EXYU FITNESS FORUM

Trening => ::Ostali sportovi:: => Topic started by: Igy81 on January 21, 2007, 12:22:49 PM

Title: BOKS
Post by: Igy81 on January 21, 2007, 12:22:49 PM
Boks je borilacki sport u kojem se protivnici priblizne tjelesne tezine (razlika od 1-1,5 kg) udaraju sakama na kojima su podstavljene rukavice. Borba se odvija u ogradjenom pravougaonom ringu. Postoji "amaterski" i "profesionalni" boks. U amaterskom boksu se koriste kacige za zastitu boksera, teze rukavice za manje tjelesne povrede dok u profi boksu se koriste lakse rukavice i ne nose se zastitne kacige. Amaterski bokseri boksaju 4 runde po 2 minute, a profesionalci 3-12 rundi po 3 minute. Moze se pobijediti nokautom, tj. kada se protivnik nakon sto je bacen na tlo ne uspije ustati u roku deset sekundi, tehnickim nokautom, tj. kada jedan borac srusi drugoga tri puta u toku jedne runde,predajom borca (trenera) ili pak pobjednik se odredjuje odlukom sudaca poslije dogovorenog broja rundi na osnovu broja bodova. Svjetska boks asocijacija je AIBA

Title: Odg: BOKS
Post by: zuti car on March 11, 2007, 01:34:35 PM
Boks kakav danas znamo razvio se iz grcke borilacke vestine Pankration , i bio je obavezan sport na antickim olimpijskim igrama . Kroz istoriju je bio vise ili manje poularan , i vazila su razlicita pravila ,dok se nisu definisala pravila Engleskog boksa pred kraj devetnastog veka i to je boks kakav mi poznajemo danas . Inace je u to doba postojao veliki rivalitet izmedju "Engleskog " boksa gde su bili dozvoljeni samo udarci rukama i "Francuskog" odnosno Savate boksa koji je slican Tajlandskom boksu i koji tek u zadnjih petnaestak godina dobija na popularnosti kao full contact disciplina . 
Title: Boks
Post by: milosuu on September 03, 2007, 08:07:52 PM
Sta mislite o kombinaciji boksa i teretane!
I dali moze da se pije PWM valjda sam pogodio posel treninga sto se unosi suplementacija
i dali ima neka suplementacija koja je bas preporucljiva za to
Title: Odg: Boks
Post by: zuti car on September 04, 2007, 09:21:25 AM
Bokseri ne dizu tegove , teretana lose utice na brzinu , preciznost i snagu udarca . Naravno ako ides u teretanu da radis trening snage to je u redu , postoje posebni programi treninga snage za praktikante borilackih vestina , sto se tvog drugog pitanja tice tu ne mogu da ti pomognem
Title: Odg: Boks
Post by: milosuu on September 04, 2007, 09:49:25 AM
Sta podrazumevas pod tim trening snage
Title: Odg: Boks
Post by: zuti car on September 04, 2007, 10:13:30 AM
To su posebne vezbe koje ne povecavaju misicnu masu vise od 5% i pomazu da se poveca snaga udarca , i da se tako izrazim opsta snaga , trenba napraviti razliku izmedju body billding treninga , dizaca tegova i treninga snage jer su to potpuno razlicite stvari , Dakle prvi rade na izgradnji misica , povecavanjau misicne mase i njihovom oblikovanju , drugi rade na tome da podignu sto vecu tezinu , a treci rade na tome da sto jace mogu da udare , inace trening snage ne podrazumeva uvek tegove , vec postoji gomila vezbi gde se koristi tezina sopstvenog tela , sklekovi su najprostiji primer jedne takve vezbe
Title: Odg: Boks
Post by: milosuu on September 04, 2007, 10:29:00 AM
jel imas neki link gde bi mogao vise o tome da procitam
Title: Odg: Boks
Post by: Tikica on September 04, 2007, 10:35:36 AM
aj da te Tikica nesto nauci..  :lol:
u gornjem desnom uglu foruma imas polje "pretraga" .. ukucas tu "vezbe snage" ili sta te vec zanima.. i kliknes na "pretrazi"  :yes:  :blowkiss:
Title: Odg: Boks
Post by: milosuu on September 04, 2007, 10:40:08 AM
izbaci mi samo ovu temu
nista dgrugo mi ne izbaci   :wallbash1:  :help:
nemoze covek nista od tebe da nauci  :lol:
nego da te naucim kako se voze kola evo ovako  :driver:
Title: Odg: Boks
Post by: Tikica on September 04, 2007, 11:12:30 AM
hahahah pa meni izbaci 2 strane..  :lol:
izvoli...

