EXYU FITNESS FORUM

Trening => ::Bodybuilding & fitness:: => Topic started by: Gagi on April 23, 2007, 11:24:35 PM

Title: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: Gagi on April 23, 2007, 11:24:35 PM
 Niko ne moze biti genetski obdaren u svakoj misicnoj partiji.Svima neki misici bolje reaguju na trening, dok neki drugi ne napreduju koliko god ih mi naporno trenirali.I dok vezbaci najcesce imaju problema sa listovima, jos neki misici vrlo cesto ne reaguju na trening i zaostaju za ostalim misicnim partijama.Grudi su cesto problem, narocito gornji deo, zadnje rame, zadnja loza, itd.Ovu temu sam zamislio kao mesto gde ce iskusniji vezbaci koji su probali mnogo razlicitih sistema treninga za svaku misicnu partiju, da otkrivaju ostalima neke manje poznate vezbe i principe treninga koji donose rezultate.Ukoliko imate problema sa odredjenom partijom samo recite koja je, ali nemojte posle da placete od upala kada odradite sta smo vam predlozili  ;)

Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: N_e_z_n_a_l_i_c_a on April 24, 2007, 12:52:53 AM
Meni su prsa recimo losa partija zbog visine ali imam upale skoro svaki trening, a listove treniram onako kroz hobby jer je to jedini misic koji mi se ne dopada VELIK vjerovali ili ne, ne volim kad noge djeluju kao balvani zbog listova, vise sam kosarkaskog stila, dugi, a opet fino gradjeni a butina mrcina  :thumbup1:

Recimo ja sam muku mučio sa zadnjim ramenon zbog visine isto mislim, danas je to dobro, recimo samo podrucje prsa ispod brade lošije od ostalog dijela...
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: Corey on April 24, 2007, 10:17:49 AM
Najviše sam imao problema sa leđima, koja jednostavno nisu htela da napreduju pa sam probao split unutrašnji deo leđa, spoljašni i krenulo mi je.

Što se tiče lista, evo jedan savet koji sam pročitao od Švarcija,
naime on kaže da list treba raditi sa ogromnim težinama jer taj mišić svakodnevno radi i nosi našu težinu pa ga treba pogoditi sa težinama na koje nije navikao.
Ramena, serije sa opadajućom kilažom, uvek! probajte pa javite :)
Zadnja loža, probajte split prednja-zadnja loža u različitim danovima.
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: Gagi on April 24, 2007, 09:13:37 PM
Recimo ja sam muku mucio sa zadnjim ramenon zbog visine isto mislim, danas je to dobro, recimo samo podrucje prsa ispod brade losije od ostalog dijela...

  Ne znam da li si nekada radio smith potisak na ravnoj klupi, ali da ti sipka pada na vrat kada je spustas dole.Pokusaj da se namestis tako i videces kako dobro pogadja bas taj deo koji ti fali.
  Takodje, dobra kombinacija je kada uradis recimo potisak sipkom na kosoj klupi a nakon nekoliko serija toga, parcijalna ponavljanja na smith masini.Postavis osigurace na smith masini tako da kada spustis sipku negde do pola pokreta na dole, sipka dodirne osigurace.Osloni sipku na osigurace i prakticno se odmori jednu sekundu, a onda napravi pokret na gore i osetices snaznu kontrakciju u gornjem delu grudi.Primetices da mozes da dignes veliku tezinu, jer ne radis ceo pokret i imas osigurace na koje spustas sipku, a kontrakcija u gornjem delu grudi je jaka i ne ide na ramena.
  Mozda ti neka od ovih vezbi odgovara, eksperimentisi sa razlicitim brojem ponavljanja i uglovima ( nekad ugao od 20 ili 30 stepeni ) pogadja bolje gornji deo grudi nego veci uglovi, i javi nam kako napredujes  :weight_lift1:
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: N_e_z_n_a_l_i_c_a on April 24, 2007, 09:42:00 PM
@Gagi

Hmmm...zanimljivo, ovo vezano za prsa, inače nikad uteg ili lat ne spušta iza vrata!!! A ovo sa prsima ću probat  :yes: :yes: :thumbup1:
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: Corey on April 24, 2007, 11:30:12 PM
Zanimljivo rešenje, čitao sam par puta da par njih ne spušta teg do kraja, već radi taj parcijalni pokret, naime da istave prednje rame kod pokreta.
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: Lazic on April 28, 2007, 03:55:34 PM
Umem sada da postavim jednorucni teg na iznad kolena sednem i gledam neki film i sve vreme da radim podizanje na prstima odredjen broj ponavljanja..
Tako sam radio ranije kada su mi listovi zaostajali u odnosu na butine pa ih shokiram 2-3 treninga da nastave sa rastom..
To mi bukvalno deluje onih dana kada radis listove a nemas nikakav osecaj u njima..
Ovo sigurno vraca..
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: Gagi on April 28, 2007, 04:59:32 PM
 Listovi su problem veliom broju vezbaca, skoro sam na fit show-u video dobar program za listove, James Flex Lewis pokazuje svoj "Hybrid training" program.Ko zeli da promeni trening za listove i proba nesto novo i dobro, evo jedne kombinacije koju on predlaze.Prva vezba ( rde se tri za redom ) je podizanje na prste na leg press masini-znaci namestite stopala na deo predvidjen za trening listova ( donju ivicu platforme na leg press masini) i zatim izvodite klasican pokret , ali morate da radite brzo i da stezete listove jako svaki put kada izvedete ponavljanje.Znaci bez zadrzavanja samo pumpate i stezete jako i brzo, 30 ponavljanja.Vec na 20 cete osetiti da listovi pocinju da gore ali to je tek pocetak.
 Cim zavrsite 30 ponavljanja idete na neki stepenik ili bilo sta slicno, kako biste mogli da radite stojece podizanje na prste.Znaci namestite stopala tako da su vam prsti i prednji deo stopala na uzvisenju a pete neka padaju sto nize dole da dobro istegnete misic.Uhvatite se jednom rukom za nesto sto ce vam pomoci da ne izgubite ravnotezu i podizite se skroz na prste i spustajte skroz dole.Opet 30 punavljanja i opet brzo i jako.Negde na dvadesetom oseticete da vam listovi gore, ali nemojte slucajno da stanete.
 Treca vezba koju izvodite odmah nakon druge, je opet stojece podizanje na prste ali cela stopala su vam na podu, odnosno nema pozicije istezanja, vec idete od poda do gore (na prste).Opet se pridrzavajte za nesto i opet jako i brzo 30 ponavljanja.
 Ovo se radi u 3-4 serije i povecavajte u svakoj seriji tezinu na Leg Press-u.
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: neca on April 28, 2007, 07:07:43 PM
ja imam problema sa ramenima,radim super serije,gigantske serije,ali slabo napreduju. Mozda mi je cak zadnje rame i ekstra u odnosu na prednje . Upala gotovo nikad.
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: Corey on April 28, 2007, 09:47:06 PM
Neco da li se cimaš kada radiš ramena, posebno srednje ? Ako je odgovor da, nemoj to da radiš.Smanji kilažu i radi pravilan pokret i probaj opadajuće serije ali opet forma što bolja  :showoff:

Što se tiče listova, ima još jedna metoda, Arnoldova :D ne znam da li je tačna ali evo C/P

"Za ovakve listove treba minimalno 500 sati ozbiljnog treninga, sa tezinama dvostruko vecim od vase, jer list je misic koji reagira na jake pozdrazaje jer je on uvijek u funkciji i stalno radi. Kada sam krenuo raditi listove u Americi (sad stvarno neznam tocno ime BB-a koji mu je to rekao) on me upitao zasto imam tako slabe listove, ja sam mu odgovorio da nezna ni on sam, da ih radi dosta cesto, onda me upitao sa kojim tezinama radim, ja sam mu odgovorio sa 90-100kg, nakon toga mi je on rekao da ih on radi sa 500lbs (ovo bi bilo 250kg valjda) jer jedino tako mozes opteretiti misic koji stalno radi. Nakon ovoga, i nakon 3 godine rada, koliko mi je trebalo, racunajuci 45min za svaki trening listova, uspio sam dobiti listove kakve sada imam."

i da priložim sliku

(https://www.exyu-fitness.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimg455.imageshack.us%2Fmy.php%3Fimage%3Dlistfl1.jpg&hash=945e369a9b23de463c7d142e7671f82bfab5db3c)
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: frenky on April 29, 2007, 05:56:01 PM
ovo sto je Gagi naveo to je odlicno za sokiranje listova... :clap:

ja sam pobornik da se listovi rade umjernom tezinom u 8-10 serija  sa visokim brojem ponavljanja (od 20-40) i odmorom izmedu serija do 1 minute...

list je dizajniran da izdrzi velike napore stoga se prema njemu mora biti "krajnje brutalan" da bi se pokazao neki rezultat...

Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: neca on May 02, 2007, 10:24:26 PM
trudim se da ramena radim sto pravilnije, cak letenje radim sedeci prvo jednom pa drugom rukom, tako da je cimanje i koriscenje inercije iskljuceno
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: Milan on May 04, 2007, 07:17:50 PM
jel moze neko da navede jos neku vezbu za zadnju lozu sem iskoraka i leg curla?
iskorak vec radim,a kod leg curla u poslednje vreme imam manjih problema sa nekom tetivom koja mi "preskace" dok ga radim?ne boli al nervira :) i ranije mi se to desavalo,pa prestanem sa tom vezbom i  prodje vremenom..
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: Gagi on May 04, 2007, 07:55:27 PM
Ostaje ti mrtvo dizanje sa ukrucenim nogama...Neki rade sa skroz ispravljenim nogama, po meni mnogo je bolja varijanta kada su ti noge malo savijene ( samo otkljucas kolena), i ostajes u tom polozaju ceo pokret.Spustas sipku ili bucice blizu tela a u isto vreme kukovima ides nazad.Kada dodjes u poziciju gde osecas jako istezanje u zadnjoj lozi zastanes i zatim polako bez trzaja krenes nazad.
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: Milan on May 04, 2007, 08:02:02 PM
u tom slucaju duzina pokreta ima da bude 30 cm jer sam savitljiv kao greda bas kod tog savijanja
hvala ;)
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: greywiendog on July 03, 2007, 02:33:38 PM
Ja imam problem sa misicem leve noge iznad kolena, jer sam imao povredu meniskusa i dugo mi je bila zapostavljena leva a opterecena desna noga! Sada postoji vidljiva razlika izmedju leve i desne noge! doktori su mi rekli da ne smem opterecivati tegovima, a mene zanima kako da povecam misicnu masu leve noge bez tegova i kako da izjednacim masu leve i desne noge (makar priblizno)? Takodje me zanima koje misicne grupe se razvijaju trcanjem sa tegovima od peska (onih sto idu na zglobove)? Hvala!
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: vlada85 on July 03, 2007, 02:45:07 PM
pa koliko ja znam, vezbe sa opterecenjem se koriste za saniranje povreda. moj drug je operisao koleno i bez ekstenzije nije mogao da se oporavi. tako da nije da bas ne moze s tegovima, ali naravno tezine nisu neke velike. a to trcanje s tegovima od peska oko nogu ti ne bih preporucio nikako, mozes da povredis kolena, skocne zglobove i ko zna sta jos. te tegove vise koristi kada radis trbusnjake sa podizanjem nogu.
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: Tanja on July 03, 2007, 05:28:13 PM
definitivno je leg-ekstenzija vezba koju mozes da radis bez problema...ostale su neke zablude iz proslosti u glavama lekara...tacnije, oni najcesce primenjuju nesto od pre 100 godina (cast izuzecima)
nisam skroz sigurna ali mislim da dolazi u obzir i leg-press, naravno i ovo sa nekim minimalnim tezinama
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: NeWeN_Rs on August 05, 2007, 06:24:46 PM
veliki pooz za seve..
imam jedan problem...
imam malo uza ramena pa bi volio, ako je to moguce da ih nekako rasirim, posto ima sve drugo ok...npr.leda i grudi su mi naj bolji dio tjela...noge i ruke ok, do duse sad sam na defki, pa bi volio ako ima ko kakav savet da mi da oko ramena, volio bi da imam sira ramena...
dobio sa dosa saveta pa mi recite ako je to ok... da nastavim tako...
da sve sto radim bilo da je bend ravni ili kosi, ili neka druga vjezba, da radim s sirokim hvatom, vratilo, tako i ramena,  da radim dosta sklekova, i one s kontrakosom npr. stavim noge na stepenice a ruke dole nize... za sad sam malo popravio simetriju i ramena su mi krenula na bolje...
pa bi volio ako ima jos ko kakav savet da mi pomogne.... :help: :bored:
a onda kad krenem na masu ima da ih napumpam.... za sad ocu nekako ako je iako moguce da ih istegnem; razvucem. pa onda masa na njoh i ima da bude ok... ;)
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: -XtReMe- on August 06, 2007, 08:50:51 PM
Ljudi, pricajte nesto o bicepsu i tricepsu  :help:. Frka mi je da nastavim masu. To je neverovatno kako slabo ide. Probavao sam sve zivo. Puno serija, malo serija, velike tezine, male tezine, puno serija sa malo tezina, itd. Sve kombinacije. Sve vezbe ali ne ide pa ne ide. Sve ostalo napreduje.  :wallbash1: :hitself: :dunno: :pullhair:
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: NeWeN_Rs on August 06, 2007, 09:08:43 PM
neznam stari, sta bi ti reko ... evo jednog sveta koji je meni pomogo, i ja sam isti imo problem..
pokusaj da ruke pauziras naj manje 1 sedmicu, mozda si ih jednostavno preforsiro.. pa kad dodjes na trening,
onda ih uradi kavlitetno. za triceps 12 serija maksimalno! i  za biceps 9 maksimalno! sa velikim tezinama i malo ponavljanja.. i savki drugi trening mjenjaj neku drugu vjezbu za biceps ili ticeps...
ravna, kosa, bucice , skot masina, cekic... za triceps; uski bendj ,kriva, ravna sipka, ispred iza glave, propadanje itd.. sajle nemoj puno da radis pogotovo ne biceps. samo pazi nemoj da pogodis 2 puta isti misica.... ;) :weight_li
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: -XtReMe- on August 07, 2007, 02:58:53 AM
Od Septembra nastavljam sa masom. Sada mi je odrzavanje. Pokusacu nesto da odradim, radio sam nesto slicno sto si me posavetovao. Videcu da tako i odradim. Inace jednom sedmicno sam radio kao i svaki misicnu partiju.

