49:15 AM
opet si tufnica  :crazy:, ne mogu da pohvatam ko je ko vise, a ono ti menjas ime  :lol: :lol:
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: tufnica on September 22, 2007, 08:03:48 PM
Quote
ne mogu da pohvatam ko je ko vise, a ono ti menjas ime

pa, htela sam da vam se predstavim pravim nick-om, kako me inace zovu, al' je tiki imala zamerku, bas zbog prepoznavanja, pa sam vratila na tufnicu  ;)

 :blowkiss:
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: tufnica on September 24, 2007, 06:34:32 PM
ciao!  :dir_bye1:

tako me je sramota da bilo sta napisem, al' moram... dok ne napravim jos neku gresku...  :wallbash1: ja svaki dan iznova pocinjem da se pridrzavam onog sto mi je tiki rekla, ali negde na kraju dana me uhvati takva kriza, da hocu da poludim - pojela bih sve sto stavite pred mene!  :pullhair: i sve tako u krug... u toku dana se izgladnjujem, uvece najedem...  :pullhair: pokusavam da se okvirno pridrzavam onoga sto mi je tiki napisala, ali ne uspevam da pojedem toliko proteina, i onda sam stalno gladna... stalno!!! a cim ogladnim, ja klonem duhom, i pomislim: "ma, sta se ja zanosim, ove moje butine su nepopravljive, nema im pomoci, samo dzabe mucim sebe..."  :wallbash1: i tako se nerviram... ma, jedna opsta katastrofa! pojma nemam sta da radim...  :dunno:

p.s. lazicu, tebe moram posebno da pohvalim... ti si jedva divna osoba! juce sam, posto sam jos jednom prekrsila "dijetu", isla na net, i slucajno naleteh na neke postove koje si ti pisao! koliko strpljenja i zelje da pomognes drugima - svaka cast!  :respect:
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: Leyla on September 24, 2007, 07:26:07 PM
cao cao  :blowkiss:

kako mislis s ovim u toku dana se izgladnujes pa to ne bi smjelo  :rolleyes01:

ne znam kakva ti je ishrana tj da li variras s skrobnim uh,  al svejedno imas 3,4 vrste mesa koje mozes i moras da jedees plus povrce slate itd...nikako ne bi smjela da si gladna..
e sad ako ti je neka kriza za slatkom  :blush: ako je o tom  rijec kad kazes najedes se navece .. :rolleyes01:

kako izgleda tvoj  jelovnika sada.. :blowkiss:
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: tufnica on September 24, 2007, 08:04:58 PM
ciao, leyla!  :blowkiss:

bas sam se slatko nasmejala sada, setih se jedne tvoje poruke:

Quote
kad bude trebalo podrske tu smo da bodrimo ako zapne , al neceee

izgleda da je ipak zapelo...  :lol:  :wallbash1:

za dorucak jedem ovsene i jogurt. onda pojedem jednu vocku... pa sam danas, recimo, pojela dve sarmice sa zeljem za rucak, za uzinu parce mladog sira i sargarepu, i tu sam vec bila mrtva gladna! ali bukvalno!  :pullhair:

mozda ovo i nije tako malo hrane, koliko ja sam inace navikla da unosim, pa se organizam buni... ja, inace, stvarno jako puno jedem, i sav ovaj visak mogu da zahvalim apetitu, a ne "sporom metabolizmu" i slicno...
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: ica-beograd on September 24, 2007, 09:11:16 PM
Tufnice,ne brini se,svi imamo krize...samo ne misli na to. Tako ti je to u zivotu,...padnes,ustanes,malo se ocistis i protreses i opet nastavis... :yes:
I meni se pre desavalo da uvece pregladnim,bilo je dana i kada sam prekrsila,kao i ti...ali kad razmislis,...sta dobijas time,sem grize savesti?
Zato,misli unapred,kada hoces da pojedes nesto sto ne smes,popij casu vode,kafu ili prosetaj sa drugaricom ili deckom  :wow:
A to sto si gladna,verovatno malo jedes,slobodno jedi mesa i salate koliko hoces,pa i uvece kada imas krizu...ja sam tako radila...samo je bitno da ne povecas skrobne UH i da ti se ne omakne neki slatkis.
Izdrzi Tufnice...ja verujem u tebe  :blowkiss:
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: tufnica on September 25, 2007, 02:22:18 PM
Quote
Izdrzi Tufnice...ja verujem u tebe

hvala, ico, divna si! bas si mi lep post napisala!  :blowkiss:

i ja se nadam da ce ove krize vremenom proci, i da cu se usemiti potpuno...  :yes:

 :blowkiss:  :blowkiss:  :blowkiss:  :blowkiss:  :blowkiss:  :blowkiss:  :blowkiss:
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: Tiya on September 25, 2007, 02:35:36 PM
 :blowkiss:
Nemam šta dodati nakon posta od ice zato te samo pozdravljam...ne daj se
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: tufnica on September 25, 2007, 09:06:51 PM
@ ciao, tiya! u pravi si, ica je napisala divan post, podrska nije izostala - sad je sve na meni!  :hitself:

videla sam tvoju sliku "pre i posle" - wow!  :wow: bravo, svaka cast! ti si mi ziv primer da "sve se moze kad se hoce"  :yes: mislim da ce ta tvoja slika imati siroku primenu u mom mrsavljenju - kada god mi zafali motivacije  :lol:

cula sam i da si se udala...  :clap: sve najlepse, puno srece & romanticnih trenutaka! ljubavi znam da ima... ;)

kiss, sve najbolje!!!  :blowkiss:
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: Tiya on September 26, 2007, 12:22:11 PM
Hvala na čestitkama i željama...  :ljubav je: :blowkiss:

drago mi je da mogu nekog motivirati, kad me uhvati kriza ja pogledam tu sliku, pa me prođe... :)
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: mikivg on September 26, 2007, 10:56:10 PM
Mislim da bi najbolje bilo da posetis najblize predstavnistvo Novosadske mlekare i tamo kupis pakovanje surutke od 1 kg. Jeste da sadrzi 90% laktoze, sto je za korisne informacije za sve nas, i svega 10% ciste surutke, to jest njenog izolata, ali sem nadimanja u stomaku nista ti lose ne moze biti, a tih 10% ciste surutke ce ti adekvatno zameniti jedan citav obrok.
Samo surutka+voda, svaki dan ceo dan= FIT figura.
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: tufnica on September 27, 2007, 10:53:24 AM
Quote
drago mi je da mogu nekog motivirati, kad me uhvati kriza ja pogledam tu sliku, pa me prodje...

xexe... moracu i ja da odstampam tu tvoju sliku, da ne moram cak na net da idem, dok se ja konektujem, vec mogu neku brljotinu da napravim...  :lol:

 :blowkiss:  :blowkiss:

Quote
Samo surutka+voda, svaki dan ceo dan= fit figura.

o, boze moj, pa miki, kako ti mislis da ja ceo dan prezivim samo na surutki i vodi, i ostanem normalna?! vidis da se zalim, da ne mogu ni ovaj program ishrane da ispostujem kako treba, da sam stalno gladna, a tek sa tim tvojim resenjem... pocela bih okolo zive ljude da ujedam!  :lol:  :lol:

daj neko manje radikalno resenje... ;)

lepa ti je slika...  :yes:
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: Tikica on September 27, 2007, 10:56:14 AM
drzi se ti ovog do sad  ;)
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: tufnica on September 27, 2007, 11:00:45 AM
Quote
drzi se ti ovog do sad

sta bih ja bez tiki?!  :wow:  :respect:

 :blowkiss:  :blowkiss:  :blowkiss:  :blowkiss:  :blowkiss:
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: Leyla on September 28, 2007, 01:21:36 AM
a gdje si ti  :rolleyes01:

kako napredujes , pridrzavas li se dogovorenog , jel prosla ona mala kriza kako si sad  :blowkiss: :blowkiss:
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: tufnica on September 28, 2007, 01:46:28 PM
brljam, leyla, brljam... stidim se, pa zato ni ne pisem...  :wallbash1:

jedino sto uspevam da ispostujem jesu ovsene za dorucak, puno vode, i bez skroba posle 17 h...  :pullhair: ne mogu, cak, ni da se zalim da sam gladna, nego je problem u meni, stvarno se ponasam neodgovorno! cekala sam "5 do 12", ispit je sledece nedelje, uhvatila me panika, ucim kao luda, pa sam skroz bioritam poremetila... zivim kao pustinjak... bez izlazaka, telefona, i slicno...  :dunno: mnogo mi je vazno da dam ovaj ispit, znatno bih sebi olaksala drugu god... moram nekako to da preguram, pa onda da se vratim na pravi put...  :crazy:

eto tako... dusu sam vam otvorila, iako me je blam...  :hitself:

slusala sam pre neki dan harija na pinku, i odmah sam se tebe setila! bas je divna pesma...  :yes:

ljubim teeee!!!  :blowkiss:  :blowkiss:  :blowkiss:
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: Lazic on September 28, 2007, 04:32:20 PM
bitno je samo da se ne ugojis jos vise..ne daj se  ;)
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: Kosuta on September 28, 2007, 05:20:08 PM
ako vec ne mozes da unosis tacne kolicine i u odredjeno vreme zbog ucenja , baram gledaj da nejedes slatkise i takve stvari jer onda ces samo da se unazadis, gledaj da bar jedes kvalitetno ;) (da pojedes jednu tunu treba ti <5min)
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: Leyla on September 28, 2007, 07:00:56 PM
pa iz ovog sto si napisala ja ne vidim nista lose kako ti kazes da brljas il si nesto presutila  :rolleyes01:

u cemu brljas , sta ti najvise fali ako kazes nisi gladna... vjeruj ja kad sam imala najvise da ucim ovu godinu testovi svake sedmice nekakvi ,obavezna predavanja , tad sam najvise ispostovala teretanu , i okrenula dan i noc sto se tice ucenja i sve je islo nekako..
jeste malo je ispastala druga strana sto se tice izlazaka i ostalog al opet ne toliko kriticno..
s ishranom konkretno sto se brljanja tice nisam imala neki probl jer udjes u ovo s ciljem i polako izbacujes sta ne valja a ubacujes sta treba korak po korak nista naglo ..moras biti jak karakter sto se toga tice
zelim ti srecu da polozis taj ispit sto imas jer nema boljeg osjecaja pogotovo ako je bitan i ulozi se puno vremena oko toga dani i dani za knjigom i kad se rijesi neki teret spadne odma ima se elana za dalje.. :yes:
sretno ... :blowkiss:
p.s. jeste lijepa je pjesma  :blowkiss:
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: tufnica on September 28, 2007, 11:12:17 PM
@ LAZIC >