rezultati pretrage (http://www.exyu-fitness.com/forum/index.php?action=search2)

teme:

- Trening snage
u ::Bodybuilding & fitness::

-Tri osnovna pravila za trening snage i bodibilding
u ::Bodybuilding & fitness::


 :blowkiss:


Title: Odg: Boks
Post by: Lazic on September 04, 2007, 03:46:12 PM
Quote
i dali ima neka suplementacija koja je bas preporucljiva za to
suplementacija nije napravljena samo za bildere, to je dodatak za svakog sportistu cak i onog koji ne trenira bilo sta a ima fizicke napore, samo je poenta koliko i cega
Title: Odg: Boks
Post by: Milan on September 04, 2007, 03:49:24 PM
ako mislis da ozbiljno radis i jedno i drugo raspasces se
Title: Odg: Boks
Post by: milosuu on September 04, 2007, 04:23:27 PM
ma boks krecem od danas sa ortacima nalozili me da se malo sibamo
lazicu ajde ako nije problem pojasni mi malo trening snage
ja sam nasao nesto ovako ali sad dali valja
TRENING ZA MAKSIMALNU SNAGU

Reci cu vam jednu tajnu: veliki postotak profesionalnih bodybuildera je slabiji nego jednoruki sakupljac maraka sa artritisom. Da se jedan od njih natjece sa supermodelom Kate Moss u bench pressu, Kate bi pobjedila. Ok, mozda malo pretjerujem. U zadnjih nekoliko godina poznati trener Charles Poliquin imao je priliku trenirati ruke sa puno profesionalaca (ukljucujuci i jednog mr. Olympiu, tocnije, Doriana Yatesa) i svima je spustio ego za par stupnjeva. Zasto? Jednostavno, on moze raditi sa vecom tezinom nego oni, koristeci striktniju formu, iako su oni od njega tezi i 40 kilograma.
Zasto je on toliko snazniji? Zato sto redovno koristi maksimalne utege.
Vecina bodybuildera religiozno se drzi 6 do 12 pnavljanja pri treniranju ruku (napomena: ovaj clanak je pisan kao trening za ruke ali ga mozete primjeniti i na ostale misice). 6 do 12 ponavljanja uglavnom i jest najbolji "range" za hipertrofiju ruku ali kao i sve ostalo, radi samo neko vrijeme.
Kada vidite ogromni quadriceps powerliftera, najcesce je slucaj "sto vidite to i dobijete" dok kod bodybuildera, pogotovo onih koji koriste masivne doze anabolika i hormona rasta njihova velicina rijetko reflektira i njihovu snagu.
Vjerovali ili ne, bar 3 natjecatelja na mr. Olympii ne mogu benchati 140 kilograma po 6 ponavljanja i to izvan sezone kada bi trebali biti najveci i najjaci.
Npr. kod "strongman" natjecatelja, velike ruke znace i isto toliku snagu. U cemu je razlika? U kemiji, mogli biste se zapitati. Ne. Razlika je u metodama treninga. Kao osnovno pravilo, powerlifteri i strongman natjecatelji treniraju koristeci samo nekoliko vjezbi radeci vise setova sa malo ponavljanja i velikim odmorima izmedju serija.
Ovu tehniku, Poliquin je iskusao na poznatom IFBB profesionalcu, Milosu Sarcevu. Doticni je dosao do ozbiljne barikade u razvoju misica. Kada ga je uvjerio da pocne koristiti tu metodu, njegovo tijelo je eksplodiralo. Iako je te godine usko izgubio na Nights of the Champions natjecanju, bar je znao da bi mogao pobjediti bilo kojeg natjecatelja u "arm wrestlingu".
Zasto koristiti maksimalne utege?
Centralni zivcani sustav je zaboravljena komponenta bodybuildinga, a treniranje sa maksimalnim utezima pogadja upravo nju i rezultat je poboljsana veza izmedju centralnog zivcanog sustava i misicnog sustava.
U ostatku clanka objasnit cu kako dramaticno poboljsati snagu ruku i krajni rezultat bit ce velike ruke koje su snazne kako i izgledaju.
Sto se samog programa tice sastoji se od 4 faze po 3 tjedna, a ako zelite mozete to produziti na 4 faze po 4 tjedna ili cak 5 tjedana, ovisno da li ste pocetnik ili iskusniji vjezbac.
Evo i ukratko kako ce izgledati tih 12 tjedana treninga:
Serije Ponavljanja
Tjedan 1-3 5 5
Tjedan 4-6 6 2-4
Tjedan 7-9 2 6-8 do otkaza
Tjedan 10-12 5 5/4/3/2/1