Primetio sam kod nekih ljudi koji ma su zaista napredne ruke a pogotovo biceps, kada sam ih pitao kako rade, sta rade dobio sam uvek odgovor da mrze da rade biceps i da sve sto ga urade to je 3,4 serije a ostatak napumpaju na ledjima. Onda cesto polazim od toga da je ipak to veoma mali misic i da je mozda cak tolko i dovoljno za njega da se samo odradi to sto se radi kada se ledja rade. Mada opet moze da bude da im je zaista preodredjeno genetski da im budu ogromne ruke...  :nonono:
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: Lazic on August 07, 2007, 12:56:04 PM
uradi 3 serije super sporih ponavljanja, da ga malo razbudis
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: NeWeN_Rs on August 07, 2007, 03:04:42 PM
ovo sto ti je lazic reko je sasvim ok....uradi 3 serije super sporih ponavljanja, da ga malo razbudis
pokusaj da se maksimalno koncetrises na biceps...ili triceps...
meni su inace ruke zaostajale, zato sto sam ih dosta radio. mislio sam da ce tako da napreduju...
ali to je fatalna greska..biceps i triceps je veoma mal misic i njemu treba vrlo malo, do maksimuma..... pokusaj da razdvojis ruke nprimer da triceps uradis posle grudi u pon. jel kad radis grudi, onda ti vec triceps uradio pola posla, onda samo par serija npr. kao sto je lazic reko 3 serije.
a biceps sa ramenima... nemoj nikad da radis biceps s ledima... to ti je smrt.. naprimer s ledjima ja radim podlaktice, i mogu ti reci od kad sam poco tako da mi idu ruke prilicno dobro... ;)
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: Sasa Ilic on August 07, 2007, 03:21:18 PM
Mene su grudi vec pocele psihicki da lome :pullhair: :pullhair: Nemam resenja vise.... :help:
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: Dusko Madzarovic on August 07, 2007, 04:54:03 PM
Genetika je cudo, imas dobre i slabe tacke. Neki imaju samo male probleme - recimo imaju probleme samo sa listovima - npr. Flex Wheler - i to je na kraju popravio sa silikonima....hahhaah. Opet drugi imaju problema sa nekoliko misicnih partija, a oni najgori slucaji - probleme sa citavim telom.
Sta uciniti ? Treba pronaci rjesenje za svakog pojedinca, to znaci da nema nekih pravila - koja vaze za sve. Nekima je dovoljno odraditi biceps i triceps jednom nedeljno od 9 do 12 serija, JA moram to da odradim 2 puta sedmicno od po 20 - 25 serija.
Neki odrade listove 2-3 puta sedmicno i imaju fantasticne listove opet drugi se ubijaju svaki dan.
Genetika je stvarno cudo..... :wallbash1:
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: Nikola NBG on August 25, 2007, 02:34:59 PM
Svaki put kad odradim trening za ruke osetim upalu samo desne...Cak i tokom samog treninga kad radim vezbe npr. osecam biceps kako se grci u svakoj tacki na desnoj ruci,a levi biceps kao da ne radi.Probao sam da vise forsiram levu ruku,ali uvek isto,upale i bolovi samo desnoj.Imao sam povrede ranije na levoj ruci pa mi je i inace dosta slabija,obim se razlikuje od desne za 0,5cm ali cvrstina i gustina je drasticno razlicita,a cini mi se da je oblik misica malo drugaciji,pogotovo ramenog.Kad pogledam na ogledalu i ne vidi se neka razlika izmedju leve i desne ruke,ali kad obuhvatim misice sakama osetim razliku u gustini i obliku(ne toliko ko gustini)...Ne znam sta da radim,da li
nastavim sa obicnim treningom ili da pocnem da maksimalno opterecujem levu ruku dok 
ne bude ko desna?   
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: Beki on August 25, 2007, 03:18:27 PM
To je uglavnom pojava kod svih vezbaca, samo zavisi kako ko gleda na to, i koliko se opterecuje time.Ima nacina da se to priblizi, to ce iskusniji da ti napisu.
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: gavranac on August 25, 2007, 03:19:58 PM
Chekacemo Lazica, video sam da je shmeknuo ovu temu na nekom drugom mestu.  ;)
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: malojaci on August 25, 2007, 03:44:20 PM
Ja sam imao taj problem,kao i razvijeniju lijevu sisu od desne,pa razvijeniju lijevu stranu ledja,pa razvijeniji lijevi list od desnog,pa desni kvads od lijevog itd.S vremenom se sve ispravilo samo od sebe,naravno dok sam radio vjezbe mislima sam se koncentrisao na slabije partije i to je sve.Ako radis pravilno mora ti se izjednaciti jer ako podjednako guras ili vuces s obe ruke veci je stres na slabijoj ruci pa se ona vise razvija to tacke kada se potpuno izjednace.
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: Gagi on August 25, 2007, 05:49:02 PM
Ovo sto je malojaci napisao sasvim je tacno, samo je potrebno vreme. Koliko vremena, pa zavisi, sto brze napredujes brze ce i da dodje do izjednacavanja. Kao sto je vec receno potrebno je da se koncentrises na slabiju ruku da vuce podjednako kao i jaca. Pored toga, ili ako ti je ovo tesko da isvedes, sve vezbe koje mozes da radis bucicama umesto sipkom tako i radi, jer na primer kod pregiba bucicama za biceps, svaka ruka mora da odradi isti posao, dok kada radis sa sipkom jaca ruka moze da vuce vise a da cak to ni ne primecujes.

Secam se da je Sarcev na jednom seminaru ispricao jako zanimljivu stvar. Dok je trenirao ruke, stalno je kad radi triceps gledao u desnu ruku, a dok radi bicepse u levu ( ili obrnuto ali nije ni vazno ). Posle perioda od par meseci, uporedjivao je svoje slike uradjene tih dana i slike od pre par meseci, i primetio je da su mu jaci desni triceps od levog, i levi biceps od desnog.  :) Prema tome, u svim vezbama u kojima mozes da treniras ruke zasebno bucicama, tako i uradi, misli na slabiju ruku, i cak i gledaj u nju dok izvodis vezbe.

Takodje ti preporucujem da razvijas vezu izmedju mozga i problematicnog misica, a ima dosta nacina da se to radi. Kada poziras (ako to radis) a vecina onih koji treniraju bar jednom dnevno, bar po minut poziraju pred ogledalom, umesto da stezes i gledas desnu, stezi i poziraj sa levom rukom. Svaki put pre treninga ruku, bez ikakvih tegova, ( na prazno ) izvodi pokrete kao da radis vezbe za biceps levom rukom i trudi se da osecas misic kako radi kroz svaki milimetar pokreta. Takodje moras da isprobas sve vezbe kojih mozes da se setis i nadji bar jednu ( a svako ima bar jednu ) koja ti odlicno pogadja taj misic i nju radi na svakom treningu za ruke, cak povremeno i nekim danom u nedelji kada ne treniras ruke. Pokusaj i sa principom pre zamora - pre svakog treninga za biceps uradi prvo vezbu koju si izabrao kao onu koja ti najbolje pogadja biceps. Kada ga dobro razvalis tom vezbom, bolje ces ga osetiti i na drugim vezbama koje ti inace ne pogadjaju misic tako dobro. Posle odredjenog vremena poceces bolje da osecas i druge vezbe.
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: Nikola NBG on August 25, 2007, 06:21:03 PM
Kad radim sa sipkom uvek osecam da mi desna radi mnogo vise od leve...Ali zbog cega se to desava,zbog polozaja sipke nije,uvek je dobro drzim?Jel bih morao da precem na bucice ili mogu da nastavim sa sipkom?
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: vlada85 on August 25, 2007, 06:35:18 PM
to je zato sto ti je leva ruka slabija u odnosu na desnu, pa desna kompenzuje nedostatke leve ruke. to je normalno za pocetnike. pocni da radis sa bucicama i to onom tezinom koja odgovara slabijoj ruci dok se ne izjednace u snazi/masi.
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: Lazic on August 25, 2007, 06:45:27 PM
Chekacemo Lazica, video sam da je shmeknuo ovu temu na nekom drugom mestu.  ;)
:dunno: nemam pojma o cemu se radi, negde sam vec pisao o ovome ali da me ubijes nemam pojma gde  :hitself:
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: Mr.X on September 13, 2007, 11:31:53 PM
Svaki put kad odradim trening za ruke osetim upalu samo desne...Cak i tokom samog treninga kad radim vezbe npr. osecam biceps kako se grci u svakoj tacki na desnoj ruci,a levi biceps kao da ne radi.Probao sam da vise forsiram levu ruku,ali uvek isto,upale i bolovi samo desnoj.Imao sam povrede ranije na levoj ruci pa mi je i inace dosta slabija,obim se razlikuje od desne za 0,5cm ali cvrstina i gustina je drasticno razlicita,a cini mi se da je oblik misica malo drugaciji,pogotovo ramenog.Kad pogledam na ogledalu i ne vidi se neka razlika izmedju leve i desne ruke,ali kad obuhvatim misice sakama osetim razliku u gustini i obliku(ne toliko ko gustini)...Ne znam sta da radim,da li
nastavim sa obicnim treningom ili da pocnem da maksimalno opterecujem levu ruku dok 
ne bude ko desna?  

Da li si 100% siguran da izvodis identican pokret sa obe ruke,jer ako nije,to ti je resenje.Moguce je da imas losu motoriku zbog neke povrede.Mozes malo detaljnije da opises sta se desava sa slabijom rukom dok izvodis vezbu.....da li imas neki bol,osecaj nemoci,gubitak kontrole u delu pokreta?
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: Igy81 on September 13, 2007, 11:41:00 PM
. za triceps 12 serija maksimalno! i  za biceps 9 maksimalno!


da nije ovo malo previse za rekreativca???!!..toliko se rade velike misicne grupe.
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: MilosM on September 13, 2007, 11:48:14 PM
Znaci ako bi bilo 12 serija za triceps onda su to 4 vezbe sto je previse.