Quote
bitno je samo da se ne ugojis jos vise..ne daj se 

hvala, lazicu, na podrsci! iskreno, ocekivala sam kritike... ;) ne dam se... proveravam, ne gojim se... u stvari, planirala sam da skinem jos neka 2 - 3 kg ovako zabusavajuci, do ispita, pa onda pa pocnem sve lepo da postujem, i teram tako do cilja...  :yes: ponovo sam citala tvoje postove na drugim sajtovima!  :respect: ne znam kako dovoljno da te nahvalim, fali mi reci! ukratko, ti si jedna fenomenalna osoba! :clap: i okupio si podjednako fenenomenalan tim oko sebe - sve pohvale devojkama i momcima!  :clap:

@ KOSUTA >

brljam sam malo i sa slatkisima, ali sam sada procitala jedan lazicev post, u kom je sve te svakojake gluposti nazvao "pomijama"  :lol: i naterao me da se dobro zapitam...  :crazy: mislim da mi ubuduce slatkisi nece vise biti tako mili... jos mi je malopre ujak napunio ionako umornu glavu glupostima o hlebu, tako da mislim da cu i njega izbaciti iz upotrebe...  :lol:

@ LEYLA >
Quote
il si nesto presutila

precutala sam cokoladu...  :blush:

Quote
sta ti najvise fali ako kazes nisi gladna...

ne fali mi nista... kad se skoro nicega ni ne odricem...  :wallbash1: ne postujem onaj program... jedem sta stignem i kad stignem...  :wallbash1: pojedem, ujutru, recimo dva obroka za 4 sata, onda nista ne jedem popodne do 6 - 7, tada jedem, i posle vise ne... katastrofa!  :pullhair:

hvala na lepim zeljama, i ja se nadam da cu poloziti! taman bih, onda, posle toga bila "zagrejana" za nove pobede!  :yes:

o, ljudi, vi ste zaista sjajni, mnogo sam vas, cak i ovako virtuelno, ZAVOLELA!!!  :blowkiss:  :blowkiss:
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: Lazic on September 29, 2007, 08:56:42 AM
:yes: ponovo sam citala tvoje postove na drugim sajtovima!  :respect: ne znam kako dovoljno da te nahvalim, fali mi reci! ukratko, ti si jedna fenomenalna osoba! :clap: i okupio si podjednako fenenomenalan tim oko sebe - sve pohvale devojkama i momcima!  :clap:


hvala :blush: nadam se da ima sta pametno za procitati
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: tufnica on September 30, 2007, 10:43:59 AM
Quote
nadam se da ima sta pametno za procitati

o, da, ima, i te kako! puno pametnih stvari!  :bowing:

 :blowkiss:
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: tufnica on October 01, 2007, 12:13:16 AM
hello! evo mene opet u akciji...  :lol:

dugo nisan postavila nijedno pitanje... a bas malopre naidjoh na jednu nedoumicu... pa bi mi dobrodoslo malo pomoci / saveta... ako i dalje imate volje i vremena za mene...  ;)

gledala sam raspored predavanja za ovaj semestar... nikako necu uspeti da ubacim teretanu svaki dan!  :nonono:  :pullhair: mislila sam da idem 4x nedeljno cardio + 3x tanjin program... al' eto problema... to mi je malo prevsie, fizicki necu moci da postignem...  :dunno: jel ok da za ovaj mesec uplatim taj cardio (kod kuce bas i nemam nekih uslova - samo mali steper), a da tanjin program zamenim nekim vezbicama u kucnoj varijanti? moze li, please, neki predlog, savet, sugestija, itd...?  :help:

i, jos nesto... vidim da su vam ljudi slali slike... pa cu ja sad, poput malog deteta, da pitam: "jel mogu i ja?"  :lol: - da biste videli sta mi je kriticno?  :crazy:

za ovaj put - toliko... mada imam jos nekoliko sitnih pitanja, al' ne bih sve da ispucam odjednom...  :rolleyes01:

puno poljubaca!!!  :blowkiss:  :blowkiss:

p.s. tiki, tebe dugo nisam cula... :( saljem ti posebno veliki poljubac!  :blowkiss:
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: Tikica on October 01, 2007, 12:46:38 AM
Xe xe .. evo Tikice.. dezurna u sitne sate :)
Mozes samo kardio..od kucnih vezbica mozes ili Pilates (http://www.youtube.com/lazic) ili nesto od Kucnih vezbi (http://www.exyu-fitness.com/forum/index.php/topic,590.0.html) !

Salji slike :)

 :blowkiss:
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: tufnica on October 01, 2007, 11:02:30 AM
ciao, tiki!!!  :blowkiss: hvala, hvala, hvala!!!  :signthankspin: pravi si  :innocent: (andjelak)

gledala sam sad vezbice... ove igy-jeve su suvise teske za pocetnike poput mene (nikad u zivotu nisam uspela stoj na rukama da napravim :bored: to i spaga mi nekako deluju mocno, oduvek sam htela i ja da "naucim"  :lol:)

elem... jel ovaj pilates, onda, radim, 3x nedeljno ili svih sedam dana? moram jos nesto da pitam... jel pilates podjednako delotvoran kao one tanjine vezbice i teretana? malo sam "neverni toma" kada je pilates u pitanju, imam utisak da je lagan, i nije bas delotvoran...  :rolleyes01:

evo, saljem ti slike na pm... u kupacem...  :wow: nisu bas narocito lepe za gledanje, ali boze moj... zato i jesam na ovom sajtu  :yes:  :lol:

poljupcic!!!  :blowkiss:  :blowkiss:  :blowkiss:
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: Tikica on October 01, 2007, 11:06:24 AM
Medju tim Igijevim vezbama ima nekih koje mozes da radis :)
Taj pilates mozes da radis 4x nedeljno, po mom misljenu ne moze da se meri sa teretanom ali je dobar!
To je samo moje misljenje jer meni teretana vise odgovara od pilatesa, joge, aerobika..sto ne znaci da ce tebi biti monotono!
Posto ti je jedina varijanta vezbanje u kuci ovo ti je odlican izbor!  :yes:
sad cekam slike..  ;)

 :blowkiss:
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: tufnica on October 01, 2007, 11:20:27 AM
Quote
Medju tim Igijevim vezbama ima nekih koje mozes da radis

onda da ubacim i te igyjeve vezbe uz pilates... nasla sam i jednu super vezbicu za unutrasnju stranu butinu, na jednom linku koji je audioslave postavio, pa cu i nju ubaciti...  :clap:

Quote
Posto ti je jedina varijanta vezbanje u kuci ovo ti je odlican izbor!

udesicu ga ja tako da se ne smorim... malo muzike, pogled na salce, i eto motivacije!  :yes:

Quote
sad cekam slike..

poslala sam ih vec!  :evillaugh: pogledaj kad budes imala vremena... pa, eventualno, da mi kazes da li bi trebalo jos nesto da ubacim uz pilates... ja sam mislila da ubacim neki "pilates program za noge" i jedan takav za trbusnjake, oba traje 10tak minuta, posto su mi to najbolnije tacke... pa bi to taman bilo oko pola sata efektivnog vezbanja...

e, stvarno, najiskrenije, PUNO HVALA na svemu! volela bih da ikad mogu da vam se oduzim za sve sto cinite za forumase (i mene medju njima)...  :blush:
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: Tikica on October 01, 2007, 11:31:43 AM
Ti imas problem sa bokovima i kukovima,strukic imas nisi skroz stubasta ..noge ti nisu problem njih samo da zategnes..
Ovakva ishrana i vezbice mogu da te dovedu do zeljenog samo budi uporna.. ne moze nista preko noci!
Ja cuvam ove slike..za mesec dana mi salji nove , isti polozaj, isti kupaci.. moze?  :)
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: tufnica on October 01, 2007, 11:48:47 AM
tiki, pa ti tako brza, obozavam te!!!  :blowkiss:

Quote
Ti imas problem sa bokovima i kukovima,strukic imas nisi skroz stubasta ..

bokovi - katastrofa...  :hitself: u struku uvek prvo smrsam, on bas brzo ide dole... bukvalno 1 kg manje vuce za sobom i 1 cm manje u struku... ali bokovi...  :nonono:

Quote
noge ti nisu problem njih samo da zategnes..

ohrabrila si me!!!  :yes:  :clap:

Quote
Ja cuvam ove slike..za mesec dana mi salji nove , isti polozaj, isti kupaci.. moze?

moze, naravno!  ;) divna si!

odoh sada... ljubim te!!!  :blowkiss:  :blowkiss:
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: tufnica on October 01, 2007, 11:31:23 PM
samo da se pohvalim da sam danas, nakon svih onih "brodoloma" tokom prethodnih dana, ispostovala ishranu bez greske!  :wow: cak sta vise, nisam uopste gladna!  :clap: nisam preterivala sa kolicinom, ali nisam ni jela poput vrapca (sto inace radim, kada resim da smrsam), jednostavno sam slusala zeludac... posle duzeg vremena... ;) i sada se super osecam, mnogo sam ponosna!  :lol:

 :blowkiss:  :blowkiss:  :blowkiss:

Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: Tikica on October 01, 2007, 11:33:38 PM
pa napisi sta si jela ..bas me zanima  :lol:
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: Leyla on October 01, 2007, 11:39:08 PM
ocemo jelovnik  :lol: :lol:

ceestitam  :clap: :blowkiss:
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: ica-beograd on October 01, 2007, 11:41:45 PM
I mene bas zanima  :yesmydear:
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: tufnica on October 01, 2007, 11:45:47 PM
ne mogu da verujem da ste me sve tri isto pitale!  :lol: sjajne ste!!!  :yes:

evo ovako... ako nesto ne valja, vi me ispravite...  :yes:

D: ovsene + mekinje + ella jogurt
U1: grozdje (znam da je kaloricno, ali nisam pojela ni celih 50 grama)
U2: parce crnog hleba (25 g), parce mladog sira (50tak grama) i bareno jaje
R: parce belog mesa  :yes:  :wow: ( sve je to u glavi, danas sam sebe ubedila da pojedem to meso, i proslo je bez ikakvih problema), parce mladog sira i paradajz
V: nisam bila gladna...  :clap: parcence mladog sira i zeleni caj...