Tjedan 1-3: 5x5 trening
Ova metoda je jedna od najpoznatijih za dobivanje snage i velicine. Popularizirana je jos u pedesetima i sezdesetima od britanskog bodybuildera Rega Parka (koji je bio Schwarzeneggerov idol) i jos uvijek se vrlo uspjesno primjenjuje.
Ispod, u tablici, je primjer 5x5 programa sa 100kg na bench pressu. Cilj je napraviti 5 serija od 5 ponavljanja. Tezinu nemojte povecavati sve dok ne mozete napraviti 5 ponavljanja u svakoj seriji. Ako ne mozete napraviti niti 15 ponavljanja, tezina koju ste izabrali je prevelika.

A B C
Dobar Warmup Tipican prvi trening Tezina preteska
25x5 100x5 100x4
50x5 100x4 100x3
70x5 100x3 100x2
90x5 100x3 100x2
100x3 100x2

Ako pogledate kolumnu C, na prvi pogled vidite da je tezina preteska i da je vjezbac napravio samo 13 ponavljanja. 100kg je previse u ovom slucaju i vjezbac je trebao raditi sa 2.5-5kg manje.
Ako, ipak, vjezbac uspije napraviti 5 serija od 5 ponavljanja, trebao bi povecati tezinu za 2.5 do 5kg. Kljuc je dodavati tezinu dok 3-tjedni period treninga nije gotov.
Evo primjer treninga za ruke:

Tjedan 1-3 (5x5 ponavljanja - 311 tempo - 120s odmori)
A1) Dumbbell Curls (biceps pregibi bucicama)
A2) Parallel Bar Dips (sklekovi na razboju)
Povecajte tezinu drzanjem utega medju nogama ili tako da uteg objesite na remen.
B1) (Scott) Reverse Curls (obrnuti pregibi za biceps EZ sipkom)
B2) Skull Crushers (lezeca triceps ekstenzija EZ sipkom)
Napravite A1 vjezbu, odmarate se 2 minute, napravite A2 vjezbu, odmarate se 2 minute i tako 5 puta. Ista stvar sa B1 i B2. Ovaj nacin numeriranja zapamtite.

Tjedan 4-6: 6x4 metoda strpljivog liftera
Ova metoda trazi od vas da pocnete sa tezinom koju mozete svladati 6 puta po 2 ponavljanja. Cilj je kroz period koji si zadate (3-5 tjedana) podignuti istu tezinu 6 puta po 4 ponavljanja. Ili cete ojacati ili cete umrijeti od dosade koristeci konstantno istu tezinu.
No, ne brinite se. Brzo cete postati snazniji i prijeci na sljedecu tezinu. Prisilit cete zivcani sustav da prihvati novu tezinu kao "normalnu".
Primjer treninga:

Tjedan 4-6 (6x2-4 ponavljanja - 401 tempo - 120s odmori)
A1) Barbell Curls (biceps pregibi sipkom)
A2) Close-grip Bench Press (uski triceps bench press)
B1) Scott Standing EZ-Bar Curls (biceps pregibi EZ sipkom)
B2) Dumbbell Extensions (lezece triceps ekstenzije bucicama)
Tempo, npr. 412 znaci da uteg 4 sekunde spustate, 1 sekunda pauze u doljnjem polozaju i 2 sekunde dizete, ne morate nositi stopericu sa sobom ali probajte otprilike postivati zadane tempoe, vazno je da imate potpunu kontrolu nad utegom, bez varanja.
Tjedan 7-9: 2x6-8 ponavljanja do potpunog otkaza
Fanovi Mikea Mentzera (znam da ima jos pokoji) ce prepoznati slicnosti izmedju ovog tipa treninga i Mikeovog HIT-a. Pitate, zasto pobogu preporucujem nesto slicno? Zato sto radi, neko vrijeme.. obicno ~3 tjedna.
Ako ste pratili program do sada, radili ste 20 do 24 serije po treningu. U ovo periodu, smanjit cemo intenzitet (u obliku postotka od jednog maksimalnog ponavljanja), znaci skinut cemo par ploca sa sipke i raditi 6-8 ponavljanja, do POTPUNOG otkaza.
Prvo trebamo razjasniti tri tipa misicnog otkaza. Prvi je pozitivni (concentric) otkaz. To jednostavno znaci da ne mozete ponovno podici uteg. Onda, tu je statican (static) otkaz: vasi misici su toliko umorni da ne mozete drzati uteg ni u jednoj tocci punog pokreta. I na kraju, tu je negativan (eccentric) otkaz. To znaci da ne mozete kontrolirati uteg kada ga spustate, bez obzira na tempo.
Kada dostignete otkaz u sva 3 tipa kontrakcije, dostigli ste "potpuni otkaz". Ovako bi izgledala tipicna serija: nakon zagrijavanja, odaberete tezinu koji vam dozvoljava da napravite 6-8 ponavljanja prije pozitivnog otkaza. U toj tocci, trening partner vam pomogne samo toliko da zavrsite slijedece ponavljanje, ali uteg spustate bez njegove pomoci. Nakon 2-3 forsiranih ponavljanja, misici bi vam trebali biti toliko umorni da ne mozete kontrolirano spustiti uteg. To je potpuni otkaz.
Naravno, za to vam treba trening partner. Jos jedna stvar koju trebate zapamtiti je da povecate tezinu nakon sto mozete napraviti 8 ponavljanja.