Moje skromno misljenje je da je kombinacija 2(3x3) ipak bolja od te...
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: lemi livo skodi on September 17, 2007, 12:14:55 AM
kako mogu sto brze da popravim gornji unutrasnji deo grudi zato sto mi opasno zaostaje? ubacio sam koso razvlacenje, jel pomazu jos neke vezbe i jel mogu nekako da radim 2 puta nedeljno taj deo a da ne preteram zato sto mi bas bas zaostaju?
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: Ted Arcidi on September 17, 2007, 12:19:02 AM
kako mogu sto brze da popravim gornji unutrasnji deo grudi zato sto mi opasno zaostaje? ubacio sam koso razvlacenje, jel pomazu jos neke vezbe i jel mogu nekako da radim 2 puta nedeljno taj deo a da ne preteram zato sto mi bas bas zaostaju?
a odakle ti ideja da koso razvlacenje razvija bas taj deo gudi?
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: lemi livo skodi on September 17, 2007, 12:29:29 AM
haha pa nemam pojma nisam znao sta drugo pa ajde to zato i pitam
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: Ted Arcidi on September 17, 2007, 12:34:10 AM
haha pa nemam pojma nisam znao sta drugo pa ajde to zato i pitam
prvo tesko da ces  tako ciljano razviti bas taj deo,ali treba pokusati probaj da radis kosi benc uskim hvatom i to vrlo striktno i kao prvu vezbu za grudi,a ostatak programa za grudi radi normalni i nemo j praviti gresku tako sto ces raditi nebrojeno serija  da bi to popravio ,napravices samo gore...2-3 radne serije ce biti dovoljno po vezbi,a ukupno 10 - 12 po grupi
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: -XtReMe- on September 21, 2007, 03:58:50 PM
Prilikom uskog hvata neka ti ruke budu malo uze od sirine ramena i kada spustas isturi laktove napolje.
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: __Mikki on November 28, 2007, 12:13:00 AM
meni su grudi misicna partija koja zaostaje. Koji su vasi predlozi? :help:
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: Lazic on November 28, 2007, 12:47:45 AM
meni su grudi misicna partija koja zaostaje. Koji su vasi predlozi? :help:

pogledaj ovde :link: (http://www.exyu-fitness.com/forum/index.php/topic,884.0.html)
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: __Mikki on November 29, 2007, 12:03:26 AM
hvala
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: Giper on December 07, 2007, 09:31:28 AM
meni su grudi misicna partija koja zaostaje. Koji su vasi predlozi? :help:
Sta radis za grudi?
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: Boki Stip on December 21, 2007, 01:38:30 PM
Zanima me dali i za listovima vazi ono pravilo odmor sedam dana za da se ne prevezbaju ili treba vise puta da se rade
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: lemi livo skodi on December 21, 2007, 02:24:20 PM
Ja tek od kad radim 4 puta nedeljno vidim ozbiljniji napredak, samo treba da menjas vezbe i broj serija i ponavljanja
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: Boki Stip on December 21, 2007, 02:29:27 PM
Hvala za sovetu probacu sa jedan put nedeljno nema bas neki napredak
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: Milan on December 21, 2007, 02:30:35 PM
listovi su specificni,vise stvar genetike koja nije nepopravljiva
arnold kaze da su to misici navikli na izuzetan napor pa ih treba trenirati sa tezinama 2-3 puta vecim od vase
moze vise puta od 1 nedeljno
ted mi je dao predlog za listove koji mi najvse odgovara.radim sa nekom prosecnom kilazom npr 1o ponavljanja i onda uradim jos 10 odmah posle toga na prazno
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: ica-beograd on December 21, 2007, 03:37:18 PM
Blago vama,ja bih volela listove da smanjim. Misic mi je prvi tu izbio,ne znam kako bas tu,sto kaze Milan genetika,svuda sam se stanjila samo list porastao  :wallbash1:
Naravno,vise ga ne vezbam...direktno,vec samo ako ga pogodim nekom drugom vezbom za zadnju lozu.
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: Boki Stip on December 23, 2007, 11:56:45 AM
Blago tebi lutko ja sad moram tri puta u nedelju a bas mrzim da ih radim
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: Tanja on December 23, 2007, 12:41:20 PM
nista cudno, cesta pojava kod zena  :pullhair:
 :lol:
ista situacija i kod mene ... ne radim ih nikada, samo koliko povuce od ostalih vezbi ;D
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: Boki Stip on December 24, 2007, 02:27:58 PM
Milane dobro ti je ono za listova  :thumbup1: na spravi pa odma 10 na prazno. Kako su se napumpali
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: Goran Gajic on January 02, 2008, 01:58:20 PM
Milane dobro ti je ono za listova  :thumbup1: na spravi pa odma 10 na prazno. Kako su se napumpali
hoces nesto jos ludje......probaj da radis donkey calf raising....sa dva partnera na ledjima ...jer prilicno malo teretana je sa ovom masinom....znaci u pretklonu si i sede ti dvojica na ledja i dizes se na prste....8-10 pon pa sidje jedan uradis jos 5-6   zxatim dizanje sedeci na klupi za listove to sam radio sa oko 130 140 kg 5-6 pn sa foriranjem zatim skidanje pa jos 7-8 pon a nekih 80 kg i jos dodatnih 10-12 sa 40 kg znaci sve ovo BEZ ODMORA i za kraj na prazno stojece dizanje na prste do otkaza.....dva tri kruga od ovoga je dosta da ti ekslpodiraju listovi......
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: Kosarkas on February 11, 2008, 04:31:30 PM
Pozdrav.Iako sam kosarkas imam slabe noge.Tj bar tako izgledaju-mrsavo.Imam sutalicu i sipku sa tegovima do 100 kila.Radim cucanj i sutalicu.
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: Tanor on February 11, 2008, 10:26:35 PM
Pozdrav.Iako sam kosarkas imam slabe noge.Tj bar tako izgledaju-mrsavo.Imam sutalicu i sipku sa tegovima do 100 kila.Radim cucanj i sutalicu.

Pa jel zelis da ih popravis? Ubacis jos neke vezbe?
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: Kosarkas on February 13, 2008, 01:37:03 PM
Pa jel zelis da ih popravis? Ubacis jos neke vezbe?
Pa naravno da zelim da popravim.Ali koje vezbe kad imam samo sipku i sutalicu.Ne idem u teretanu vec radim kuci.

[Izmenio Milan]
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: Milan on February 13, 2008, 01:42:59 PM
napisi svoj trening za noge
kako ih radis
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: Kosarkas on February 13, 2008, 05:58:53 PM
napisi svoj trening za noge
kako ih radis
PA odradim 6 serija cucnjeva i 6 serija sutalice.Nazalost nemam nikog da mi digne sipku uvis da stavim iza ramena pa moram da radim sa malim tezinama..Radim 15 komada u serji:D
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: Lazic on February 13, 2008, 07:45:16 PM
napisao sam ti u onoj drugoj temi  sta mozes da radis za noge...
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: ninon on February 15, 2008, 10:43:28 AM
PA odradim 6 serija cucnjeva i 6 serija sutalice.Nazalost nemam nikog da mi digne sipku uvis da stavim iza ramena pa moram da radim sa malim tezinama..Radim 15 komada u serji:D
Radi vise serija i vise ponavljanja sa manjom tezinom ili se spustaj polako a podizi brzo.
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: Gagi on March 12, 2008, 01:29:13 PM
PA odradim 6 serija cucnjeva i 6 serija sutalice.Nazalost nemam nikog da mi digne sipku uvis da stavim iza ramena pa moram da radim sa malim tezinama..Radim 15 komada u serji:D

Nikad neces tako da ravijes noge. Tako bi mogao neko ko ima odlicnu genetiku da se malo "poigra" i da mu noge budu dobre, a ako mislis da stvarno razvijes noge koje su slabe, uclani se u dobru teretanu sa dobrim masinama i dovoljno tegova i treniraj te noge da posle "ne mozes da izadjes iz teretane"
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: rocky.b on April 19, 2008, 11:22:34 AM
Ja imam problem sa vratom, skoro da se ne povecava ,postaje mi tanak u odnosu na ostatak muskulature. Koje su vase preporuke?
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: Milan on April 22, 2008, 11:09:45 AM
Aragorn je objasnio ovde,zasto se ne radi potisak iza glave


Quote
Ako si hteo ,da pojacas "zadnje rame"/??/ sa potiskom iza glave,zaista mi ne ide u glavu,kako si to hteo da uradis,posto je to vezba za sve, osim za to sto hoces sa njom.Sama vezba je odlicna,ali za unistavanje prednje ligamentne loze ramena i ima daleko manji efekat na jacanje bench-a,od prednjeg potiska.Takodje,potisak iza glave,je potpuno NEPRIRODAN pokret,za zglob ramena,a u ogromnoj meri nateze tricepsne pripoje,kao i ligamente zgloba lakta.Znaci,potpuno neopravdan rizik,a uz to i daleko neefikasnija vezba od prednjeg potiska,koji je komotan,lako se overloduje,jer pomazu gornja vlakna pektoralisa,potpuno prirodan,dizu se dosta vece tezine ,pa je i prirast snage 
dosta veci.
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: Vojkan on June 02, 2008, 12:16:36 AM
Ja imam problem sa vratom, skoro da se ne povecava ,postaje mi tanak u odnosu na ostatak muskulature. Koje su vase preporuke?

Rvacki most.Znaci klasican most samo na glavi tj celu.Odlicna vezba..Teg na potiljak pa podizes glavu u nazad,sedeci...teg u peskir pa na celo i podizes glavu,ovo izvodis lezeci itd...Samo jako oprezno i koncentrisano sa ovim vezbama,pogotovu most..Ne znam koliko ti je trapez razvijen jer i on stvara sliku mocnog vrata.
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: rocky.b on June 16, 2008, 11:23:43 AM
pa u medjuvrenenu sam malo popravio trapez pa sad sve to bolje izgleda, hvala na savetu, ubacicu to ....
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: Goran Gajic on July 29, 2008, 07:43:39 AM
vezbe za trapez snazno pogadjaju vratne misice ,doduse indirektno ali ipak snazno....kod vezbi za vrat jako je bitno dobro zagrevanje tj lagano istezanje vrata pre treninga i potpuna koncentracija jer povrede mogu biti vrlo neugodne....onaj rvacki most ja ne bih bas preporucio pocetnicima.....
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: Alex91 on August 09, 2008, 12:36:21 AM
ja sam zajebao biceps .. nabio mi se u rame mnogo .. ima velicinu,ali je nabijen.. recite neku foru da ga izduzim,otegnem..:)
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: ultrarapida on August 14, 2008, 11:04:47 PM
meni naravno zaostaju gornje grudi...gle cuda!:)visok sam 191cm ,97kg...
kasni i bic i nikako da se nahvata sa tricepsom ali tu se i ne opterejucem previse...
lazicu,ako mozes da prokementarises moj trening za grudi i tric posto sam malo ispao iz fazona i tek odnedavno sam se vratio gym-u posle duge pauze...
grudi:bench pres 3 /10.8.6
        kosi bench 3 /10.8.6
        koso razvlachenje sa sajlama(kosa klupa) 3 /10.8.6
        pek dek 3 /12.12.12
tric:potisak sa chela 3/10.8.6
      potisak u stojecem iza glave bucicama 3 /10.8.6
      potisak na latu 3/10.10.10
hvatam li sve tri glave?
sta bi ti menjao tu,please advise me...:)
  hvala!!!
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: Lazic on August 14, 2008, 11:23:06 PM
kosi bench 4s
potisak jednorucnim tegovima na ravnoj klupi 3s
pek dek + pull over 2s
propadanje+ukrstanje sajli 2s

triceps bi dodao ili propadanje na klupi iza ledja ili bench press obrnuti hvat..
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: ultrarapida on August 15, 2008, 12:02:31 AM
kosi bench 4s
potisak jednorucnim tegovima na ravnoj klupi 3s
pek dek + pull over 2s
propadanje+ukrstanje sajli 2s

triceps bi dodao ili propadanje na klupi iza ledja ili bench press obrnuti hvat..
svidja mi se program...samo mi reci za ovo 2x...znaci 2 serije pek deka i 2 serije pulovera=4 ukupno jel!?
zamolio bi te jos da mi predlozis neke vezbe za unutrasnji deo grudi!?
hvala momchino!
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: Lazic on August 15, 2008, 12:05:49 AM
ne ..to je ukupno dve serije
znaci uradis pek dek i bez odmora odes na pull over ,posle to ponovis jos jednom

ne treba ti nista vise od ovoga za pocetak..
mozes kasnije da zamenis
umesto kosog bencha radis kosi potisak jednorucnim tegovima
a umesto potiska jednorucnim, radis bench press
stim da, ako radis ovu varijantu, uvek osnovna vezba ide na pocetku, znaci u prvom slucaju kosi bench a u drugom , bench
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: ultrarapida on August 15, 2008, 12:12:30 AM
ne ..to je ukupno dve serije
znaci uradis pek dek i bez odmora odes na pull over ,posle to ponovis jos jednom

ne treba ti nista vise od ovoga za pocetak..
mozes kasnije da zamenis
umesto kosog bencha radis kosi potisak jednorucnim tegovima
a umesto potiska jednorucnim, radis bench press
stim da, ako radis ovu varijantu, uvek osnovna vezba ide na pocetku, znaci u prvom slucaju kosi bench a u drugom , bench
da ali realno jos su mi ruke prilicno ne razradjene da bi radio potisak sa bucicama..mislim,izvodjivo jeste ali ruke mi nisu u dobrom balansu,skladne,nesinhronizovane...
radim sve vezba super slow i tek onda nesinhronizacija dolazi do izrazaja...:(
a jako mi je bitno da vezbe izvodim savrseno pravilno...
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: Lazic on August 15, 2008, 12:13:32 AM
samo udri  ;)
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: ultrarapida on August 15, 2008, 12:19:06 AM
hehe..i udarim ja tako a ono umesto na grudi ode sve na rame..OMG :pullhair:
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: Lazic on August 15, 2008, 12:23:19 AM
cini ti se..naucices..polako, nemoj da stavljas 100 kg.stavi da radis pravilnu formu pokreta..kako budes naucio da radis, tako ces povecavati tezinu..
ako ne radis nikada neces ni da naucis..
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: ultrarapida on August 15, 2008, 12:31:19 AM
cini ti se..naucices..polako, nemoj da stavljas 100 kg.stavi da radis pravilnu formu pokreta..kako budes naucio da radis, tako ces povecavati tezinu..
ako ne radis nikada neces ni da naucis..
to je ono"ako ne sutnesh-nemozes ni postici gol"...:)to stoji,slazem se...probacu!tnx!
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: Vinsanity on August 15, 2008, 09:13:04 AM
Ja imam onaj standardni problem, levi biceps mi je za 0.5cm-1cm manji od desnog, sto se na 38 i 39cm pomalo primeti... Konkretno, manji mi je sam vrh bicepsa i zanima me kojim trikovima to da resim, na duge staze?
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: Hans on August 15, 2008, 08:46:30 PM
radjenjem vecine vezbi sa buckama
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: suzana on August 26, 2008, 05:13:33 PM
   ATIPICAN PROBLEM
e nista vezano za misice,nego TETIVA prednjeunutrasnja loza gornji pripoji flexora i adductora
nema kontraktilnost. AKO IKO IMA IDEJU KAKO TO DA OPUSTIM----- PLEASE HELP
p.s.kickboxer sam,te guard i eto..
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: Lazic on August 26, 2008, 05:16:20 PM

p.s.kickboxer sam,te guard i eto..
muski ili zenski  :dunno:
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: Hans on August 26, 2008, 05:18:13 PM
samo na jednoj nozi?
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: tri_tacke... on September 18, 2008, 04:19:18 PM
i ja imam probleme sa rukama,swaki misic je ok ali ruke slabo napreduju
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: Lazic on September 18, 2008, 11:48:14 PM
i ja imam probleme sa rukama,swaki misic je ok ali ruke slabo napreduju
kako vezbas sada?
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: tri_tacke... on September 30, 2008, 03:09:14 PM
vidji kad sam ja vido ovu poruku e lele meni.Sad sam napravio pauzu.Vjebao sam ruke prvi dan biceps i grudi,pa tu odradim na skotovoj klupi 4 serije 10 ponavljanja,pa posle toga bucice kontrakcioni naizmjenicni pregib,3-4 serije do 12 ponavljanja,nekad odradim u mjesto toga kontrakcioni pregib na kosoj klupi.
Sad pravim pauzu radi bruha(kile) neznam sto da radim jedan hirurg kaze da imam,drugi da nemam ubise me!!!To je najgora stvar sto mi se ikad desila.pi!  :wallbash1: :wallbash1: ubicu se
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: Vojkan on September 30, 2008, 03:25:04 PM
TRAPEZ!  :wallbash1: :wallbash1: :wallbash1:

Cudo jedno kako se ponasa.Ja mislim da mi je taj misic isti bio sa 70kg kao sto je sad, sa skoro 20kg vise.A radim ga i trudim se da ga ne pretreniram al dzaba,skoro sam propustio dva vezana treninga sa trapezom i kao da ga nikad u zivotu nisam radio.Dobio je na snazi ali masa kilavi neverovatno..Inace po sadasnjem treningu radim trapez sa ramenima, sleganje dvorucnim tegom dve ned a trecu ned sa bucicama.U 3 serije...10-6 pon.

Ako neko ima ideju...
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: Mr.X on September 30, 2008, 04:05:19 PM
TRAPEZ!  :wallbash1: :wallbash1: :wallbash1:

Cudo jedno kako se ponasa.Ja mislim da mi je taj misic isti bio sa 70kg kao sto je sad, sa skoro 20kg vise.A radim ga i trudim se da ga ne pretreniram al dzaba,skoro sam propustio dva vezana treninga sa trapezom i kao da ga nikad u zivotu nisam radio.Dobio je na snazi ali masa kilavi neverovatno..Inace po sadasnjem treningu radim trapez sa ramenima, sleganje dvorucnim tegom dve ned a trecu ned sa bucicama.U 3 serije...10-6 pon.

Ako neko ima ideju...

A kako si zakljucio da si pretremirao?
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: Vojkan on September 30, 2008, 04:55:52 PM
Pa ne znam,kazem da sam se plasio da ne pretreniram..izbegavao sam neke teske u[pale,i nisam radio vise od 3 serije..Mislis da radim jace?
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: Milan on October 01, 2008, 03:32:57 PM
Pa ne znam,kazem da sam se plasio da ne pretreniram..izbegavao sam neke teske u[pale,i nisam radio vise od 3 serije..Mislis da radim jace?

 :yes:
trapez,list..moze jace
ne pretrenirava se misic tako lako
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: Vojkan on October 03, 2008, 04:12:14 PM
 'fala.Razumeo.Napasce se jace  :)
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: Ozzy on October 21, 2008, 08:37:36 PM
Zdravo,  :help:

Ja imam 14 god. Pokusavam da dobijem neke vidljive misice. Svaki dan radim po 100 sklekova i zgibova u serijama,imam poprilicne misice,ali problem je sto meni se oni nepovecavaju samo se (celice-stvrdnu). E sad moj drug moje godiste isto 14 god. radio je zgibove 2 meseca i misici mu se vide ko da je builder od 20 god..

Da li neko ima neki odgovor za mene?,ima li neka bolja vezbe za ruke i grudi?

Hvala na informaciji  :)
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: Hans on October 21, 2008, 08:57:52 PM
2 meseca zgibova i vec izgleda kao bilder  :wow: pa kazes imas poprilicne misice,za moje pojmove "poprilicno" znaci sasvim dosta  :yes:  recimo:"Dexter Dzekson ima poprilicno misica"...


iscitaj forum...
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: Mackolina007 on October 21, 2008, 11:51:34 PM

Pokusavam da dobijem neke vidljive misice. imam poprilicne misice



ne kapiram...  :dunno:
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: Hans on October 22, 2008, 12:22:10 AM
ahaaa znam sta misli...ima vishi bf pa je to u pitanju
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: Milan on October 22, 2008, 01:46:51 AM
ne kvariiiite jednu od boljih tema koja je ostala nespamovana

ozi,lepo ti rece hans,iscitaj forum
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: Pionesa on November 16, 2008, 12:43:58 AM
Da da tu se slazem u poslednjih 3 meseca mi biceps unazaduje a triceps napreduje.Maksimalno ga sokiram.Da li treba vise da odmaram ili...?
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: Slipi on December 20, 2008, 06:44:20 AM
Posle Godinu dana vezbanja,ishrane,suplementacije i svega sto ide sa tim uspeo sam poprilicno dosta:Skinuo 30 kg sala,nabacio 10 kg misica,sredio tanke noge-forsirao ih sa po pet vezbi 6 serija 12-8 ponavljanja ali sad imam problem jer poprilicno zaostaju ramena a neide na isti nacin kao sto sam uspeo noge.
E sad noge sam radio jednom a ponekad dva puta nedeljno ali nigde nemogu da pronadjem nijedan savet koliko cesto raditi misic koji zaostaje-dali jednom nedeljno ili ga muciti svaki drugi dan???
Naravno potreban mu je odmor od 2-3 dana al prosto tako bas i neide
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: Mr.X on December 20, 2008, 08:19:38 AM
Posle Godinu dana vezbanja,ishrane,suplementacije i svega sto ide sa tim uspeo sam poprilicno dosta:Skinuo 30 kg sala,nabacio 10 kg misica,sredio tanke noge-forsirao ih sa po pet vezbi 6 serija 12-8 ponavljanja ali sad imam problem jer poprilicno zaostaju ramena a neide na isti nacin kao sto sam uspeo noge.
E sad noge sam radio jednom a ponekad dva puta nedeljno ali nigde nemogu da pronadjem nijedan savet koliko cesto raditi misic koji zaostaje-dali jednom nedeljno ili ga muciti svaki drugi dan???
Naravno potreban mu je odmor od 2-3 dana al prosto tako bas i neide

Moj ti je savet da prvo izanaliziras pokret prilikom izvodjenja vezbi za ramena.........jer je uglavnom glavni krivac za zaostajanje neke partije los pokret,pa se misic ne stimulise dovoljno.......

Na drugom mestu bi razmisljao o eventualnom losem trening planu....npr da ramena radis odmah posle grudi ...a zelis da ramena budu veca......

A tek na trecem o pretreniranosti.....
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: Slipi on December 21, 2008, 01:21:29 PM
Skontao sam da prvih pola godine nisam znao da uradim ramena kako treba-radio samo potisak iza 4s,potisak ispred 4s,bucice sa strane 3s i letenje 3s a sve to sa losijim izvodjenjem.
Posle sam poceo sa nekih 7 vezbi za ramena i to sve po 5 serija i tada je mozda doslo do pretreniranosti-tako pola godine i islo je malo bolje al opet nisam zadovoljan
Sad cu da radim ramena petkom a grudi ponedeljkom-da ih dovoljno odvojim zbog odmora pa cu da vidim
Verovatno samo- potisak sipkom ispred glave
                     -  arnold pres
                     -  izvlacenje
                     -  face pulls         kao 1,2,3,4 zajedno pa tako 3 serije
pa onda jos odradim letenje u predklonu za zadnje rame 4s i to je to
Valjda ce biti ok
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: Misel Djurovic on December 23, 2008, 02:48:00 PM
Koje vezbe raditi za vrat, kad radim trapezus vrat mi se shiri i poprima na lepom izgledu, medjutim kad pipnem na potiljku jos je koscat..koja poza, kako da radim zadnji deo vrata, ako neko ima savet dobro bi dosao...remen nemam niti mogu da ga nabavim tako da neki drugi fazon mi je neophodan...ako neko ima sliku ili neko video uputstvo dobro bi doslo.. hvala unapred!
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: mikoshmarinin on December 23, 2008, 11:40:45 PM
Par strana ranije:
Rvacki most.Znaci klasican most samo na glavi tj celu.Odlicna vezba..Teg na potiljak pa podizes glavu u nazad,sedeci...teg u peskir pa na celo i podizes glavu,ovo izvodis lezeci itd...Samo jako oprezno i koncentrisano sa ovim vezbama,pogotovu most..Ne znam koliko ti je trapez razvijen jer i on stvara sliku mocnog vrata.

Evo i malo slicica:

(https://www.exyu-fitness.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimg99.imageshack.us%2Fimg99%2F5570%2Flyingfacedownneck1sku5.th.jpg&hash=e5f427efbd8bd3eddf698b7b60f717bb266353ad) (http://img99.imageshack.us/my.php?image=lyingfacedownneck1sku5.jpg)(https://www.exyu-fitness.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimg181.imageshack.us%2Fimg181%2F4420%2Flyingfacedownneck2sbz3.th.jpg&hash=e064828a3a5dc826419684b1bd07c9554b52bd20) (http://img181.imageshack.us/my.php?image=lyingfacedownneck2sbz3.jpg)

(https://www.exyu-fitness.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimg341.imageshack.us%2Fimg341%2F5480%2Flyingfaceupneck1spr0.th.jpg&hash=9c55b84a805bc9a62889782f5d2ecc61784fda01) (http://img341.imageshack.us/my.php?image=lyingfaceupneck1spr0.jpg)(https://www.exyu-fitness.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimg81.imageshack.us%2Fimg81%2F7343%2Flyingfaceupneck2sbm5.th.jpg&hash=d7021c0e71573c011cf41a3cad51b568bb36af25) (http://img81.imageshack.us/my.php?image=lyingfaceupneck2sbm5.jpg)

I jedan video sa vezbom koja mi izgleda kao sasvim solidno resenje bas za to sto trazis:
http://community.trainingforwarriors.com/_Swis-Ball-Neck-Exercise/video/113815/6152.html?b=

Mislim da bi trebalo da se dobro zagrejes i istegnes pre nego sto radis i jednu od ovih vezbi.
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: bojanh66 on December 24, 2008, 07:39:16 PM
nisam dosad nikad radio sleganje ramenima dvorucnim tegom,znam da je to za trapeze,ali da li je to dobro i za vrat?
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: Misel Djurovic on December 24, 2008, 08:27:01 PM
Mislim da bi trebalo da se dobro zagrejes i istegnes pre nego sto radis i jednu od ovih vezbi.

Znam za te, ne mogu da se vucem nezgodno mi je skroz, burazera retko mogu da savatam da mi gura glavu...
Sa loptom nema boga, nema gde da prislonim.. :(

Zato reko dal ima nesto jos dodatno, al hvala na trudu buraz!

nisam dosad nikad radio sleganje ramenima dvorucnim tegom,znam da je to za trapeze,ali da li je to dobro i za vrat?

Dobro je za vrat, meni je nabacilo malo sirine, ne mnogo al taman koliko je falilo..

Radio sam i za prednji deo kako bi pokrio grkljan, to sam radio tako sto stavim teg na celo i pridrzavam, samo zadnji deo zaostaje, da nema malo vise koze i malkice salca bio bi koscat.. :(
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: bojanh66 on December 24, 2008, 09:25:32 PM
vazi,ubacicu tu vezbu,hvala ti.
a sta podrazumevas pod ovim
Quote
Radio sam i za prednji deo kako bi pokrio grkljan, to sam radio tako sto stavim teg na celo i pridrzavam
kako to mislis stavis teg na celo,jel u stojecem ili lezecem polozaju kad ti glava visi?

probacu da radim i ono kad legnem na sto i stavim teg na celo i pomeram gore dole i probacu isto to samo sto stavim na potiljak pa da radim za zadnji deo vrata kao sto je prilozeno na slikama pre 2,3 posta pa cu videti oce li se napumpati vrat posle treninga :)
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: Andrej on January 31, 2009, 12:32:23 PM
Koje vezbe da radim za srednje rame osim lateralnog podizanja u stranu? :help:
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: kwon on January 31, 2009, 12:37:38 PM
vucenje od butina do brade sa hvatom u sirini ramena i sire...trudi se da teg vuces laktovima, iz ramena
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: Andrej on January 31, 2009, 02:30:12 PM
Jasno, hvala!
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: Herbie on February 24, 2009, 04:12:56 PM
Cao svima.....
imam jedno pitanje koje je mozda malo off/topic ali nisam znao gde bi ga drugde stavio ......
dali je uredu ako kojim slucajem nepostignem upalu posle treninga (recimo treninga grudi ili cega god) da  ponovim trening ili za to nema potrebe?
hvala unapred na odgovoru
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: kwon on February 24, 2009, 04:19:55 PM
nema potrebe da ga ponavljas...odsustvo upale ne mora da znaci da nisi dobro odradio trening
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: Herbie on February 24, 2009, 04:38:30 PM
hvala na odgovoru  :)
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: kwon on February 24, 2009, 04:43:44 PM
no prob  ;)
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: Milos_Miletic on March 10, 2009, 02:55:11 PM
Meni zaostaje zadnji i lateralni deltoid.Neki predlog kako da  radim ramena? :help:
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: Chivas on March 10, 2009, 05:14:21 PM
hehe i mene ramena zezaju.koliko god ih radio i koliko ih god ubio s treningom nikako nisma zadovoljan s njima.Pogodim ih i nekad cak i previse da me stezu malo previse drugi dan ali opet nikako dovoljno da su velika
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: NeWeN_Rs on March 10, 2009, 05:31:01 PM
Meni zaostaje zadnji i lateralni deltoid.Neki predlog kako da  radim ramena? :help:

isti problem kod mene.. sad sam procito da nereba raditi odma ramena posle grudi... cetvrtkom sam radio grudi, a petkom ramena :hitself: :wallbash1:
sad vidim gde sam pogresio, i zbog cega mi zaostaje upravo ramena, i to zadnj i srednji dio.
a trapez i prednje rame s ogromni cak ih vise i neradim... :nonono:
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: Milos_Miletic on March 10, 2009, 05:34:30 PM
pa kad radis grudi 80% ti radi prednji deo...ne vidim zasto bi ti zbog toga zaostajali srednji i zadnji delt.Ali slazem se da treba odvojiti barem 2 dana izmedju ta dva treninga.
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: Rodeo on March 14, 2009, 12:50:57 PM
Pitanje : Kad god hocu kupim majicu u ramenima mi je ok. i kod grudi ok..a dole ko vreca siroka.... sta treba da radim od vezbi da mi se to mi vise ne desava???
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: Milan on March 14, 2009, 01:14:52 PM
pa to idealno.sirok rameni pojas a uzak struk
ili jedino da pitas gagija gde da kupis strukirane majice,posto se on razume u manekene i njihovu garderobu
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: Vinsanity on March 14, 2009, 02:47:06 PM
Pitanje : Kad god hocu kupim majicu u ramenima mi je ok. i kod grudi ok..a dole ko vreca siroka.... sta treba da radim od vezbi da mi se to mi vise ne desava???

Treba da nabacis mase u struk.
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: Stevie Ray Vaughan on March 14, 2009, 03:34:19 PM
Pitanje : Kad god hocu kupim majicu u ramenima mi je ok. i kod grudi ok..a dole ko vreca siroka.... sta treba da radim od vezbi da mi se to mi vise ne desava???
Trebalo bi da budes zadovoljan ako si rekreativac tom proporcijom, bolje je da ti je uzi struk ne razumem sto bi ga povecavao ?!?  :dunno:
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: Rodeo on March 14, 2009, 05:21:36 PM
Ok..hvala na savetima..ostavicu ovako kako je :)
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: Mackolina007 on March 14, 2009, 06:03:08 PM
Treba da nabacis mase u struk.

salo? sta ce mu?  :bored:

pa to je bas extra,siroka ramena,uzak struk...full  :wow:
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: saxoman on March 14, 2009, 07:14:39 PM
Struk nikada ne moze biti preuzak samo ramena mogu biti "presiroka"
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: Vinsanity on March 14, 2009, 10:11:09 PM
salo? sta ce mu?  :bored:

Pa salio sam se, majku mu...
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: nikadsenepredajem on April 24, 2009, 11:40:09 AM
ma meni su npr. problem ramena,preuska su,ruke su mi dobre,sobzirom na grudi,grudi su mi bile mnoogo dobre ali stvarno sam bio mnogo zadovoljan njima dok nisam otisao predaleko i upao u teski katabolizam...sad mi je trbunjak veci od njih
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: nishlija87 on May 29, 2009, 11:26:38 PM
i meni su ramena problem, tacnije zadnje rame
izbacio sam potisak iznad glave skroz
ubacio sam letenje u sedecem polozaju i skroz se savijem napred, tako da celom dodirnem kolena
smanjio tezine da bi osetio sto vise zadnje rame i radi, samo ne kontam kako...
... dal da palac ide na dole ili kao kod obicnog letenja onako ravno, ili da probam da savijem ruke u laktu kad vucem

isto sam ubacio i ovu vezbu:   http://www.youtube.com/watch?v=7CGp-HUz5uI
samo to je mozda za zadnji deo srednjeg ramena, ali dobro, i srednje mi je malo lose u odnosu na prednje

u sustini radim 4 vezbe sa po 4 serije od 10-12 ponavljaja, da li je to ok ili je mnogo??

a probacu,  ovo sto newen_rs kaze, da radim ramena pa ledja sutra
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: Boky_LA on June 15, 2009, 07:00:07 PM
Proslo 15 dana od posta ali ajde.. cisto da neko ne pogresi citajuci ovo
4 x 4 = 16 serija.. mnogooo je to!
verovatno su ti slabo napredovala ramena zato sto si potisak radio samo iznad glave!
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: Zeka on June 15, 2009, 08:40:35 PM
Meni je sve problem, lol

Ali ovako ozbiljno, uvek cu imati slaba ramena jer imam problema sa istima, pogotovo desnim. Ne znam da li ima veze sa lomljenjem kljucne kosti kada sam bio bas mali ili ne, ali vecito moram biti jako pazljiv sa njima. Umeju da zezaju cak i kod vezbi koje ih direktno ne pogadjaju, evo nisam mogao lepo da radim letenje za grudi jer mi je non-stop skljocalo.
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: Tanor on June 15, 2009, 09:47:22 PM
letenje za grudi

Mislis razvlacenje ?
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: Zeka on June 15, 2009, 09:52:55 PM
Ma da, ja to na brzinu preveo bukvalno sa engleskog (dumbbell flys) jer nisam mogao da se setim naziva  :lol:
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: Baraba on June 15, 2009, 10:39:37 PM
4 x 4 = 16 serija.. mnogooo je to!
Vidi komša iz Laz  :innocent:
Zašto je mnogo ako može objašnjenje? Evo zašto pitam, npr. ranije sam radio 4 vežbe po 3 serije od 8 do 10 ponavljanja za ramena, sada radim 4-5 vežbi za ramena po 5 serija isto 8-10 ponavljanja (radim krug sve vežbe bez pauze i na kraju kruga 1min pauze) i primetio kako se hranim da tako i napredujem tj. ako držim dijetu kao sad upravo i ovako vežbam imam bolje rezultate a ranije kada sam radio masu bolje sam napredovao ovako tj. bolje napredujem vežbajući 5 serija a napredujem zavisno kako se hranim - ako sam na dijeti mršavim, ako jedem kao mećava rastem. Inače skino sam 15-16kg za malo manje od 2 meseca uz moje masovne treninge kako ih zovem trčanje, bajs i gym (kako su se pokvarili bajsovi u sportskom ubacim nekad dva puta dnevno trčanje ujutru i uveče).
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: Lazic on June 16, 2009, 07:40:38 AM
Vidi komsa iz Laz  :innocent:
Zasto je mnogo ako moze objasnjenje? Evo zasto pitam, npr. ranije sam radio 4 vezbe po 3 serije od 8 do 10 ponavljanja za ramena, sada radim 4-5 vezbi za ramena po 5 serija isto 8-10 ponavljanja (radim krug sve vezbe bez pauze i na kraju kruga 1min pauze) i primetio kako se hranim da tako i napredujem tj. ako drzim dijetu kao sad upravo i ovako vezbam imam bolje rezultate a ranije kada sam radio masu bolje sam napredovao ovako tj. bolje napredujem vezbajuci 5 serija a napredujem zavisno kako se hranim - ako sam na dijeti mrsavim, ako jedem kao mecava rastem. Inace skino sam 15-16kg za malo manje od 2 meseca uz moje masovne treninge kako ih zovem trcanje, bajs i gym (kako su se pokvarili bajsovi u sportskom ubacim nekad dva puta dnevno trcanje ujutru i uvece).
zato sto moras da vezbas koliko jedes.ako jedes kao pticica a treniras kao roni, tu samo unistavas misice..
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: Baraba on June 17, 2009, 01:31:05 PM
Ne jedem kao ptica, dobra proteinska dijeta (da gladujm ne bih ni mogao ovo sve da guram + koristim Caffeine X od neke sredine (koji sam naručio preko tebe) i Glutamin od početka dijete. Mišići jesu manji ali su dosta dobro definisani, više snage imam ... ne bih rekao uništeni.
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: Srle on June 30, 2009, 08:43:03 PM
Jel moze neko da mi pomogne, imam problema sa ledjima, tj. lat masinom, tezine koje mogu da povlacim su daleko manje nego kod drugih misicnih grupa, probao sam forsiranje i ne ide, ne mogu da dizem vise, tako vec 6 meseci. Nemam nikakvih zdravstvenih problema sa ledjima ili kicmom, ledja su mi razvijena, misici lepo uradjeni, ali ne mogu da napredujem sa tezinama.
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: Stevie Ray Vaughan on July 01, 2009, 01:56:43 AM
Jel moze neko da mi pomogne, imam problema sa ledjima, tj. lat masinom, tezine koje mogu da povlacim su daleko manje nego kod drugih misicnih grupa, probao sam forsiranje i ne ide, ne mogu da dizem vise, tako vec 6 meseci. Nemam nikakvih zdravstvenih problema sa ledjima ili kicmom, ledja su mi razvijena, misici lepo uradjeni, ali ne mogu da napredujem sa tezinama.
Pa ako ti ledja napreduju tezine su ti nebitne.
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: lokk1 on July 01, 2009, 02:31:38 AM
Jel moze neko da mi pomogne, imam problema sa ledjima, tj. lat masinom, tezine koje mogu da povlacim su daleko manje nego kod drugih misicnih grupa, probao sam forsiranje i ne ide, ne mogu da dizem vise, tako vec 6 meseci. Nemam nikakvih zdravstvenih problema sa ledjima ili kicmom, ledja su mi razvijena, misici lepo uradjeni, ali ne mogu da napredujem sa tezinama.

kako stojish sa zgibovima ?
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: Srle on July 01, 2009, 12:09:40 PM
Ne radim ih.
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: lokk1 on July 01, 2009, 06:40:06 PM
Ne radim ih.

kreni da radish .. ne mozesh izolacionim vezbama (znam da lat nije klasichna izolaciona al opet ne moze se porediti sa komplex vezbama ) imati neki konstantan napredak ... compound vezbe keva .. alfa i omega  ostalo samo popunjava greshke i disbalanse blablabla .. kreni da ih radish i videcesh lagano
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: Milan on July 02, 2009, 04:32:17 PM
zanima me kako ce raditi zgibove ako je na  latu slab
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: lokk1 on July 02, 2009, 09:01:45 PM
zanima me kako ce raditi zgibove ako je na  latu slab


ma nema leba od lata ... na tim vezbama brzo dodju ljudi do maxa i to je to .. nek radi prvo negative ovoono .. nema potrebe da ti pishem koliko je zgib >> lat mashine  znash i sam ..

jbg teshko .. al da je lako svi bi na ulici imali 100kg mishica .. ne ide to tako  ;)

btw rekao sam 1000x da nikad necu raditi lat mashinu .. uvek mi je beskoristno izgledala .. i sada kad sam krenuo GVT bojim se da sam zadnje 2  serije zgibova morao na kraju na latu da uradim .. ipak ima i svoju ulogu .. al ne treba bazirati trening na mashinama  :blush: :blush:
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: Milan on July 03, 2009, 01:20:20 PM
ma nema leba od lata ... na tim vezbama brzo dodju ljudi do maxa i to je to .. nek radi prvo negative ovoono .. nema potrebe da ti pishem koliko je zgib >> lat mashine  znash i sam ..

jbg teshko .. al da je lako svi bi na ulici imali 100kg mishica .. ne ide to tako  ;)

btw rekao sam 1000x da nikad necu raditi lat mashinu .. uvek mi je beskoristno izgledala .. i sada kad sam krenuo GVT bojim se da sam zadnje 2  serije zgibova morao na kraju na latu da uradim .. ipak ima i svoju ulogu .. al ne treba bazirati trening na mashinama  :blush: :blush:

ja inace ledja jako slabo pogadjam,ne znam ni sam sto i retko kad ih upalim..juce sam ih radio i vec osecam upalu latova jer sam radio zgibove neutralnim hvatom
slazem se za lat masinu iz prostog razloga jer ne znam lepo da pogodim sta treba,inace-nije losa stvar

@srle
kao sto rece loki,nek ti neko pomaze kod zgibova ali samo u pozitivnom delu ponavljanja.ako nemas nikog stavi neku stolicu ispod sebe i pomazi se samo pri podizanu i to kad zapnes..dok ne ojacas,nije los sistem
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: CRonaldo on July 03, 2009, 02:38:40 PM
Ja recimo radim i zgibove i lat masinu, i ok mi je skroz  :dunno: sve ima svoju ulogu, zgibovi su osnovna vezba, lat masina izolaciona i lepo se slazu
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: Milos_Miletic on July 04, 2009, 02:56:28 AM
Ja kad radim ledja radim siroke zgibove i uski hvat na lat masini...I kad radim zgibove trudim se da se zadrzim barem 2 sekunde na vrhu,To me nenormalno razbija  :)
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: Deja on July 04, 2009, 03:13:01 AM
Koja je razlika kad lat moze da se korsiti isto kao zgib hvat/pokret?
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: Und3i2c0v3i2 on July 04, 2009, 06:23:15 AM
uh dejo, pa i extenzije, prese, pregibi rade misice nogu, al ne mogu da zamene cucanj ... nije isto nikako
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: Srle on July 08, 2009, 06:48:58 PM
Krenuo sam da radim siroke zgibove, pre bilo cega drugog za ledja, uradim dve serije sam po 10, i posle u trecoj stignem do 6-7 i onda mi neko pomogne da izguram do 10.

Takodje me zanima da li siroki sklekovi jacaju gornji deo ledja?

Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: NeWeN_Rs on July 12, 2009, 08:39:47 PM
u neku ruju da...
Najvise ramena :)
poakusaj da noge stavis u gornji polozaj,
stavis stolicu ili odes na stepenice...
i pucas...kontra kosi sklek ;)
razvaljure ramena... :yes:
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: Vendetha on September 03, 2009, 09:39:43 PM
Ev slucajno uprati ovo, i tema je odlicna...

Pa ajd da i ja prezentujem svoje mane :) ..Imam dosta jak torzo, ledja - prsa, a i butine su dosta jake.. Znaci sa velikim misicnim skupinama stvarno nemam problema, samo je bitno da ne preskacem trennge i ne zabusavam na njima. Jedno vrijeme sam forsirao prsa..pa sam opet sad poceo rijedje da ih raidm, uglavnom rezultati su odlicni...ALI  :pullhair: manje misicne skupine  :wallbash1:

Sto se listova tice, njih dugo nisam radio..pa tu mi niko ne treba nista ni govoriti..poceo sam da ih malo jace radim, i rezultata ima...
Ruke..hmm... triceps je odlican...ali biceps kasni dosta..mad ai tu sam poceo da eksperimentisem,..jebga tu me genetika zakinula pa moram stvarno da patim na radu bicepsa...spora ekscentricna ponavljanja, sokiranje visokim brojem ponavljanja, supinacija..

Ali ramena me dosta jebu...radim srednje rame uz prsa, zadnje uz ledja, i imam osjecaj da mi je zadnje najjace..ali prednje mi pocinje sad zestoko da zaostaje.. U pocetku mi je ta promjena odlicno odgovarala, i prednje je dobro reagovalo..ali sad sam razvijo srednje (koje bi isto tako moglo malo da bude bolje), zadnje kojeg nigdje nije bilo - sad je odlicno, ali prednje je katastrofa..

A posto radim prsa i nakon toga triceps i srednje rame samo jos u sto manje a sto intenzivnijim serijama razvalim..puno bi mi bilo da ubacim tu i vjezbe za srednje rame ? ? ? ? ? ?

Znaci to je ono sto mislim da mi najvise zaostaje za sto moram pod hitno da nadjem rijesenje !
Pa..prijedlozi...
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: Vendetha on September 04, 2009, 11:02:38 PM
znaci.... prijedlozi  :evillaugh:    ... :help:
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: NeWeN_Rs on September 04, 2009, 11:16:16 PM
ja ovde nikako da se snadjem...sta konkretno si napiso...skrati malo... :boxed:  :dunno:
de napisi plan treninga. kada sta kojim danom treniras...?
tebi zaostaje znaci prednje rame...
kako radis ramena? i sta za ramena koje vezbe...pa da vidimo sta da menjamo..?
kod mnogih vezbaca je problem uglavnom srednje, ili zadnje...
po meni prednje je lakse dobiti, nego zadnje... tako je barm kod mene slucaj... :)
za biceps...ti preporucujem da ga ne forsiras tolko...radi 9do10 serija mx.
sa vecim tezinama sa po 12,10,8 pomavljanja...
naprimer:
stojeci potisak sa ravnom sipkom 3 serije 12,10,8....
skot klupa uski hvat, sa ze sipkom 3 serije  isto....
sedeci potisak bucicama 2 serije do otkaza sa teretom al da radis pravilnom...
prvu seriju laksi, onda drugu malo tezi...
i nakraju mozes cekic bucicama isto 2 serije, ili hamer pregib bucicom...
eto dao sam neke predloge... :)
l gledaj da uvek menjas vezbe da nebude uvek isto...
a za prednje cu kad mi kazes kad, i kako radis ramena..pa da vidim u cemu je stos...
sto ti neide prednje rame...PooZ

a uuuu i ja sam oduzio :lol:

Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: Vendetha on September 04, 2009, 11:33:04 PM
Zar sam tako nejasan bio..
Vako..svaki trening ja nanovi sastavim. Za bicepse kao i tricepse ne radim vise od6-7 serija (max 8) jer ih radim nako ledja, odnosno prsa..i dovoljno mi je to da ih dokrajcim... samo sto je biceps taj na koji posebno trebam da obratim paznju i da se trudim oko njega, ali ide polako

Sto se ramena tice..zadnje radim uz ledja (znaci skupa sa ledjima i bicepsom) i odradim isto 5-6 serija..i napreduje odlicno, a srednje odradim uz prsa (i triceps) u isto toliko serija, i ono ide dobro..

Ali prednje nikako ne radim, jer sam u pocetku imao osjecaj da mi je dovoljno sto ga pogodim potiscima za prsa..i stvarno u pocetku i jest bilo rezultata. Ali je sad stalo da raste, i dosta mi zaostaje, znaci trebam dodatno da ga stimulisem...ALI, puno bi mi bilo da jos i njega ubacim uz prsa-triceps i srrednje rame...

S prijeda gledano prsa onda djeluju nekako jadna (iako su siroka jer ima  dobro srenje rame) u odnosu na prsa i uopste torzo... Zasto treniram po ovom planu i programu, da ne bi bilo, ne valja ili ovo ono..meni odgovara i odlicno sam napredovao s ovim programom,..i nastavicu jos neko vrijeme s ovim. Samo je pitanje gdje ubaciti prednje rame...da ga radim s nogama..? ? ? Hoce li biti previse jer ipak to ce biti tri dana rada na ramenima, iako na razlicitim djelovima.
Esam imalo jasniji bio ;)
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: Lazic on September 04, 2009, 11:46:12 PM
Quote
Ruke..hmm... triceps je odlican...ali biceps kasni dosta..mad ai tu sam poceo da eksperimentisem,..jebga tu me genetika zakinula pa moram stvarno da patim na radu bicepsa...spora ekscentricna ponavljanja, sokiranje visokim brojem ponavljanja, supinacija.
pokusaj sa tehnikama prezamora, meni je to pomoglo mnogo ..inace imam ogromne ruke i ne vezbam ih po 15 dana i onda odradim npr koncentracioni pregib sa ful koncentracijom, a onda idem na skotovu klupu, jedan trening forsiram velike tezine, sledeci treninga tehnika sporih ponavljanja.da bi ti bolje predstavio napisacu ti jednostavnije

1. trening.
koncentracioni pregib
skot dvorucnim tegom
stojeci biceps pregib jednorucnim tegovima

2. trening
koncentracioni pregib
biceps pregib dvorucnim tegom
skot jednorucnim

i 3. i 4. slicno samo jednu vezbu radim slow a sledeci trening radim veliku tezinu..pretpostavljas da to rotiram i kada je dvorucni i jednorucni teg u pitanju

ovo je logicno raditi ,kad se radi triceps i biceps na jednom treningu

Quote
Ali ramena me dosta jebu...radim srednje rame uz prsa, zadnje uz ledja, i imam osjecaj da mi je zadnje najjace..ali prednje mi pocinje sad zestoko da zaostaje.. U pocetku mi je ta promjena odlicno odgovarala, i prednje je dobro reagovalo..ali sad sam razvijo srednje (koje bi isto tako moglo malo da bude bolje), zadnje kojeg nigdje nije bilo - sad je odlicno, ali prednje je katastrofa..
probaj sledece,ali ces morati da prepolovis  tezine u dvorucnim potiscima..

potisak dvorucnim ispred glave+letenje jednorucnim tegovima ispred glave(mnogo je vazna tehnika,ruke ti stoje sa strane i bukvalno iznosis teg ispred nosa i tu zadrzis)
vucenje do brade+potisak jednorucnim tegovima
i moja preporuka je da vezbas zadnje rame i sa ledjima i sa ramenima


tu odaberi  npr
vucenje iza ledja+letenje na pek dek masini(licem prema klupi)+letenje u pretklonu
ovu kombinaciju vezbi koristi bar dva treninga mesecno

inace za jedan dobro organizovan trening potrebno je da vezbas bar 5 puta nedeljno, gde bi svaki misic vezbao posebno, a bic /tric na jednom treningu..
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: NeWeN_Rs on September 05, 2009, 07:31:58 PM
Druze jel ti neradis ramena kao komplet misic...npr.
da odradis na jednom treningu ramena, zanci prednje, zadnje ,srednje...
znaci ti si ramena razdvoijo,jel tako.. kako sam ja protumacijo...
e sad...hm... :bored:
ja neznam gde bi ti mogo da ubacis jos prednje, jel kolko sam ja
uocijo iz tvog posta, da radis samo 3 treninga sedmicno...
ledja+biceps+zadnje rame.,,,
grudi+srednje rame+triceps.,,,
noge... ako je tako, e onda tu jes malo problem
neznam gdebi mogo da ubacis prednje rame, jel sa ovim vec imas jako puno vezbi, u jednom treningu... mozda Lazic iskombinira nesto..... :)
naprimer mogo bi raditi za prdnje rame...potisak sa bucicama ili potisak sa sipkom na L klupi...
ima dosta vezbi..hm samo gde ubaciti... :rolleyes01:
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: Vendetha on September 05, 2009, 08:01:03 PM
dobro si razumio..

Prije sam raido na zasebnom treningu, napretka nije da nije bilo...ali sam bivao sve slabiji u  potiscima...vjerovatno zato sto mi je prednje rame previse trpili - i bilo preforsirano, jer sam radio prsa dva puta sedmicno (forsirao ih TAD) plus ramena..
I onda sam okrenuo vako, i u pocetku bukne rame na sve strane  :lol: ..i onda prednje pocne da zaostaje...

Mislim...ja imam svoj tro-sedmicni ciklus, i ne bi ga mijenjao, samo da nadjem rijesenje kako malo da i prednje uvrstim u to..ev bice ti jasnije sad kad napisem

Pon: Prsa - srednje rame - triceps
Uto: Ledja - zadnje rame - biceps
Sri:  ODMOR
Cet:  Noge (prednje i zadnja loza i listovi)
Pet:  Prsa - srednje rame - triceps
Vikend ODMOR                 i onda samo nastavljam s onim sto ide po redu - znaci

Pon: Ledja - zadnje rame - biceps
Uto: Noge
Sri: ODMOR
Cet: Prsa - srednje rame - triceps
Pet:  Ledja - zadnje rame - biceps
Vikend ODMOR             eh, posto butine imam stvarno dosta jake, a nisam visok ne bi volio da idu dalje, na 176cm obim butine je 65 (ima tu malko i sala, al ne bitno)..I sad posto bi trecu sedmicu trebale noge dva puta da idu, ja to ne radim, nego ovu trecu sedmicu zapocinjem ovako

Pon: Biceps - triceps
Uto: Noge
Sri:  ODMOR
Cet:  Prsa - srednje rame
Pet:  Ledja - zadnje rame
Vikend  ODMOR       

I Onda sve ispocetka... eh, u ovoj trecoj sedmici obicno uradim samo mozda 3-4 serije za srenje rame, a ubacim jos nekoliko serija za prednje,jer ne radim triceps pa mi i nije puno...ovo sam poceo tek u zadnje vrijeme da radim, i rekao bi da se nesto desava...al je jos uvijek rano da kazem da sam nasao rijesenje... i tu na scenu stupaju sad vasi prijedlozi  :yes:

A tebi svakako hvala na odvojenom vremenu i trudu da pomognes ;) ...pozz
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: NeWeN_Rs on September 05, 2009, 08:11:19 PM
e sad mi je puno lakse da ti dam neki savet pa ti vidi dali ti se svidja:  :evillaugh:
a sto nebi naprimer da radis ovako:
Pon: Prsa - srednje rame - triceps
Uto: Ledja - zadnje rame - biceps
Sri:  ODMOR
Cet:  Noge (prednje i zadnja loza i listovi)
Pet:  Prsa - prednje rame  - triceps
Pon: Ledja - zadnje rame - biceps
Uto: Noge
Sri: ODMOR
Cet: Prsa - srednje rame - triceps
Pet:  Ledja - prednje rame - biceps    
Quote
Pon: Biceps - triceps i ubacis ako nije velika upala od proslog puta isto prdnje rame
Uto: Noge
Sri:  ODMOR
Cet:  Prsa - srednje rame
Pet:  Ledja - zadnje rame
Vikend  ODMOR
Jabi pokuso ovako...sta mislis na ideji :wow: :)
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: Vendetha on September 05, 2009, 08:19:32 PM
Pa padalo mi je i to na um, ali nisam isprobao...jedino da pokusam pa da vidim, ali placu ruke nakon treninga :) ..jedino mogu letenje prednje da ubacim i to da ga razvalim drop-setovima brzinski  :), za potisak sumnjam da bi imao snage..
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: NeWeN_Rs on September 05, 2009, 08:32:20 PM
Pa padalo mi je i to na um, ali nisam isprobao...jedino da pokusam pa da vidim, ali placu ruke nakon treninga :) ..jedino mogu letenje prednje da ubacim i to da ga razvalim drop-setovima brzinski  :), za potisak sumnjam da bi imao snage..
probaj pa vidi..nista drugo ti ne preostaje...
isto ti je stanje i sa srednjim r...koda treba manje snage za sredne, da ga uradis...
pa mjenjas... nemoras sad raditi neznam ni ja kloko vezbi za prednje..
dovoljno  ti je 4 serije... :yes:
a prednji potisak sa bucicama, mozda bi bilo lakse nego sa sipkom...
nemoras neki veci teret..njima je dovoljno malo da ih pogodis...
jos pogotovo kod tebe slucaj, jel ih nisi dugo radio...ima da bukne ko jabuka :evillaugh:
mjenjas...nekad prednje latanje bucicama, nekad potisak bucicama...
a ako budes imo snage, ponekad ubacis i potisak sipkom...
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: Vendetha on September 05, 2009, 08:59:18 PM

jos pogotovo kod tebe slucaj, jel ih nisi dugo radio...ima da bukne ko jabuka :evillaugh:


 :lol:

 :friends05:  nista, probati pa viditi...hvala jos jednom , ovo su sitnice koje mogu puno da znace..
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: Vendetha on September 07, 2009, 12:55:03 PM
Hvala Lazicu na odgovoru... mogao bi ja i 5 puta sedmicno, sto sam i raido prije...ali opet sam i knap sa vremenom, pa gledacu nesto malo da promijenim, ili jednostavno kada radim prsa dva puta, da te sedmice jedan trening zamijenim sa ovim za ramena..

@NeWeN_Rs evo bas danas sam radio ruke, i odradio sam u superserijama biceps-triceps, i zavrsio dosta prije ngo obicno..i reko haj bas da oprobam onaj tvoj prijedlog...i uradim 4 serije upravo ovo sto je lazic gore napisao..potisak - pa letenje ispred glave u super serijama. ..hmm.. not bad...
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: NeWeN_Rs on September 07, 2009, 04:44:17 PM
naravno... ;)
samo nemoj uvek supre serije...vrairas... ;)  :yes:
only strongly  :lol:
bice to.... :strong:
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: Vendetha on September 07, 2009, 05:35:30 PM

samo nemoj uvek supre serije...vrairas... ;)  :yes:


naravno ...pozz ;)
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: ISO-100 on September 15, 2009, 08:42:17 PM
vucenje iza ledja

Tema je vec "zastarela", ali da te pitam...Na koju vezbu mislis ? Ne mogu da skontam koja je vezba u pitaju  :blush:
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: Lazic on September 15, 2009, 09:10:41 PM
hm kako da ti objasnim
kao kada radis sleganje samo ti je iza ledja sipka i prvo vuces laktove
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: ISO-100 on September 15, 2009, 10:23:48 PM
hm kako da ti objasnim
kao kada radis sleganje samo ti je iza ledja sipka i prvo vuces laktove

A pomislio sam da je to, ali reko ipak da pitam..
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: StefanM on September 17, 2009, 09:52:03 PM
Zaostaju mi deltoide i ledja, ajmo recite kako da to odradim ! Ali jako! :)
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: Vendetha on September 17, 2009, 11:27:25 PM
Pa prvo reci sta radis ..kako radis..i koliko radis....
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: StefanM on September 18, 2009, 12:00:55 AM
Za ledja radim vratilo (chin ups) pa onda iza glave na lat masina, onda veslanje, i dolen kotur. Deltoide radim neznam kako se to kaze ali seated press so sipka iza glave, onda bucici ispred glave, onda lateral raise stoecki, onda lateral seated.
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: Sekulla on September 18, 2009, 01:10:41 PM
Btw Stefane, odakle si?
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: StefanM on September 18, 2009, 03:59:18 PM
Makedonija, pa zato moj post deluje malo cudno. :)
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: Sekulla on September 22, 2009, 11:25:45 AM
Ako ispunis preduslove dobra ishrana, suplementacija i dovoljno odmora probaj sledece: te misicne partije radi prvi dan (kad zapocinjes ciklus i kad si najodmorniji), vezbaj koncentraciju-u skoro svim vezbama za ledja angazujes biceps a poenta je da se maksimalno koncentrises na to da najvise vuku ledni misici. Dobar trik za to koji su meni pokazali je da sipku na lat masini hvatas vrhovima prstiju tako da su kontrakcije podlaktice i bicepsa minimalni. Ne preteruj sa brojem serija i ponavljanja (ni tezinama) nego variraj vezbe, recimo da ubacis po jednu novu na svakom treningu, i izvodi ih maksimalno pravilno. Takodje probaj da variras sirinu hvata. Ja veslanje na donjem koturu najsladje radim sa dve karike umesto V hvataljke. Ne zapostavljaj trapeze i donje ledjne misice. Sto se ramena tice ja sam imao slican problem i ova pravila gore i za njih vaze. Sad sam naucio da izvodim vezbe tako pazljivo da u svakom pokretu izolujem oblast misica koji vezbam. Hvala bogu za deltoide imas citav spektar vezbi koje mozes da radis cak i u lose opremljenim teretanama. Google, you tube... Ako imas mogucnost da radis vezbe sa sajlama-probaj. Tek tako ces znati sta ti najvise odgovara. ;)
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: Stevie Ray Vaughan on September 22, 2009, 12:47:07 PM
Probaj prvo lateralno podizanja bucica, arnold press, pa tek onda sipkom na smithovoj masini ispred ili iza, i mozes jos vucenje do brade ili nesto za zadnje rame
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: MuscleFilip on September 22, 2009, 02:32:22 PM
sekulla,

imas neki video link za tebe vežbe sa sajlama? thanks.
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: Sekulla on September 22, 2009, 03:42:11 PM
Varijacija je mnogo, moras malo i da se dovijas :) Ja imam montazno sediste u teretani na jednom latu tako da bocno vucenje radim nisko u sedecem polozaju --> http://www.youtube.com/watch?v=PUtV8R7Pl60 (http://www.youtube.com/watch?v=PUtV8R7Pl60)
http://www.youtube.com/watch?v=BOLDQIYAmWg (http://www.youtube.com/watch?v=BOLDQIYAmWg)
http://www.youtube.com/watch?v=g6Qew_V_STs (http://www.youtube.com/watch?v=g6Qew_V_STs)
http://www.youtube.com/watch?v=O5h2jyjYxqc (http://www.youtube.com/watch?v=O5h2jyjYxqc)
http://www.youtube.com/watch?v=Q_MgHAHQUqE (http://www.youtube.com/watch?v=Q_MgHAHQUqE)
Evo kako to Denis Giusto radi :D http://www.youtube.com/watch?v=yLS3WOnorlU (http://www.youtube.com/watch?v=yLS3WOnorlU)
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: MuscleFilip on September 22, 2009, 04:08:49 PM
thanks
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: Bare on January 05, 2010, 11:40:35 PM
Podlaktice definitivno, digao sam ruke od toga da cu ikad imati podlakticu ko POPECHE!!!  :)
Uske (a teske???) kosti, jbga.......jos kad smrsam...tankoza samo tako....
Zato recimo butine, malo ih radim, odma da kupujem nove farmerice :)
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: Milos2504 on March 04, 2010, 07:21:39 AM
e a sta bi preporucili za srednji deo grudi, znaci od kada treniram radim grudi normalno i vecinom radim ili bench ili sa bucicama ali obavezno radim i flys ono kao letenje lezeci, tj za grudi, al srednji deo grudi se mnogo manje razvio od spoljasnjeg dela.. zasto to? i koje bi vezbe trebao da radim da to malo izjednacim??
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: Milan on March 04, 2010, 06:14:26 PM
pise u ovoj temi koliko se secam..
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: Milos2504 on March 04, 2010, 11:07:36 PM
procitao sam celu temu, mora da mi je promaklo, bas cu sad ponovo citati pa da vidim sta kazu eksperti :P
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: Milan on March 04, 2010, 11:17:04 PM
mislim da su ted i gagi pisali oko toga
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: joxacar on December 07, 2010, 02:42:43 AM
Ljudi ajde nek pomogne neko.Treniram 2 godine u prekidima ali evo vezao sam zadnjih 8 meseca bez prestanka a triceps nekako ni da mrdne a hranim se dobro i treniram max pravilno,stvarno neznam sta da radim  :wallbash1:
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: tenssa on December 07, 2010, 08:58:12 AM
Kako inace treniras, koji raspored skupina po danima, koliko vjezbi, serija?
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: RoflKopter on February 08, 2011, 11:33:39 AM
Imam pitanje u vezi trapeza. Radim ga nakon leđa, radim tri serije sleganja šipkom, prva serija 15 ponavljanja, druga 12, treća 10. Nakon toga odradim jednu seriju slijeganja ramenima sa bučicama, najčešće do otkaza. Čini mi se da trapez ne raste, mada uglavnom imam upale sljedeći dan. Kako bih ga trebao raditi? Serije, ponavljanja, koliko vežbi? Pomoć, please. :rolleyes01:
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: deltoid on March 05, 2011, 12:38:03 AM
 Imao sam par povreda lijeve noge ,kad radim viježbu s obe noge obično dobijem upalu samo u desnoj , problem je više psihološke prirode pokušao sam da se ne obazirem puno na to ali nekako podsvjesno čuvam lijevu ,a većinu tereta dižem desnom. Sad kad radim noge svaku viježbu radim pojedinačno ali nema nekog velikog napretka vjerovatno u izostatku čučnja ,radim čučanj odnosno iskorak s bučicama ali opet nije to to. Ako neko ima neki predlog ili ako je imao sličnih problema bio bi mu zahvalan za savjet.
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: lokk1 on April 11, 2011, 03:57:38 AM
Imao sam par povreda lijeve noge ,kad radim viježbu s obe noge obično dobijem upalu samo u desnoj , problem je više psihološke prirode pokušao sam da se ne obazirem puno na to ali nekako podsvjesno čuvam lijevu ,a većinu tereta dižem desnom. Sad kad radim noge svaku viježbu radim pojedinačno ali nema nekog velikog napretka vjerovatno u izostatku čučnja ,radim čučanj odnosno iskorak s bučicama ali opet nije to to. Ako neko ima neki predlog ili ako je imao sličnih problema bio bi mu zahvalan za savjet.

desna noga mi je bila 15cm manja od leve ..  i dan danas mi je koleno u haosu ali sam sredio nekako .. nishta revolucionarno .. osim mozda da probash sa box squatom .. zbog osecaja sigurnosti koji ti je potreban .. nakon nekog vremena
izbacish box i nastavish obichan back sq ...  kod unilateralnih vezbi uvek kreci sa slabijom nogom seriju i koliko s njom radish uradi toliko i sa jachom ... i naravno svesno se trudi da angazujesh shto vishe slabiju nogu .. i samo strpljivo ..

koja povreda je u pitanju ?
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: Skakac on April 27, 2011, 10:54:04 PM
Meni je problem lijeva ruka. Naime, lijevi biceps za 2 cm mi je manji, ali i kad npr. bicepse vjezbam s bucicama zadnja 2 ponavljanja jedva uradim s lijevom rukom - dakle, lijeva ruka je manja, ali u njoj imam i manje snage.

Kako da rijesim ovaj problem?
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: Und3i2c0v3i2 on May 03, 2011, 07:54:35 AM
koncentriši se više na nju, probaj da radiš onoliko ponavljanja i sa onom težinom koju možeš da digneš levom, a ne desnom ....
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: Skakac on May 03, 2011, 11:32:29 PM
Moze li pomoci da povremeno radim dodatna ponavljanja s lijevom rukom dok ne ojaca?
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: Und3i2c0v3i2 on May 04, 2011, 12:02:23 PM
kako misliš dodatna ponavljanja, kad ne možeš da izvučeš levom kolko desnom?
ne razumem šta misliš
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: lemi livo skodi on May 04, 2011, 12:33:53 PM
uradi prvo i poslednje ponavljanje levom, mocices desnom da izvuces jos neko ponavljanje sigurno ali nemoj
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: Sekulla on May 04, 2011, 12:38:41 PM
Znam lika koji je to pokusavao, tipa DB press 8x + slabijom rukom do otkaza; ona je skapirao da je bolje da radi tako da slabija ruka diktira broj ponavljanja.
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: deltoid on June 11, 2011, 09:36:27 PM
desna noga mi je bila 15cm manja od leve ..  i dan danas mi je koleno u haosu ali sam sredio nekako .. nishta revolucionarno .. osim mozda da probash sa box squatom .. zbog osecaja sigurnosti koji ti je potreban .. nakon nekog vremena
izbacish box i nastavish obichan back sq ...  kod unilateralnih vezbi uvek kreci sa slabijom nogom seriju i koliko s njom radish uradi toliko i sa jachom ... i naravno svesno se trudi da angazujesh shto vishe slabiju nogu .. i samo strpljivo ..

koja povreda je u pitanju ?
Nisam dugo posjecivao forum, tako da nisam vidio poruku ali eto poslije nekog vremena sam opet tu. Pokušaću sa tim čučnjem što si mi preporučio. I upravo sam i radio tako kako si opisao unilateralne viježbe ,prvo sa slabijom nogom.
Ima napretka za ovih par mjeseci od kako sam počeo da vozim biciklo i plivam s perajama ali opet kad npr. na šutu opteretim malo više lijeva se trese dok savladjujem teret dok desnom kad radim to ide puno lakše.

Povrede su bile tri distorzije lijevog koljena od toga dvije sa parcijalnim rupturama acl-a radio sam magnetnu i prema nalazu nisu stradale ostale strukture zgloba ali moguće da su ligamenti malo popustili usljed nekoliko istegnuća.
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: fanste89 on November 22, 2011, 08:35:23 AM
Da li je kontraproduktivno raditi mnogo razlicitih vezbi za razlicite misicne grupe (oko 16-17 vezbi ukupno) ??
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: Lazic on November 22, 2011, 04:36:18 PM
Da li je kontraproduktivno raditi mnogo razlicitih vezbi za razlicite misicne grupe (oko 16-17 vezbi ukupno) ??
kako mislis, da radis kruzni tj sve vezbe u jednom treningu
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: fanste89 on November 22, 2011, 07:34:42 PM
Quote
kako mislis, da radis kruzni tj sve vezbe u jednom treningu
Radim 3 + 3 serije...prve 3 serije - u svakoj seriji radim nekoliko vezbi za gornji deo tela(ne ukljucujuci trbusnjake) i za noge, a druge 3 serije - u svakoj seriji radim nekoliko razlicitih vezbi za trbusnjake...skoro sam poceo ovo da radim pa bih da saznam cemu ovo vodi pre nego sto me odvede negde gde ne zelim...
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: Lazic on November 22, 2011, 07:42:18 PM
znaci super set sa 17 vezbi, na to mislis
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: fanste89 on November 23, 2011, 12:19:06 AM
Ispada mi vise od 17 vezbi..ispada 21 ali u sustini to je to sto radim....
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: WRAITH on February 19, 2012, 05:46:53 PM
Napredovao sam dosta u teretani sa obzirom kakav sam bio, ali imam jedan problem, grudi mi skroz slabo napreduju. Nikako da odmaknem od kilaze od 60 kg. Radim bendz 4x10, kosu klupu 4x10, sa bucicama 4x10, i razvlacenje 4x10. Sta da uradim da brze napredujem u ovoj misicnoj partiji? Da li da pojacam trening ili da radim grudi 2x nedeljno.
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: Lazic on February 19, 2012, 09:09:42 PM
hoces da raste snaga ili da ti raste masa
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: WRAITH on February 21, 2012, 01:54:47 PM
Snaga
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: WRAITH on February 23, 2012, 12:23:07 PM
Lazicu jer mi mozes pomoci? Pozdrav.
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: Kajzla on March 09, 2012, 10:29:23 PM
I ja imam slican problem sa grudima. To mi je inace uvek bila najslabija partija misica.
Radim 3x10-8 sa 65 kg i 1x15 sa pola tezine na benchu. Posle radim potisak bucicama na kosoj klupi 3x10-8 sa 22.5 kg i 1x15 sa 17.5 kg. Razvlacenje na kosoj klupi 3x10 sa 17.5 kg i 1x20 sa 10kg. Posle toga odradim sklekove do otkaza i posto radim triceps u paru sa grudima odradim propadanja 3, 4 serije koliko mogu ponavljanja, bude oko 7 ponavljanja. Za mesec ipo dana sam digao tezinu na benchu za 15 kg, za potisak bucicama sam od 17.5kg dogurao na 22.5 i razvlacenje sa 15 na 17.5 kg. Iskreno, ja sam zadovoljan napretkom, ali da li mi to samo prividno izgleda da grudi slabo napreduju jer mi i celo telo raste ?
Planiram da guram ovako sigurno jos jedno 3 meseca, pa onda da odradim neku specijalizaciju za grudi.
Svako misljenje dobrodoslo.
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: Lazic on March 13, 2012, 06:08:27 PM
ako hoces snagu onda se baziraj na bencu i tim sistemima za povecanje snage..tu ti je milan strucniji.
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: Kajzla on March 13, 2012, 08:41:09 PM
Aham. Danke :)
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: Predator_SRB on March 16, 2012, 02:34:02 PM
misicna partija koja zaostaje................cela desna ruka  :wallbash1: sutra cu da ubacim slike...
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: magla92 on June 17, 2012, 05:11:15 PM
Pozdrav. Posto mi noge zaostaju, interesuje me sledece.

Da li je pametno raditi svaki trening po jedan misic sa nogu. Npr. jedan dan sutiranje, jedan dan presu, za ledja radim mrtvo dizanje a sa njim odradim i lozu i dodam jos listove i jedan dan cucanj?

Da li bi to dalo dobre rezultate ili ipak nastaviti po starom, tj. sve zajedno da radim?
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: tanke on September 07, 2012, 03:00:05 PM
Pozdrav. Posto mi noge zaostaju, interesuje me sledece.

Da li je pametno raditi svaki trening po jedan misic sa nogu. Npr. jedan dan sutiranje, jedan dan presu, za ledja radim mrtvo dizanje a sa njim odradim i lozu i dodam jos listove i jedan dan cucanj?

Da li bi to dalo dobre rezultate ili ipak nastaviti po starom, tj. sve zajedno da radim?

Bolje da radis samo u 1 danu da bi ti misici rasli.
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: tanke on September 07, 2012, 03:03:31 PM
Pre sam zaostajao uvek u gornjoj polovini tela,otkako idem u teretanu malo sam nabio grudi i ramena,ruke malo vise. :)
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: Amsterdamer on October 11, 2012, 10:05:21 PM
Znaci stomak, stomak mi zaostaje , mislim da je to jedini dio koji me bash mrzi raditi, nije da imam stomak ali nikako te plocice nabaciti :)
Od mnogih ljudi koji posjecuju teretanu cujes na sve strane kako ih najvishe mrzi noge raditi, ja uzivam mislim to mi je omiljeni dio treninga, a i kod vecine je to najveca partija koja zaostaje.
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: enf0rcer17 on October 11, 2012, 10:12:11 PM
kakva je ishrana?
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: Becks on October 11, 2012, 10:13:07 PM
Znaci stomak, stomak mi zaostaje , mislim da je to jedini dio koji me bash mrzi raditi, nije da imam stomak ali nikako te plocice nabaciti :)
Od mnogih ljudi koji posjecuju teretanu cujes na sve strane kako ih najvishe mrzi noge raditi, ja uzivam mislim to mi je omiljeni dio treninga, a i kod vecine je to najveca partija koja zaostaje.

Nema to veze sa treningom nego jednostavno imas masti na stomaku pa ih ne vidis.
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: Amsterdamer on October 11, 2012, 10:20:25 PM
Nema to veze sa treningom nego jednostavno imas masti na stomaku pa ih ne vidis.
pa sigurno da ima, a da nema veze sa treningom otkud ti to, da nije samo ishrana u pitanju ?
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: LeDu 91 on October 11, 2012, 10:24:02 PM
Pa verovatno, znam ljude koji nikad nisu radili trbusnjake a imaju plocice.
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: Amsterdamer on October 11, 2012, 10:33:26 PM
Pa verovatno, znam ljude koji nikad nisu radili trbusnjake a imaju plocice.
Svaka cast, to isto ko da si reko znam ljude imaju dobro nabildane noge a nikad ih nisu trenirali (salim se malo al tako asosicira)... nego sto se mene tice nije da imam stomacnu ali ono nervira me taj dio treninga a n i ishrana mi nije tolko losha
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: Becks on October 11, 2012, 10:34:21 PM
pa sigurno da ima, a da nema veze sa treningom otkud ti to, da nije samo ishrana u pitanju ?

Ako ne vidis trbusnjake - mastan si.

Mozes ti njih raditi, naravno. Ali njihovo treniranje ti sigurno nece pomoci da ih vidis... Mozes ih eventualno malko vise razviti i to je to, ali uglavnom su ti vec dovoljno razvijeni, sve vezbe uticu i na njih neposredno jer ti oni sluze za stabilizaciju. 1-2 put nedeljno ih mozes odraditi ako hoces.. Odaberes 2 vezbe i radis ih zajedno u super seriji, 15-30 ponavaljanja; napravis pauzu 30ak sekundi i onda na sledecu seriju; 3-6 serija ukupno. Ja ih radim mozda 1-2 mesecno... Ako se setim  :lol:
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: Amsterdamer on October 11, 2012, 10:37:27 PM
Ako ne vidis trbusnjake - mastan si.

Mozes ti njih raditi, naravno. Ali njihovo treniranje ti sigurno nece pomoci da ih vidis... Mozes ih eventualno malko vise razviti i to je to, ali uglavnom su ti vec dovoljno razvijeni, sve vezbe uticu i na njih neposredno jer ti oni sluze za stabilizaciju. 1-2 put nedeljno ih mozes odraditi ako hoces.. Odaberes 2 vezbe i radis ih zajedno u super seriji, 15-30 ponavaljanja; napravis pauzu 30ak sekundi i onda na sledecu seriju; 3-6 serija ukupno. Ja ih radim mozda 1-2 mesecno... Ako se setim  :lol:
ma radim ih jednom sedmicno u serijama da... nego spopali ste odjednom svi ko da sam opterecem sto nemam plocice ebote sta vam je :) samo sam reka gdje zaostajem i to je to ;)
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: Pera D. on May 10, 2013, 10:06:42 AM
Provalio sam da mi malo zaostaje levi konus, po velicini na odnosu na desni, i desni biceps na odnosu na levi. Sta da radim?


Sent from my iPhone 3GS using Tapatalk 2
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: Izgubljeni triceps on October 21, 2013, 09:03:27 PM
Misicne partije koje zaostaju uvek treba da se rade prve na treningu
Title: Odg: Misicne Partije Koje Zaostaju
Post by: Arlovski on October 21, 2013, 11:07:00 PM
Ruke, zapravo biceps samo.
Nije genetski jer mi ćale ima opasnu bicepsčinu već iz prostog razloga što ga gotovo nikad ne radim. Nekad odradim malo hamera i to e to. ;) Zato noge, bože bože.