ljubim vas punooooooo!!!  :blowkiss:  :blowkiss:  :blowkiss:

p.s. pisala sam igy-ju za whey, cekam odgovor... pa da i to ubacim!  :clap:  :clap:
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: Kaya on October 02, 2007, 12:02:38 AM
a,Tufnice,mene nema samo nekoliko dana,a ti vec postala rekreativac!!!   :) svaka cast...bas su ti svi prirasli za srce :)srecno na ispitu,drzim ti fige...jednom si me pitala,ne znam da li sam ti odgovorila...studiram elektrotehniku,3. godina,inace poznajem dosta ljudi sa ekonomije( ako se ne varam,ti bese to studiras),znam da vam je naparno,bas zbog toga sto vas ima mnogo,pa prave cistku,al' drzi se :) inace,i ja brljam,isto cokoladno brljanje,al' ima efekta i ovako,ne nesto mnogo,al' polako :) pozzz :blowkiss:
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: mozaik on October 02, 2007, 01:16:59 PM
Uspela sam da procitam sve tvoje strane, jako mi se svidja sto si tako pozitivna i vesela. Ja upravo pokusavam da se usemim u ovu celu pricu. Pocela sam da jedem cesce i po manje. A danas sam uradila ono sto nisam nikad u svom zivotu a to je doruckovala u 7h. Nise samo dorucak nego i sastav dorucka belo meso sa rostilja sa salatom , malo kupsa,paradajza,zelena salata. Sto se tebe tice koliko vidim ti si se maka sa pocetka, sto je super. Cak i ako si u guzvi pokusavaj da se drzis osnovnih pravila.
Puno pozdrava od tvoje sapatnice.
ps pritom znam da je moj put mnogo duzi od tvog
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: tufnica on October 02, 2007, 02:37:40 PM
hello!!!  :blowkiss:

@ KAYA >

Quote
a,Tufnice,mene nema samo nekoliko dana,a ti vec postala rekreativac!!! 

pa, da... ja dala prstima na volju, razvezala jezik i odomacila se u madjuvremenu...  :lol:  :lol:

znam i ja puno ljudi s etf-a... nije ni vama lako...  :nonono: jedan drug mi je bas diplomirao pre nekoliko dana, i dobro se pomucio... potpuno si u pravu za tu 'cistku" - to i jeste najveca mana ekonomije... svi gledaju kako da te sapletu... samo jos ovaj ispit da prodje, sve ce biti lakse...  :yes: ljubim te!!!  :blowkiss:

@ MOZAIK >

dobordosli na moju temu!  :welcome:

Quote
jako mi se svidja sto si tako pozitivna i vesela.

hvala!  :blowkiss:   :blowkiss:

Quote
A danas sam uradila ono sto nisam nikad u svom zivotu

najvaznije je da se pocne... posle sve ide mnogo lakse... barem tako kazu... ja sam uvek krsila "dijetu" na pocetku, zato ovog puta pokusavam da istrajem uz sajt i forumase...  :clap:

Quote
koliko vidim ti si se maka sa pocetka, sto je super

jesam malo, ali i to je dosta za pocetak...  :yes: ne znam kakvo je trenutno stanje, nisam jos kupila novu vagu... valjda nisam nista vratila  :blush:

Quote
Puno pozdrava od tvoje sapatnice.
ps pritom znam da je moj put mnogo duzi od tvog

meni se ovaj sajt toliko svidja, da mislim da cu nastaviti redovno da ga posecujem (poput ice), cak i kada postignem cilj!  :wow: tako da cemo se druziti jos dugo, dugo...  :clap: ne mora ta "duzina puta" bilo sta da znaci... moja mama je, recimo, letos smrsala 10 kg, za mesec dana i malo jace. malo je gladovala, nije se hranila bas najzdravije, poput nas forumasa, ali je, ipak, bilo rezultata... poenta: "sve se moze kad se hoce"  :yes:  :lol:

veliki poljubac!!!  :blowkiss:
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: ica-beograd on October 02, 2007, 03:31:11 PM
Quote
meni se ovaj sajt toliko svidja, da mislim da cu nastaviti redovno da ga posecujem (poput ice), cak i kada postignem cilj!   tako da cemo se druziti jos dugo, dugo... 


 :lol: Xe xe Tufnice,pa moram...ja sam sad na odrzavanju kilaze,ali sa vama sam svakodnevno da ne bih opet posrnula i vratila se na los put,...a i moram da priznam...ne znam da li mogu vise bez vas...prirasli ste mi srcu  :rolleyes01:
 :blowkiss:
p.s. Tufnice,stvarno si jako dobra domacica :clap:...tako lepo docekas svoje goste(forumase)u svojoj temi,da je to neverovatno. Ako tako nastavis...bice ovo najposecenija tema... :yes:
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: Lazic on October 02, 2007, 07:21:28 PM


.prirasli ste mi srcu  :rolleyes01:
 :blowkiss:


mi ,ne foliraj, ja mislim da ti je neko drugi iz mase prirastao  :evillaugh:
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: ica-beograd on October 02, 2007, 08:08:05 PM
Quote
mi ,ne foliraj, ja mislim da ti je neko drugi iz mase prirastao 

 Ajoooj,provalio si me  :girlblush:
Sta cu sad? :dunno:
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: Lazic on October 02, 2007, 08:37:25 PM

 Ajoooj,provalio si me  :girlblush:
Sta cu sad? :dunno:
da pricas istinu  :evillaugh:
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: tufnica on October 03, 2007, 11:25:38 AM
ciao!  :blowkiss:

bas ste se lepo raspisali...  :clap:

Quote
p.s. Tufnice,stvarno si jako dobra domacica clap...tako lepo docekas svoje goste(forumase)u svojoj temi,da je to neverovatno. Ako tako nastavis...bice ovo najposecenija tema... yes

hvala, ico, mnogo si me lepo nasmejala, bas sam se obradovala! volim kad ima puno ljudi oko mene... narocito tako dobrih i finih ljudi poput vas!  :yes:

Quote
.prirasli ste mi srcu  rolleyes01
 blowkiss


mi ,ne foliraj, ja mislim da ti je neko drugi iz mase prirastao 

jesam li ja to nesto propustila, ico?  :lol:

kiss!!!  :blowkiss:  :blowkiss:  :blowkiss:  :blowkiss:  :blowkiss:

p.s. sinoc sam bila u tempu...  :wow: i od svih djakonija i slatkisa, sebi sam kupila ovsene pahuljice, tunjevinu, integralni pirinac, ella jogurt (zaboravih sir  :wallbash1: ) i kukuruz!  :clap: a sestri sam kupila plazmu, jafu, cokoladu, eurokrem... kuca puna slatkisa, a ja necu da ih jedem!  :yes:
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: Tikica on October 03, 2007, 11:34:47 AM
hm..gledas ti njih ...gledaju slatkisi tebe...  :eat:  :harhar:

 :blowkiss:
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: tufnica on October 03, 2007, 11:40:18 AM
vidis na svracam i na svoju temu... ;)

Quote
hm..gledas ti njih ...gledaju slatkisi tebe...

gledanje nam je obostrano, al' se ne dam ja tako lako... samo pogledam one slike sto sam ti poslala, i odmah pozelim da se hranim najzdravije na svetu!  :lol:

procitala sam nesto mnogo dobro pre neki dan, sto je beyonce izjavila... zvuci ovako nekako... "sweets are 2 minutes on your lips, and then 2 years on your hips!"  :yes:  :lol:  :lol:  :lol:
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: Tikica on October 03, 2007, 11:41:39 AM
zanimljivo  :yes:
imas pm za whey  ;)
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: ica-beograd on October 03, 2007, 03:08:57 PM
Quote
jesam li ja to nesto propustila, ico? 

Nemam ja pojma o cemu to Lazic prica... :nochance:
 :lol:
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: tufnica on October 03, 2007, 07:48:24 PM
Quote
Nemam ja pojma o cemu to Lazic prica... nochance

ne bi se reklo... ;) ali ako ti tako kazes - ja ti verujem!  :lol:

 :blowkiss:  :blowkiss:  :blowkiss:
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: ica-beograd on October 03, 2007, 08:32:39 PM
Evo Tufnice...odgovaram ti u tvojoj temi,kao sto si me zamolila  :rolleyes01:
Znas kako? Mozes da ih prokuvas u vodi i ulijes samo posle tu whey...,a mozes i ovako...potopis ovsene uvece u vodi,ostavis ih da prenoce i ujutru samo dodas whey,znaci bez kuvanja...
Probaj ovako...pa sledece jutro sa mlekom(kao sto si planirala) bas da vidis ima li razlike...a ustedeces na kalorijama i skrivenim masnocama...
 :blowkiss:
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: Leyla on October 03, 2007, 08:40:24 PM
aj radim tako sto uvece prelijem samo ovsene vrelom vodom , i prekrijem folijom i u frizider , to je to ..sutra dodas whey kad krenes da papas :yes: :blowkiss:
tako isto ako je jogurt u pitanju prelijem jogurtom i sutra spremno za jelo
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: mozaik on October 04, 2007, 10:10:55 AM
kako ide, koliko kapiram sada imas puno obaveza oko ucenja.
Idesli u teretanu, kad budes imala vremena napisi par reci kako to izgleda.
Sto se tice slatkisa otvorim ja or ormanic kad me neocekivano i na moje iznenadjenje napadose cokoladice, kada me prvi sok prodje ja odlucno satera sve te male zlotvore unutra i zatvorim ormanic i vise mu u toku dana ne pridjoh. Kupio ih moj dragi za njega i klince a da ja to nisam ni znala. Pobeda je bila moja. Nadam se da si i ti uspela.
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: tufnica on October 04, 2007, 10:48:45 AM
Quote
Evo Tufnice...odgovaram ti u tvojoj temi,kao sto si me zamolila

hvala, ico, zlatna si! raspricala sam se po tudjim temama...  :hitself:

leylic, i tebi jedno veliko  :signthankspin:

pokusacu sa tim "potapanjem" jos koliko veceras... ja sam do sada stavljala u obicnu vodu, nije bas imalo nekog efekta... pokusacu, kako leyla rece, sa vrelom vodom...  :clap:

 :blowkiss:  :blowkiss:  :blowkiss:

@ MOZAIK >

u pravu si, bas puno ucim, al' mi se sve cini da nema efekta... sirotica, sto puta ponavljam, i na kraju mi se cini da nista ne znam...  :dunno: mnogo dosadan predmet!  :pullhair:

sto se tice teretana... nisam isla tokom poslednje dve nedelje... krenucu na cardio cim prodju ispit i rodjendan...  :lol: meni, recimo, taj cardio bas prija, osecam se nekako sveza posle njega. tamo se preznojis, i vec se osecas lakse...  :yes: ja idem uglavnom na traku. to bi, mozda, i ti mogla da probas, najmanje opterecuje zglobove. posto necu imati vremena za "klasicnu" teretanu, i ja cu raditi pilates, poput tebe, pa cemo se taman dopunjavati ;)

Quote
Pobeda je bila moja. Nadam se da si i ti uspela.

jesam!!!  :yahoo:  :yahoo:  :yahoo:  :clap1: i uopste nije bilo tako tesko! gledala sam malo eurokrem, onda ga lepo vratila na svoje mesto, i castila se limunadom!  :clap:

 :blowkiss:  :blowkiss:  :blowkiss:
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: Tikica on October 04, 2007, 10:53:21 AM
meni, recimo, taj cardio bas prija, osecam se nekako sveza posle njega.

ja se ne osecam sveze...u tom trenutku sanjam tush.. ti ocito zabusavas nesto  :evillaugh: :lol:
salim se .. razumem sta si htela reci...  :lol:
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: tufnica on October 04, 2007, 06:16:44 PM
Quote
salim se .. razumem sta si htela reci...

znala sam ja da mi je lako razumeti se s tobom... ;)  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:

joj, da vam se malo pozalim... panika me uhvatila pred ispit, najradije bih sela da se posteno najedem slatkisa!  :hitself: za sada uspesno odolevam, zatvorila sam se u sobu sa flasom vode i knjigom... valjda cu izdrzati... :blush:

sem toga, imala sam jos jedan "greh" danas... molila bih strucno misljenje da li je suvise veliki... nesto sam se lose organizovala, nisam se lepo razumela s mamom, i tek oko pola sest sam "rucala", i to tunjevinu, mladi sir i (evo greske!) kukuruz!  :wallbash1: nece se ponoviti, danas je samo tako ispalo, valjda nije strasno...  :dunno:

 :blowkiss:  :blowkiss:  :blowkiss:  :blowkiss:  :blowkiss:
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: Tanor on October 04, 2007, 06:31:02 PM

 Pa i da je strasno,sta je tu je,ispraviti se ne moze ;) Ti racunaj da je nije strasno da te ne bi obeshrabrilo,a trudi se da ti se ne ponovi.... :yes:

Sto se tice te krize (zelje) za slatkim kad ti dodje probaj da popijes malo zelenog caja.Mene ne da odvrati od zelje nego i zaboravim sta su slatkisi  :)
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: tufnica on October 04, 2007, 06:43:19 PM
Quote
Ti racunaj da je nije strasno da te ne bi obeshrabrilo,a trudi se da ti se ne ponovi...

primljeno k znanju... ;) hvala!!!  :signthankspin: nece se ponoviti... veceras ostajem dugo budna, necu leci pre 3, valjda cu istrositi...  ;)

bas dobro da si pomenuo zeleni caj... pila sam ga svako vece do sada, i on meni, verovao ili ne, otvara ogromnu zelju za eurokremom! znaci, nijedan drugi slatkis nije u pitanju, eurokrem mi se prijede!  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:

 :blowkiss:  :blowkiss:
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: Kaya on October 04, 2007, 07:32:19 PM
 :)zanimljivo,ja samo ne mogu da spavam ,ako ga popijem uvece (ne pijem ni kafu,tako da i od malo kofeina postajem sova) :)
 :blowkiss:
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: Tanor on October 04, 2007, 09:01:38 PM

bas dobro da si pomenuo zeleni caj... pila sam ga svako vece do sada, i on meni, verovao ili ne, otvara ogromnu zelju za eurokremom! znaci, nijedan drugi slatkis nije u pitanju, eurokrem mi se prijede!  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:

 :blowkiss:  :blowkiss:

Znaci izbacis eurokrem iz kuce i nemas straha   :yes: :lol:
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: galad on October 05, 2007, 09:18:50 AM
Tufnice, vidim da ti imaš ispod postova ovu skalu. Kako se to postavi?
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: tufnica on October 05, 2007, 12:14:42 PM
Quote
Znaci izbacis eurokrem iz kuce i nemas straha   yes lol

moram ti priznati da trenutno premirem od straha... jer u kuci imam citavu kanticu eurokrema!!!  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol: odolevam mu uspesno... ;)

Quote
:)zanimljivo,ja samo ne mogu da spavam ,ako ga popijem uvece (ne pijem ni kafu,tako da i od malo kofeina postajem sova)

ni ja ne pijem kafu... ali nemam problem da ostanem budna, recimo, do 3. onda nastaje "kriza"... mogla bih tada da probam sa soljom caja...   :wow: :lol:  :lol:

Quote
Tufnice, vidim da ti imas ispod postova ovu skalu. Kako se to postavi?

ciao, galad, sada cu ti sve lepo objasniti... i ja sam se bila namucila dok sam sve pohvatala...  :yes: odes na www.tickerfactory.com (http://www.tickerfactory.com) i tamo odaberes dizajn tickera (lenjircic i skalu... imas svakojakih zezalica, pa biras :) ). prethodno moras da se registrujes. kada sve to zavrsis, odes na opciju "view image" i taj link prekopiras u potpis ovde na sajtu, ali pod opcijom "ubaci sliku"... to ti je ova ikonica iznad smajlija sto namiguje ;)

valjda sam bila jasna... umem malo da zakomplikujem stvari...  :dunno: ako negde zapni, zovi slobodno!!!

 :blowkiss:  :blowkiss:  :blowkiss:  :blowkiss:  :blowkiss:  :blowkiss:  :blowkiss: :blowkiss:
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: tufnica on October 05, 2007, 12:18:40 PM
moram vas nesto pitati... nailazi mi jedan veeeoooma kritican period... 6 rodjendana, od cega jedan sestrin i jedan moj...  :wow:  :clap: i, sta sad ja da radim? kad dodju gosti, kako da iskuliram sekinu i moju tortu? kad odem na ove druge rodjendane (a to su mi sve najblizi drugovi i drugarice), kako da odbijem kad me posluze? ok, mogu da kazem da necu tortu... ali ne mogu sve da odbijem... cak i po neki sok/pice...  :dunno:
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: Sasa Ilic on October 05, 2007, 12:33:18 PM
1 casa soka od jabuke te nece ubiti ;) Ako si resila da u necemu uspes nemoze te niko odvratiti od toga sta god da je u pitanju.Ako svaki put napravis po mali izlet samo ces se vrteti u krug i gubiti vreme :yes:.Poz
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: tufnica on October 05, 2007, 12:42:34 PM
wow, kakav nick!   :wow:  ;)

Quote
Ako svaki put napravis po mali izlet samo ces se vrteti u krug i gubiti vreme

znaci, bez izleta? uh, tesko ce mi to pasti... ja sam navikla da jedem tortu za dorucak, rucak i veceru kada mi je rodjendan...  :bored:  :lol:  :lol: 'ajde, onda, da pokusam... moram...  :yes:

a, sad jos nesto... posle svih tih rodjendana idem na neki kraci put od 3-4 dana... e, to ce vec biti komedija... nema sanse da cu uspeti da ispostujem program (u potpunosti)...  :wallbash1:  :wallbash1:  :wallbash1: jel dozvoljena neka "prilagodjena" verzija tokom tih dana?
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: Sasa Ilic on October 05, 2007, 12:53:07 PM
Pa pazi ako se dobro organizujes neses imati nekih propusta :)
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: Tanja on October 05, 2007, 01:19:59 PM
tufnice, ako si nesto resila onda se drzi toga ... vidi, na tim rodjendanima nemoj da odbijas hranu uz objasnjenje da si na dijeti jer onda odmah pada ono silno ubedjivanje ...ma hajde samo malo, sta ti fali i sl
lepo reci, divno izgleda i rado bih ali ne, hvala ... ne jede mi se, ne mogu, mozda kasnije ...
obicno pali to sa "kasnije" a kasnije odes kuci ;)
kada si na putu uvek mozes da kupis sebi odgovarjucu hranu ili da narucis u restoranu ono sto je na programu tog dana ... ljudi malo vise drame oko svega toga ali ko sto ti @mr.perfect rece, sve je stvar dobre organizacije
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: tufnica on October 08, 2007, 09:31:37 PM
hello!  :blowkiss:  :blowkiss:  :blowkiss:

nije me bilo dva dana... xexe...  :lol:  :lol:  :lol:

samo da vam se pohvalim - izlazila sam za vikend i svi su primetili da sam... OSLABILA, a sta drugo?!  ;) jos sam juce i vagu kupila...  :yes: i tako ja jutros odlucim da stanem na vagu, kad tamo imam sta da vidim - 1,5 kg manje!!!  :clap:  :clap:  :clap:

a, posto sam vam se pohvalila, moram malo i da se "izgrdim"... popila sam u subotu jednu votku, pa onda jos jednu votku (bila sam na zurci, i opustila se malo!  :hitself: ali barem nisam jela mini pice i kolace ;) ). a juce uvece sam popila neki vocni koktel... danas sam puno setala... poceo mi je fax, pa i obaveze, bicu mnogo aktivnija od sada, istopicu ja ove "kilogramcice" za tili cas!  :yes:  :yes:  :lol:  :lol:  :lol:

polagala sam ispit u subotu, cekam rezultate... valjda ce biti dobro...  :dunno:

the biggest kiss!!!!!!  :blowkiss:  :blowkiss:  :blowkiss:  :blowkiss:  :blowkiss:  :blowkiss:  :blowkiss:
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: Tanor on October 08, 2007, 09:38:24 PM
Ajde,ajde samo napred......pomalo ce doci sve na svoje,samo nemoj da se opustas previse ;) nece izaci dobro.....sad si vec na neki nacin ikusna i morala bi da se odupresh  ;) :lol:

 :blowkiss:
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: mozaik on October 11, 2007, 11:18:14 AM
sta bi sa ispitom.

cestitam na - 1.5 kg  :clap:. Vidis uspeh je zagarantovan, samo nastavi.

 :)
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: dunja75 on October 11, 2007, 02:31:38 PM
A i bez kolača se može, ja jučer presjedila veče uz punu tacnu kolača i nisam pala u iskušenje. Ipak je prevagnila ona druga strana a to je mršavljenje.
Super za gubitak kg  :clap: :clap:
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: tufnica on October 14, 2007, 02:01:24 AM
cao!!!  :blowkiss:  :blowkiss:  :blowkiss:

nisam bila nekoliko dana, i vec sam vas se uzelela!!!  :yes:  :yes:  :yes:

hvala puno na cestitkama! cak sta vise, danas je vaga pokazala jos 0,5 kg manje (trenutno stanje je 81 kg), ali sam sada toliko umorna, da nemam snage da menjam ticker...  :lol:  :lol:

izasli su danas rezultati ispita... i, polozila sam!!!!!!!!!!!  :wow:  :wow:  :clap:  :clap: jao, mnogo sam se obradovala! nisu jos uvek izasle ocene, ali je najvaznije da znam da sam polozila! bas sam zadovoljna!  :clap:

poceo mi je novi semestar, puno sam setala ovih dana... i nekako uopste nemam potrebu da ludacki jedem, kao ranije... mislim da sve to ima barem malo veze i sa stanjem duha - poslednjih dana sam maximalno dobro raspolozena od samog jutra, po citav dan se smejem, stalno sam u pokretu... o hrani cak ni ne stizem da mislim!  :yes: danas popodne sam kupila neki anticelulit gel, pocecu i to da mackam... jedina zamerka mi je sto ne vezbam...  :hitself:  :hitself: ali svecano obecavam da cu i to korigovati u toku nedelje!  :yes:

odoh sada da spavam... ljubim vas neizmerno!!!!!!  :blowkiss:  :blowkiss:  :blowkiss:  :blowkiss:  :blowkiss:  :blowkiss:  :blowkiss:  :blowkiss:  :blowkiss:  :blowkiss:
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: Leyla on October 14, 2007, 02:46:39 AM
a uzeljela si nas se zar ne ... :rolleyes01:  :lol: :lol:

polako ali sigurno ideemo naprijed ...kg idu dole ...ispiti napreduju  :rolleyes01:

pa cestitam  :clap: :clap: :clap: :blowkiss:
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: Kaya on October 14, 2007, 09:58:23 PM
cestitam,Tufnice!!! i za ispit i  za kg!!!
Ljubim :blowkiss: ;)
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: tufnica on October 18, 2007, 07:46:52 PM
ciao! veliki poljubac svima!  :blowkiss:

hvala, kayo i leyla - zlatne ste... krenulo me u poslednje vreme... samo jos decka da nadjem... i sedmicu na lotou da dobijem...  :lol:  :lol:  :lol:

kupila sam whey veceras... evo nekih podataka... ultimate nutrition, prostar whey protein

kupila sam i malomasno mleko... mislim da cu ga "spremiti" veceras, da probam...  :clap:  :clap:

da li bi neko bio tako divan da me posavetuje kako da koristim ovaj dragi mi whey - koliko puta dnevno/nedeljno i u kolikoj kolicini? zbunjena sam malo...  :dunno:

hvala najlepse!  :blowkiss:  :blowkiss:  :blowkiss:  :blowkiss: :blowkiss: :blowkiss: :blowkiss:
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: Leyla on October 18, 2007, 08:02:36 PM
whey uzimaj kao dodatak obroku
-ujutro zobene koje noc prije prelijes vrelom vodom da omeksaju preko noci isto kao sto bi stavljala u jogurtu pa da jedes sutra...posto ces uzimati whey prelijes ih vodom kljucalom ujutro malo u mikrovalnu na sec da su ono kao mlake i onda dodas mjeru wheya il pola mjere kako hocees i uzivas  :lol:
-kad ti fali proteina u toku dana jedes npr100 gr mesa i popijes dozu wheya
-poslije treninga kao pwm 2 doze wheya kad dodjes kuci jedes normalan obrok piletina bjelanca i sl ( ne znam uopce ides li u gym al eto tako ide)
-uvece pred spavanje mozes nekad s posnim pomjesas zajedno mozes jest odmah , a mozes u zamrzivac da se malo sledi kao sladoled i jedes poslije

gledaj da je uz obrok kao dopuna jer ce u drugom slucaju proci kroz tebe , osim poslije treninga kad ga pijes u teretani samog,  a kuci jedes normalno  :blowkiss:
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: Tikica on October 18, 2007, 11:08:36 PM
eto leki ti je rekla :)
cmokic :)
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: tufnica on October 19, 2007, 12:24:17 AM
jao, leki, izvini, molim te, nisam bas lepo sve pohvatala...  :wallbash1:  :wallbash1:  :wallbash1:

nisam jos krenula u teretanu... nikako i to da ubacim... ali setam puno. pa, sad... shodno tome...  :hitself: ubacim whey ujutru u ovsene i uvece, pred spavanje? tako ili gresim? i, u tom slucaju, da li uzimam dve cele merice ili dve merice po pola?

i, samo jos nesto... whey koristim svakodnevno?

izvini na smaranju...  :blush:

Quote
eto leki ti je rekla

a ja opet nasla nesto da pitam...  :hitself:
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: Milan on October 19, 2007, 12:30:42 AM
 :)
naravno svakodnevno
inace kolicina praha koji uneses zavisi od tebe,znaci onoliko koliko ti treba
uzimaj po mericu
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: Leyla on October 19, 2007, 12:53:28 AM

nisam jos krenula u teretanu... nikako i to da ubacim... ali setam puno. pa, sad... shodno tome...  :hitself:

kreni u teretanu ako imas mogucnosti  :rolleyes01:


ubacim whey ujutru u ovsene i uvece, pred spavanje? tako ili gresim?


ujutro s ovsenim , uvece s posnim a ne s ovsenim  :rolleyes01:

jel sad ok  :blowkiss:
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: tufnica on October 21, 2007, 01:07:21 PM
Quote
uzimaj po mericu

ok, hvala puno, milane, i ja sam tako mislila - da ne preteram... ;)

Quote
kreni u teretanu ako imas mogucnosti

imam sve mogucnosti, osim vremena... to me jedino koci...  :dunno: fali mi malo dobre organizacije...  :yes:  krecem od sutra na anticelulit masaze, trebalo bi i to da mi barem malo ubrza metabolizam...  :clap:

Quote
jel sad ok  blowkiss

ok, ok...  :) hvala, leki, divna si!!!  :blowkiss:  :blowkiss:  :blowkiss:  :blowkiss:  :blowkiss:

Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: leeloo on October 21, 2007, 02:38:08 PM
tufnice

kao prvo nick ti je presladak  :blowkiss:

malo sam pogledala tvoju temu i kad sam videla koliko si visoka morala sam nesto da ti napisem :) ja sam ti koleginica po visini, 181cm. trenutno imam 67kg, volela bih da imam 63-64 ali s obzirom da imam teske kosti nisam sigurna kako ce to da izgleda, mada 2kg manje nece nista bitno da promeni osim mog samopouzdanja :)

znam da visina nekad cini da se osecamo krupno, i s tim se borim celog zivota. kada sam imala 17g imala sam 86 kila, a pre toga sam sa 90 sa 12 godina (!!!!!!!!!!!!!!!!!) spala na 70. vreme u americi je uzelo danak i pred faks sam ukapirala da sam prevelika. nekom monotonom nutricionistickom dijetom sam skinula jedno 10ak kila, ali onih 7-8 nikako. onda su se valjda hormoni puberteta smirili i bila sam fit sve dok se nisam udala :)  onda sam se opustila i oooooooops...... 72. a ja volim da sam vitka. naisla sam na ovaj sajt i za nekih mesec dana skinula 4 kg, ali veruj mi-i to je ono sto ustvari zelim da ti kazem-disciplina je najvaznija. ono 'nece me ubiti jedan keksiic/sendvicic/vockica' uvece u 10 sati je glupost. nece te ubiti  :)  ali ce tu upropastiti ceo naporan rad tog dana. jedi tacno kako kazu ovi pametni ljudi :) i ocekuj da ce prve 2 nedelje biti 'gusto' ali probaj da uopste ne mislis na to kako se osecas. i veruj mi kad se ubrza metabolizam osecaces se kao da imas krila :) pazi ja sam intravenozni ovisnik o hlebu, pecivima i testu, i lagala bih kad bih rekla da mi ne nedostaju ali kad skinem jos ova 3-4 kg probacu da ih polako vratim u upotrebu, u manjim kolicinama.

izvini na ovako dugom postu ali bas sam zelela da se upoznamo :)


drzim ti palceve!!!
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: Tikica on October 21, 2007, 02:42:21 PM
 :lol: pa dobra si.. ja imam 172 i 60 kg  :lol:
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: Kaya on October 21, 2007, 05:25:58 PM
a ja 174cm a 63-64 kg  i ja bih 60  :)  :blowkiss: :blowkiss:
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: tufnica on October 21, 2007, 06:49:12 PM
a ja imam 180 - 181 cm i PORAZAVAJUCIH 81 kg...  :hitself:  :hitself: xexe... eto, jos jednom da to glasno i jasno ponovim!  :lol:  :lol:  :lol: a, sta bih... ja bih istu ovu visinu, ali u paketu s vitkim telom, bez celulita...  :yes: recimo, 68 kg...  :wow:  :lol:  :lol:

ciao, leeloo! dobrodosla!  :welcomegroup:

Quote
kao prvo nick ti je presladak

hvala, sasvim sam ga slucajno odabrala... ;)

blago tebi, pa ti sigurno izgledas sjajno!!!  :yes: naravno, u zenskoj je prirodi da uvek zeli vise i bolje...  ;) i zato te ja podrzavam u naumu! nemoj, molim te, samo da preteras, ni previse mrsavo nije lepo za oci... ;)

jeste visina ponekad problem... kad obujem i neke male stikle, visa sam od vecine drugova... pa mi bude malo neprijatno... ranije, dok sam isla na ples, nikada nisam mogla da nadjem dovoljno visokog partnera... trebao mi je neko ko je barem 195 cm (jer sam igrala u stiklama), a tako visoki momci ne bave se plesom - oni idu na kosarku...  :evillaugh:

hvala puno na lepim recima i podrsci, toga nikad nije dosta!  :signthankspin: odolevam slatkisima i ostalim "neprijateljima" koliko god znam i umem, trudim se, rezultati polako dolaze... pa ce, valjda, i od mene jednog dana biti "zgodna cica..." ;)

Quote
izvini na ovako dugom postu ali bas sam zelela da se upoznamo smile


drzim ti palceve!!!

nema razloga da se izvinjavas, volim da citam!  :yes: hvala puno na odvojenom vremenu, drago mi je sto smo se upoznale! cucemo se jos, dug je put preda mnom... ;)