Primjer rutine:

Tjedan 7-9 (2x6-8 ponavljanja - 302 tempo - 90s odmori)
A1) Concentration Curls (koncentracioni pregib bucicom u pretklonu)
A2) Skull Crushers (lezeca triceps ekstenzija EZ sipkom)
B1) Hammer Curls (cekic pregib bucicom)
B2) Reverse Pushdown (ekstenzija na lat spravi obrnutim hvatom)
Zadnju vjezbu cete morati raditi jednorucno ako nemate ravnu dvorucnu sipku. Prvo napravite odredjen broj ponavljanja slabijom rukom pa isti broj ponavljanja jacom rukom.
Tjedan 10-12: 5/4/3/2/1 metoda
Ova metoda je najdraza metoda eksperta u medicini Dr. Maura DiPasqualea, koji je bio prvak u powerliftingu. Meni je isto najdraza jer vas nauci brojiti unazad. Jednostavno pocnete sa svojim 5RM (5 rep maximum, odnosno tezinom koja vam dozvoljava da napravite 5 ponavljanja prije otkaza) i svaki set dodate 2-3% tezine, radeci po jedno ponavljanje manje sve dok ne dodjete do 1RM. Jos jedan benefit ove metode je da vase misice i zivcani sustav nauci kako izraziti svoj pravi maksimum jednog ponavljanja (1RM). Drugim rijecima, vecina ljudi ne moze prijeci sa klasicnih 8 ponavljanja po seriji na pravi 1RM dok se ne "nauce" kako aktivirati one "dublje" misicne stanice.
Ovako bi izgledao tipican set ako vam je 1RM na bench pressu ~135kg:
5x120
4x122.5
3x125
2x128
1x132

Ako uspjesno napravite tih 5 setova, povecajte tezinu za ~2.5kg ili manje ako je moguce.
Primjer treninga:
Tjedan 10-12 (5/4/3/2/1 metoda - 120s odmori)
A1) Close Grip Bench Press - 311 tempo (uski triceps bench press)
A2) Scott One-Arm Dumbbell Curls - 501 tempo (jednorucni biceps pregibi)
B1) Dips - 311 tempo (sklekovi na razboju)
B2) Reverse Curls - 321 tempo (biceps pregibi EZ sipkom obrnutim hvatom)
Generalni savjeti za treniranje sa maksimalnim utezima
Iako je sve ovo prilicno jednostavno, ima nekoliko stvari kojie morate imati na umu da bi iz ovog 12 tjednog (ili 18 tjednog, zavisi o vasem odabiru) izvukli maksimum.
1) Ako je moguce trenirajte u grupicama od 2 ili 3 covjeka. Ovako cete lakse stavljati i skidati utege sa sipke, a i tako cete napraviti "prirodni sat". Drugim rijecima, kada vjezbaci B i C zavrse svoj set, vi ste na redu. Trening partneri takodjer pomazu pri motivaciji te naravno kod forsiranih ponavljanja i sprecavanja od ozljede.
2) Povecajte tezinu za 1-3% kad dostignete ciljani broj ponavljanja. Rijetko koja teretana ima 1kg, 0.5kg i 0.25kg utege pa ako zelite najbolje rezultate, morat cete sami uci u trosak i nositi ih sa sobom u torbi. Doticni ce pomoci i za svaki drugi program.
3) Zapisite svaku seriju, ponavljanje i odmor zbog motivacije, pracenja programa i jedino tako cete vidjeti gdje ste i cime napredovali a cime ne.
4) