EXYU FITNESS FORUM

Author Topic: Fake preparati  (Read 2321 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Gagi

  • Fitness trener
  • *
  • Posts: 702
  • Gender: Male
Fake preparati
« on: August 30, 2013, 10:00:28 PM »
Svedoci smo pojave sve veceg broja facebook stranica i nekih fantomskih sajtova sa ponudom sportskih suplemenata. Mozete naci proizvode koje ni eksluzivni uvoznici tog brenda nemaju, proizvode koji su se tek pojavili u svetu, i takodje proizvode koji po sastavu ne odgovaraju zakonskim propisima nase zemlje, i ne mogu dobiti neophodnu dokumentaciju za legalan uvoz.
Sve to jasno ukazuje da se ne radi o legalno uvezenim proizvodima.
Cene su mozda bolje, ali ko vam moze garantovati sta ste kupili?
 
Ukoliko je neko spreman da svercuje ove proizvode i prodaje ih nelegalno, zasto mislite da mu mozete verovati da vam je prodao originalni proizvod?

Na evropskom trzistu, narocito u skorije vreme, poceli su se pojavljivati falsifikati proizvoda sportske prehrane. Na udaru falsifikatora su pre svega proizvodi popularnih americkih brendova, jer su masovno prihvaceni i falsifikatori na taj nacin dobiju globalno trziste i vecu mogucnost za prodaju svojih proizvoda. Vecina tih falsifikata dolazi iz Kine, a sadrze mnogo manji udeo sastojaka nego sto ih navodi deklaracija ili ih nema uopste.

Evropski brendovi za sada jos nisu zanimljivi za falsifikatore, jer je trziste tih proizvodjaca ograniceno vecinom samo na Evropu i na taj nacin premaleno za njih. Imajte takodje na umu da su evropski proizvodjaci izlozeni izuzetno strogim kontrolama i stalnim analizama.

Kupujte kod velikih i proverenih trgovaca. Zahtevajte da proizvod koji ste kupili ima deklaraciju na srpskom jeziku, na kojoj je navedeno ko je uvoznik.

Ukoliko kupujete kod svercera ili porucejete sa nekih fantomskih sajtova nikada necete biti 100% sta ste kupili. Ni oni ne znaju sta su kupili jer ne kupuju direktno od proizvodjaca...

Mozda ste ustedeli 500 ili 1000 dinara , a mozda ste bacilli sve te pare jer je proizvod falsifikat.
U krajnjoj liniji, mozda ste i ugrozili svoje zdravlje!
"There's no point trying to leave 'til you've learned all your Kung Fu."

Offline Gagi

  • Fitness trener
  • *
  • Posts: 702
  • Gender: Male
Odg: Fake preparati
« Reply #1 on: December 19, 2014, 12:54:49 AM »


"There's no point trying to leave 'til you've learned all your Kung Fu."