EXYU FITNESS FORUM

Author Topic: Kalkulatori  (Read 6237 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Milan

  • Pocasni Clan
  • *
  • Posts: 7406
  • "Sloga bice poraz vragu"
Odg: Kalkulatori
« Reply #10 on: March 17, 2008, 06:11:39 PM »
pa da,jbg nikom ne moze da pogodi tacno u kilo,ali sto rece vlada,okvirno
Quote
Powerlifting,strongman,weightlifting su direktno povezani sa nasom urodjenom teznjom da budemo jaki i spremni i prevazidjemo sve poteskoce i kao takvi su daleko prirodniji ,jer izviru iz kolektivnog secanja celokupne civilizacije,znaci ,imaju veoma duboke korene u nasim istinskim teznjama.

sledeci cilj:SQ 400  BP 190 DL 380

Offline ilijabogdan

  • Domacin foruma
  • *
  • Posts: 381
  • Gender: Male
Odg: Kalkulatori
« Reply #11 on: April 27, 2008, 02:47:57 PM »
Problem je sto kalkulator ne zna da li je onaj ko unosi podatke bilder ili dizac, kakva mu je repetitivna snaga itd.

Ako ti stalno radis na repetitivnoj snazi, recimo radis sa 100 kg, i mogao si da dignes 3 ili 4 puta, i onda si stalno radio na broju ponavljanja sa 100 kg, i povecao kroz neko vreme broj ponavljanja koji mozes da izvedes na recimo 12 puta...

Kalkulator bi ti rekao da mozes da dignes 144 kg jer mozes 12 puta 100 kg.....ako nikad nisi isao na kilazu vecu od 100 kg, nema sile da ces moci da dignes 144 kg...sto kaze Milan, CNS ne zna kako to izgleda, mnogo je velika razlika i nikad to nije radio i u opste ne zeli da uradi tako nesto. Borice se protiv toga.

Kod mene se recimo taj kalkulator prilicno tacno pokazao. Medjutim, najveci broj ponavljanja koji mu ja zadajem za neku kilazu je 3-4 jer jer maks. broj ponavljanja koji radim za core vezbe u glavnom do 3. Recimo za mrtvo dizanje, tu mi zakine par kila...uvek mogu da povucem par kila vise nego sto je kalkulator predvideo, dok na cucnju mi da recimo 3-4 kg vise nego sto mogu da cucnem. Isto vazi i za bench.

podrzavam luku o ovom misljenju 100% kalkulator nezna koju vrstu treninga neko radi meni je odskocio za cak 13 kilograma u bench-u pokazao mi je 163 sto nema teorije da sad podignem a mrtvo mi pokazao cak za 9 kilograma vise nego sto mogu da podignem nemoze nijedan obrazac da izracuna necije sposobnosti jer dosta ima uticaj i genetika