 :blowkiss:  :blowkiss:  :blowkiss:  :blowkiss:  :blowkiss:  :blowkiss:  :blowkiss:
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: tufnica on October 21, 2007, 06:55:34 PM
hmmm... opet ja...  :lol: nisam mogla bas sve da stavim u prethodni post, predugacak bi bio!  :hitself:

elem... taman sam mislila da sam resila sve nedoumice, da nemam vise pitanja, kad ono... mama me ponovo bacila u "neobrano grozdje"... zato, dajte neki predlog, ako boga znate!  :bored:

vec sam godinama anemicna (od 14-te godine), i jos mi nista nije pomoglo... malo popravim krvnu sliku, ali cim prestanem sa terapijom, meni gvozdje, hemoglobin i ostali parametri ponovo krenu nizbrdo. i tako u krug... promenila sam nekoliko hematologa, i jos mi niko nije nasao trajno resenje... svi su se slozili samo u jednom - postoji nesto sto odvlaci gvozdje iz organizma, ali oni ne znaju sta. da ne duzim, mama je do juce bila na zlatiboru, i tamo nasla neki "fenomenalan" recept za anemiju. to je, zapravo, sveze cedjen sok od jabuke, limuna, sargarepe, cvekle itd... koji bi trebalo piti ujutru, pre bilo kakvog jela, svaki dan... pitanje je sad... kako ja to da ubacim u ovaj nacin ishrane?  :dunno:

hvala!  :signthankspin:  :blowkiss:  :blowkiss:  :blowkiss:
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: ica-beograd on October 21, 2007, 07:22:35 PM
Lako ces ubaciti...to pij ujutru na prazan zeludac.
Mada,kada si zadnji put proveravala krvnu sliku,gvozdje?
Ako se hranis ovako kako se ovde savetuje,ne bi trebala sad da imas problema... :nonono:
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: tufnica on October 21, 2007, 10:09:23 PM
cao, draga ico! dugo te nije bilo, uzeleh te se!  :yes:

Quote
Lako ces ubaciti...to pij ujutru na prazan zeludac.

znaci, smem da ga ubacim, bez bojazni? mislila sam da tako krsim citav koncept...  :bored: posle toga sacekam malo, i normalno mogu da doruckujem (ovsene i jogurt)?

Quote
Mada,kada si zadnji put proveravala krvnu sliku,gvozdje?

pre, mozda, nekih 20tak dana... idem redovno na analize, barem jednom u tri meseca... kaze mama da je cula sve naj za taj sok, pa hoce i to da probamo, po principu "ne moze da skodi"...  :rolleyes01:

hvala na odgovoru!  :blowkiss:  :blowkiss:  :blowkiss:  :blowkiss:  :blowkiss:
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: kathyy on October 21, 2007, 10:41:45 PM
Koliko sam ja upoznata sa tim receptom, tu ima neka mera kristalnog secera, jer to je sirup zar ne? Koliko se secer uklapa u  tvoju dijetu?
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: ica-beograd on October 21, 2007, 11:38:14 PM
Ne bi trebalo da ide secer,mislim da je to obican sok prirodno cedjen od povrca i voca koja u sebi sadrze odredjenu kolicinu gvozdja...
Zna sa da se cvekla,dzigerica,konjsko meso,sok od borovnice prirodno koriste protiv anemije...
Tufnice,reci mami da ti ne stavlja secer. :yes: jer nema potrebe,cemu bi sluzio secer ovde?
Jer,ako ne ide secer,ne vidim razlog koji bi mogao da ti inazadi dijetu...tu ne ide kilogram voca,vec 1-2.
 :blowkiss:
I da,...posle jedno pola sata-sat krenes uobicajeno...ovsene i jogurt,ili neka druga kombinacija...
E Tufnice,mogla bi da probas i da ubacis 1 kasiku susama ujutru u solju sa ovsenim pahuljicama,kazu da je bogato gvozdjem,a i dobro je za probavu...ja tako jedem...i stavim jos i 1 kasicicu lanenog semena. :rolleyes01:
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: Tikica on October 22, 2007, 12:28:46 AM
da li ti je neko u porodici anemican?
ovp sto si ti napisala ukazuje samo na genetski urodjenu anemiju koja se tesko leci..tj upravo svaka terapija ima takav efekat da ti je sve ok dok ona traje..za 3 nedelje opet padas ispod referentne vrednosti!
ja sam imala losu krvnu sliku, ali kako sam pocela da unosim dosta mesa i svega ostalog sto treba popravilo se!
savetuju se razliciti preparati, sto se mene licno tice najbolja je revita fe i tothema ampule! samo kada je rec o tothemi moras da pazis kako ih pijes jer boje zube-tamne zubi ..znaci ili na spric pa roknes direct u grlo ili na neki drugi nacin...
taj sok sta li je..cula sam..ali ako pogledas uz ovu ishranu to sve prakticno i unosis u organizam!
pij b vit-beviplex, jeste da malo otvara apetit ali takodje omogucava gvozdju da dospe u depoe i tu se zadrzi a ne samo protrci kroz njih!

 :blowkiss:
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: ica-beograd on October 22, 2007, 12:34:25 AM
A kad vadis krv,jel pazis da nije nepsredno posle menstruacije? Jer,tada je normalno hemoglobin nizak...jos ako su obilne... :dunno:
Koliko ti je gvozdje bilo? Pogledaj,ako si sacuvala papir!
Gle,ali ne preteruj ako nije alarmantno...sigurna sam da znas da ako preteras sa gvozdjem moze da dodje do kontraefekta i znas da je gvozdje u vecim kolicinama otrovno!
Kad vidim da devojke na svoju ruku piju sumece gvozdje...sva se najezim  :pullhair:
Znam da ti nisi takva...mislim na devojke oko mene...sada je valjda takva moda...da u torbi pored dezodoransa imaju i sumeci vitamin. :hitself:
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: Tikica on October 22, 2007, 12:39:11 AM
ref. vrednosti  hemoglobina su 120-180
----II-------- gvozdja su 6.6-26.0


tvoj nalaz je?
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: Leyla on October 22, 2007, 10:11:32 AM
ok, ok...  :) hvala, leki, divna si!!!  :blowkiss:  :blowkiss:  :blowkiss:  :blowkiss:  :blowkiss:

nema na cemu  :rolleyes01:

kakav je sokic , kad budes ispila odredjenu kolicinu trebalo bi da opet provjeris nalaze za neki period da vidis da li to djeluje, mada mislim da se to mora uzimati duzi period neki par mjeseci da bi se vidjeli rezultati neki
 :blowkiss:
mada kao sto ica rece kroz ovu ishranu se unosi sve sto treba tako da ne bi trebalo da se desava ,al opet mi zene :dunno:
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: mozaik on October 22, 2007, 11:08:13 AM
ja sam mom detetu jos kao bebi, kada je imao problema sa krvnom slikom, cedila sok od cvekle i jabuke ali bez secera, tako da bude 1/3 cvekle. Mislim da kada sam to iscedis takav sok ima najvise vitamina i da stajanjem ti se vitamini gube.
Takodje ne treba mesati zeleno povrce sa mlekom i mlecnim proizvodima, postoji neko objasnjenje koje ja bas i ne znam, vezuje se gvozdje iz zelenog povrca sa mlekom i prosto prodje kroz organizam umesto da u njemu ostane. Npr. brokoli, spanac blitva ne sa mlekom.
Ali mislim da bilo sta prirodno da se koristi maora biti na duze da bi imalo nekog efekta.
Mozes i da jedes salatu od cvekle.

 :blowkiss:
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: Kaya on October 22, 2007, 12:50:37 PM
e,tufnice,i ja sam pre bila cesto anemicna i secam se da sam pila taj sok,svako jutro,cim ustanes, jednu casicu,onu malu,za rakiju...ne verujem da bi to smetalo...to su cisti vitamini...i stvarno je deletvoran!!! sada uopste nemam problema sa anemijom!!! trebalo bi to da pijes!!! :blowkiss:
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: leeloo on October 22, 2007, 07:40:40 PM
tufnice, draga, sad tek procitah svoj post i kajem se, zvucala sam nadobudno kad sam rekla da sam visoka kao ti a imam toliko i toliko kila. izvini molim te nije mi to bila namera, samo sam htela da istaknem da sam imala i vise kila od tebe-celih 90!!! u jednom trenutku, i da sam evo uspela da se spustim na 67-8 i da to odrzavam bez problema. samo je najvaznije da posle 4 ne jedes skrobaste UH, i da odradis hiit ujutru, 20ak min, meni je to najvise pomoglo.

ljubim te i samo hrabro!!!!!!!!
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: tufnica on October 22, 2007, 09:31:39 PM
ciao!  :blowkiss:

hvala puno svima sto ste se zalozili i davali savete!  :signthankspin: zaista ste posebni! ponekad mi bude neprijatno sto ne znam kako sve to da vam uzvratim dovoljno dobro!  :blush:

pa, da pocnem...

Quote
da li ti je neko u porodici anemican?

mama je bila jako dugo anemicna, ali poslednjih godina nema bas nikakvih problema. radila je analize kad i ja, i sve je bilo bez greske!

Quote
revita fe i tothema ampule!

probala oboje...  :yes: revita mi nije preterano pomogla (jeste, ali samo privremeno), a od totheme sam povracala. imala sam gastritis nekoliko puta, i tesko mi je da nadjem gvozdje koje mi ne iritira zeludac. uglavnom koristim jedno grcko, zove se feofol, to mi je preporucio lekar sa instituta za majku i dete, i ono ne izaziva nikavnu mucninu. koriste ga i trudnice.

Quote
taj sok sta li je..cula sam..ali ako pogledas uz ovu ishranu to sve prakticno i unosis u organizam!

o tome sam i ja razmisljala, ali, realno, ja nikada ne pojedem toliko voca u toku dana (idu grejp, limun i pomorandza - vitamin c, da bi se gvozdje vezalo) + cvekla, sargarepa itd... bas puno kolicinski! jeste da to bude casa od 2 dcl, ali meni se cini da tu ide barem 800g voca i povrca. pila sam jutros (nisam mogla da odbijem mamu  :blush:) i sasvim je fino, potpuno me je zasitilo! dugo posle toga nisam bila gladna...

Quote
pij b vit-beviplex,

i to pila...  :bored: nikada ne pijem gvozdje samo, uvek ili uz vit c, vit b ili folnu kiselinu...  :hitself:

Quote
tvoj nalaz je?

uh, uh, uh... hemoglobin mi je obicno oko 90 (najnize je bio 86), gvozdje oko 4...  :nonono: popravim ja to malo, ali se vrati na staro... hemoglobin sam uspevala da podignem do 105, gvozdje do 7, ali neposredno posle terapije  :dunno: u principu, ova doktorka sto mi prati nalaze kaze da bi hemoglobin morao da mi bude barem 125, a gvozdje oko 10, jer sam izrazito krupna. e, sve, sve, ali ta glupava anemija mi pravi gomilu problema... kad mi opadne gvozdje, stalno mi se spava, hvataju me nesvestice... najteze mi pada sto mi kosa bas dosta opada... i nista ne pomaze - to je zbog anemije...  :nonono:  :wallbash1:
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: tufnica on October 22, 2007, 09:41:46 PM
@ ZA ICU:

nista ja to, draga ico, ne uzimam na svoju ruku, i bez preke potrebe! ;) hvala na zalaganju!  :blowkiss:

Quote
kakav je sokic

sasvim fin - prirodan 100%! :) u pravu si, trebalo bi da ga koristim duze - barem 3 meseca... ti "prirodni" preparati sporije deluju...

Quote
ja sam mom detetu jos kao bebi, kada je imao problema sa krvnom slikom, cedila sok od cvekle i jabuke ali bez secera, tako da bude 1/3 cvekle. Mislim da kada sam to iscedis takav sok ima najvise vitamina i da stajanjem ti se vitamini gube.

hey, mozaik, pa to je, manje - vise, ista stvar. osim sto moja mama ubaci jos po neki sastojak. jutros je ustala pola sata ranije, iscedila ga, i popila sam ga neposredno posle cedjenja - i ona je cula da se vitamini gube stajanjem!  :yes:

Quote
i stvarno je deletvoran!!!
Quote
sada uopste nemam problema sa anemijom!!!

e, ovo je zaista ohrabrujuce! lepo je cuti tako nesto!  :clap:  :clap:  :blowkiss:  :blowkiss:

Quote
i kajem se, zvucala sam nadobudno

joj, leeloo, pa nemas ama bas nikakvog razloga da se kajes ili osecas bilo kakvu grize savesti, nisi zvucala ni najmanje nadobudno! nije mi to bilo ni na kraj pameti - zaista! lepo je cuti za tudje uspehe!  :yes:  :clap:

Quote
samo je najvaznije da posle 4 ne jedes skrobaste UH, i da odradis hiit ujutru, 20ak min, meni je to najvise pomoglo.

divno, hvala, svaka sugestija je dobrodosla! i, jos jednom, nema nikakvog razloga da ti bude neprijatno i da se izvinjavas!  :yes:  :yes:

ljubim vas sve - moje tako predivne devojke, online prijateljice - do neba!  ;)  :blowkiss:  :blowkiss: :blowkiss: :blowkiss: :blowkiss: :blowkiss:
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: Tikica on October 22, 2007, 11:01:33 PM
pila feofol  ;)
kad dobijes pij 2 dnevno! odlican je !  :yes:
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: mozaik on October 23, 2007, 09:03:19 AM
zaboravih da ti napisem, ja sam cveklu i jabuku davala klincu po savetu lekara, ali mi je ona takodje naglasila da u to niposto ne cedim sargarepu, nepitaj me zasto neznam, samo znam da lose utice na krvnu sliku. Pri cemu se moze jesti ziva ili kuvana normalno ali nikako da se cedi u sok. A sto se tice gvozdja, kupovali smo gvozdje za bebe i cinimi se da ga proizvode samo makedonci.

 :blowkiss: :blowkiss:
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: dunja75 on October 23, 2007, 09:12:45 AM
Evo da dam i ja svoj doprinos ovom prirodnom soku: definitivno odlican za zdravlje i krvnu sliku: cikla (obavezno), jabuka, naranca, mrkva... iscjedit u sokovniku i svaki dan popiti. I bit uporan.

Ciklu mozes jesti prijesnu u salati, naribas i dodas malo cesnjaka i mozes papat. Ovo mozes kombinirat i s naribanom jabukom i mrkvom, a zaciniti limunom.

Ovaj sok sam ja pila dok sam isla na kemoterapiju a od koje ti se strasno pokvari krvna slika, pogotovo leukociti.

Jos cu ti nesto preporuciti ali to je malo skuplje. Noni sok. Mene je on spasio.

Bilo kako bilo, zelim ti brzi oporavak krvne slike.  :blowkiss: :blowkiss: :blowkiss:
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: Tikica on October 23, 2007, 10:02:52 AM
kupovali smo gvozdje za bebe i cinimi se da ga proizvode samo makedonci.

heferol-Alkaloid Skoplje
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: malaizkraja on October 23, 2007, 11:33:32 PM
Jos cu ti nesto preporuciti ali to je malo skuplje. Noni sok. Mene je on spasio.

Prikljucujem se preporuci za Noni sok. Preporodi te.
Kod nas (u Srbiji) je oko 50e (tacno 48e). Razlikuju se Noni sok za Evropu i druga trzista. Imala sam priliku da donosim Noni iz Nemacke, Zagreba i Novog Sada - nema razlike.
Medjutim, jednom su mi poslali Noni iz Australije (a oni kazu da su ga narucili bas s Tahitija, odakle potice biljka noni) i ne moze se porediti s ovim razblazenim evropskim sokom (djusom), kojem dodaju sok od grozdja i borovnice.  :yes:
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: audioslave on November 04, 2007, 08:03:55 PM
Nema te da se javis, kako nepreduje? :)
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: tufnica on November 25, 2007, 11:22:56 PM
ciao, svima, najsladji moji!  :blowkiss:  :blowkiss:  :blowkiss:

duboko se izvinjavam sto ovako duuuugo nisam svracala... upala sam u kolotecinu, i nikako iz nje da izadjem...  :hitself: prvo smo krecili stan, pa mi se kvario komp... putovala sam... onda sam spremala jedan kolokvijum, pa drugi... i danas sam, najzad, odmarala!  :clap:

uzelela sam vas se - nije da nisam! barem deset puta sam pomislila na sve vas, mile mi forumase i forumasice, za ovaj protekli period...  :yes:

sada malo o kilogramima... krenulo je extra, sisla sam do 79  :clap:, onda je stagniralo preko 2 nedelje  :pullhair: i, ja sam posustala!  :wallbash1:  :wallbash1:  :wallbash1: sve u svemu, obeshrabrili su me vaga i metar, pocela sam puno da ucim, i odala se starim porocima...  :dunno:  :nonono: bilans je... pa... 82kg  :hitself:  :hitself:  :hitself: i sada sve od pocetka... od sutra sam ponovo u akciji! pa cemo se cuti cesce...

btw, jos jedna napomena: redovno pijem cedjeni sokic, i jako mi prija!  :clap:

ljubim vas do neeebaaaaa!  :blowkiss:  :blowkiss:  :blowkiss:  :blowkiss:  :blowkiss:  :blowkiss:  :blowkiss:

u potpisu: T U F N A (trenutno se osecam taaaaako debelo, da mislim da je tufnica suvise blag nadimak za mene...  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :bored:)

Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: Lazic on November 25, 2007, 11:29:39 PM
ajde..bice bolje...bitno je da si ti sve to resila..a kilogrami mogu da cekaju, cekali su toliko dugo, neka se strpe jos malo  ;)
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: ica-beograd on November 25, 2007, 11:30:32 PM
Ma gde si bre ti,Tufnice? :) Stvarno te dugo nije bilo...Aaaaa nema vise izgovora  :nonono: vidis da cim nisi ovde sa nama,nastaje posustajanje...Ali,dobro,verujem u tebe,kao i pre i znam da ces se opet dovesti u red.
U svakom slucaju,dobrodosla nazad  :rolleyes01:
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: Leyla on November 25, 2007, 11:31:32 PM
ajmo ponovo i nema vise odustjanja posustajanja  :lol: :lol: :blowkiss:
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: tufnica on November 28, 2007, 11:05:22 PM
cao, cao, cao!!!  :blowkiss:  :blowkiss:

bas ste sjajni, niste me zaboravili!  :) i, sto je jos bolje, i dalje me podrzavate, niste me grdili!  :blush: ma, najbolji ste - odmah sam ja to rekla! ne bih vas menjala ni za sve forume sveta!  :blowkiss:  :blowkiss:  :blowkiss:  :blowkiss:  :blowkiss: opet sam brljala ova tri dana, al' dobro... barem sam se malo dovela u red... sad nastavljam istim tempom... moram neko vezbanje da ubacim, mislim da je to glavni i odgovorni krivac za onu visenedeljnu "stagnaciju"...  :rolleyes01:

idem ujutru krv da vadim, pa cu vam javiti i te rezultate, da vidimo vredi li cemu onaj multivitaminski sok...  ;)

ljubim vas!!!  :blowkiss:  :blowkiss:  :blowkiss:  :blowkiss:  :blowkiss:
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: Tanja on November 28, 2007, 11:17:44 PM
Tufnice, evo ja cu da te  :hiding: sto nisi bila dobra devojcica ;D
Ma samo da si ti u redu, bice dana ... daleko je leto ;)
:flowers:
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: leeloo on November 28, 2007, 11:40:52 PM
tufnice nemoj mnogo da grdis sebe...mozda da polako uvodis promene? tesko je naglo, narocito ako se odavno hranis tako kako se hranis...a da za pocetak probas da ne jedes skrobaste UH posle 4-5? samo tuna i salata, ili piletina, ili belanca, ili ella?

probaj... malo po malo :)

evo uzmi moj primer...kad sam dosla iz USA imala sam 86kg!  a sada imam 65! to jeste bilo odavno ali ja sam tada, pre 4god do 70kg dosla za 3 meseca. kad krene tezina na dole, sve je mnoooooogo lakse!
 :blowkiss:

Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: tufnica on December 07, 2007, 10:31:04 PM
ciao!!!  :blowkiss:  :blowkiss:  :blowkiss: evo, ja svratila malo, da prozborimo/otkucamo koju...  ;) ovo mi dodje kao neka psiho terapija - dodjem, napisem sta me muci, procitam tudje muke, radujem se tudjim uspesima, i onda budem kao nova!!!  :yes:  :yes:  :clap:  :clap:

Quote
daleko je leto wink3

xaxa... to je moja karakteristicna misao... i tako ja, sirota, idem od leta, do leta...  :lol:  :lol:  :lol:  :lol: ali, dobro, ovog puta zaista ima vremena, racunala sam... jos sedam i po meseci do mora... ;)

Quote
.a da za pocetak probas da ne jedes skrobaste UH posle 4-5?

ciao, leeloo, koleginice po visini! bas mi je drago da te cujem! saljem ti jedan veliki  :blowkiss:

to i pokusavam... uvece, kad dodjem kuci, mogu sebi da "priustim" da sednem i uzivam u zdravoj hrani... :)

jao, kako bi bilo lepo da ja, poput tebe, nekim cudom izgubim 13 kg za tri meseca! pa, gde bi mi kraj bio? :)) jao, jao, sto bi to bilo divno...  :yes:  :yes:  :wow: jedva cekam!!!  :innocent:

nego, da vas pitam nesto... ako ja uspem da skinem tih 10, 13 ili 15 kg, hoce li se meni i obim nogu promeniti? bas sam se nesto zagledala danas... gornji deo tela nije kritican... i tamo me ima, nije da nema, ali zato butkice, kolena i zadnjica... za plakanje! tuga - blago receno!  :nonono:  :pullhair: i tako se ja zapitam sta bih mogla da uradim kako bih pomogla sebi na tom polju... hocu li ovakvim rezimom i taj problem resiti?  :help:

odoh sada da ucim... nista od izlaska petkom uvece...  :hitself: al' dobro...

budite mi pozdravljeni i poljubljeni!!!  :blowkiss:  :blowkiss:  :blowkiss:  :blowkiss:  :blowkiss:
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: tufnica on December 07, 2007, 10:34:49 PM
i, jos nesto... moram jedan poljubac i tikici da posaljem... nisam je dugo cula...  :bored:

 :blowkiss:  :blowkiss:  :blowkiss:  :blowkiss:  :blowkiss:  :blowkiss:
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: Lazic on December 08, 2007, 12:23:00 AM
Quote
nego, da vas pitam nesto... ako ja uspem da skinem tih 10, 13 ili 15 kg, hoce li se meni i obim nogu promeniti? bas sam se nesto zagledala danas... gornji deo tela nije kritican... i tamo me ima, nije da nema, ali zato butkice, kolena i zadnjica... za plakanje!

zavisi sta je, ako je cist misic, sto sumnjam onda moze samo da se oblikuje..ako je nalepljeno salo ,onda kako budes mrsavila i tu ce opadati obimi..
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: Kaya on December 08, 2007, 02:37:31 PM
Cao,Tufnice!!! evo mene nije bilo dugo ovde...kako napredujes? nisam citala prethodne postove, nemam vremena...ali zanima kako ti ide?!  :blowkiss:  :)
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: tufnica on January 31, 2008, 10:34:29 PM
za pocetak jedno veliko hello!!!  :blowkiss:

a posle pocetka... mnogo me je sram sto se nisam javljala...  :blush:  :blush:  :blush: ni hiljadu ovih smajlica - stidica ne bi bilo dovoljno!  :blush: ali, tako se nekako namestilo... fax, guzva, frka, ucenje, citaonice, izlasci... od svega po malo, tako da mi na kraju nista nije ostalo za "slobodne aktivnosti"... nadam se da mi ne zamerate...  :hitself:

elem... da se sada malo vratim na temu... skinula sam one kilograme koje sam bila "nabacila" na samo meni svojstven nacin, sad krecem gde sam stala... opet sam redukovala ishranu, skakucem po steperu... valjalo bi da ubacim i neke vezbice, al' ne moze sve odjednom...  :dunno: no dobro... ni ovako mi nije lose, sasvim sam zadovoljna!  ;)

saljem jedan veliki srdacan pozdrav svima sa foruma, posebno mojim najvatrenijim "savetama" - tikici, lazicu, lejli, ici, tanji, leelloo, kaji... ako sam koga zaboravila, neka mi ne zameri - pozdrav i njemu!  :yes:

eto... tufnica se vratila... ne bas na velika vrata, ali opet je tu. i svecano obecava da ce ubuduce kako god zna i ume nalaziti vremena da skokne na kuckanje... jer se neizmerno obraduje svakom novom postu/savetu/komentaru!  :yes:  :clap:

brdo poljubaca!!!  :blowkiss:  :blowkiss:  :blowkiss:  :blowkiss:  :blowkiss:  :blowkiss: :blowkiss: :blowkiss: :blowkiss:  :blowkiss:  :blowkiss:  :blowkiss: :blowkiss:  :blowkiss: :blowkiss: :blowkiss:

Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: Leyla on January 31, 2008, 11:12:06 PM
auu p akolko tebe nije bilo  :rolleyes01: al bitno je da si opet tu  :lol: :lol:

znaci skinula si kg kolko si htjela ako sam dobro procitala i sad odrzavas  :innocent: pa to je super :clap: :clap:

navrati ponekad da osvjezis temu   :blowkiss: :blowkiss:
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: tufnica on February 01, 2008, 11:49:45 PM
lejlic, tu si uvek prva od svih!  :clap:  :clap:  :blowkiss:  :blowkiss:

joj, muke moje... nisam skinula koliko sam htela, to mi tek predstoji...  :nonono:  :hitself: kad sam pocela s mrsavljenjem, sisla sam na 79, pa sam sve to vratila u jednom periodu. sada sam ponovo na tih 79 i nastavljam... tako da cu svracati redovno sa "osvezenjima"... ;)

ljubac!!!
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: Lazic on February 02, 2008, 12:10:11 AM
ajd da zavrsimo i to...pa da nam vise ne dolazis samo zbog kilograma..nego i da vidis kako smo  :wow:
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: tufnica on February 03, 2008, 09:30:42 PM
ccccc... lazicu, pa zar ti zaista mislis da ja ovde svracam samo zbog gubljenja kilograma?!  :rolleyes01:

sto se mene tice, ja bih radije pricala o bilo cemu drugom, nego o kilogramima... ;)))
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: Lazic on February 03, 2008, 09:48:17 PM
ajde da pricamo   :clap:
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: tufnica on February 05, 2008, 10:48:58 PM
'ajde... :)

ja sam danas vecinu dana provela u citaonici, uceci... i zverajuci naokolo, posto mi konjcentracija nije bila na zavidnom nivou...  :lol:  :lol:  :lol: onda dosla kuci, odspavala malo... sad idem da gledam seriju, pa opet na spavanje... i dalje se nisam zaljubila...  :hitself: sledece nedelje cu ici na gemax da gledam tenis, jedva cekam!  :clap:  :clap: mozda "padne" i neka zurkica...

sta je aktuelno kod ostalih forumasa?  :wow:
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: tufnica on April 10, 2008, 12:33:29 AM
hm... tufnica je u gadnom sosu! i opet vas ponizno moli za pomoc... :(((

mogu li, molim vas, da otvorim novu temu, da ne davim vise na ovoj... ugojila sam se i trenutno bi mi bolje pristajao nick ''kotrljajuce burence''  :nonono:  :pullhair:  :help:
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: Tanor on April 10, 2008, 12:37:32 AM
Nema potrebe za novom..bar ja tako mislim

Sta si radila ?  :pullhair: :pullhair: :pullhair:
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: ica-beograd on April 10, 2008, 12:52:46 AM
Tufnicica nam se vratila  :)
Ajde,ajde...vratices se ti na pravi put... :yes:
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: tufnica on April 10, 2008, 11:57:06 AM
icoooooooo!!! mnogo sam se obradovala sto sam te videla medju odgovorima!!!!!  :clap:  :clap: poslednjih nekoliko puta kad sam pisala nije te bilo...  :nonono: a ti si mi nekako posebno draga...  :blowkiss:

pa, dobro, tanor, mozda si i u pravu... nego mi se cini da u ovoj mojoj temi ima svacega, nije vise tako lepo pregledna...  :blush:

elem... situacija je sledeca... lepo sam pocela da mrsavim, sve je bilo fino, onda su poceli kolokvijumi, ja se malo opustila, u isto vreme dobila neku terapiju na hormonskoj bazi, i ugojila se!!! mnogo, mnogo! i trenutno sam deblja nego ikad u zivotu...  :pullhair:  :pullhair: vaga pokazuje porazavajucih 89kg!!! a sve to sam napakovala za neke tri do cetiri nedelje...  :girlcray2: :girlcray2: sad sam prestala s terapijom, ali su kilogrami i dalje tu... i iskrena da budem, ja sam malo obeshrabrena...  :dunno:
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: Lazic on April 10, 2008, 09:04:52 PM
ne znam sta da ti kazem..  :dunno:
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: tufnica on April 10, 2008, 09:20:45 PM
joj, lazicu, pa nesto ohrabrujuce, molim te!!!  :)  ;)

ne bih se ja ovde uvek iznova vracala da ne zelim da smrsam... al' sam zakljucila da brljam cim vas ne posecujem redovno, pa cu morati malo da intenziviram posete...  :yes:

a sto se tice ovih "napakovanih kg", mama je mislila da me salje kod nutricioniste, jer ipak nije sve to "mojih ruku delo", al' meni se vise svidja kod vas nego na poliklinici...  :rolleyes01:
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: Lazic on April 10, 2008, 09:24:50 PM
cuj me moze onda da te posalje i u zatvor ..tamo ces radtiti kako ti se kaze..salim se naravno

poenta je, sta ces raditi kada izadjes..da si 3 dana, od tih 7 radila kako treba, ne bi napakovala toliko kilograma..
izvoli citaj, nadam se da ces nesto od ovoga i dugorocno usvojiti

http://www.exyu-fitness.com/forum/index.php/topic,4263.0.html
Title: Odg: Tufnica u misiji mrsavljenja!
Post by: tufnica on April 10, 2008, 09:56:32 PM
preduhitrila sam te, lazicu, ja sam sve ovo vec odstampala, evo mi ga u sobi, samo jos fali na zid da ga okacim. najbitnije stvari sam, cak, podvukla roze markerom, da mi "bodu oci"  :) i sve procitala vec tri puta, da bi mi sto pre "uslo" u glavu...  :blush:

ne bih ja u zatvor, tamo nema druzenja...  ;) izboricu se, valjda, nekako i bez resetaka...

Quote
da si 3 dana, od tih 7 radila kako treba, ne bi napakovala toliko kilograma..

jeste, u pravu si potpuno, ne bih da se opravdavam, al' zaista nisam jela puno... cak ni toliko nezdravo, jela sam puno salate, kukuruz, tunjevinu. ubilo me je nespavanje i neredovna ishrana... nisam vodila racuna o tome KADA jedem... i jos sam koristila te glupave hormone... kao da mi nije dosta mojih licnih kilogramama, nego su mi jos i dodatni potrebni...  :wallbash1:

odoh sada da potopim ovsene, posle vremena provedenog na "stranputici", okrecem se "pravom putu"  :clap: po pitanju ishrane, naravno...  ;)


zakljucano zbog neaktivnosti
ukoliko bude bilo potrebe da se tema nastavi nemojte otvarati novu nego kontaktirajte admina ili bilo kog moderatora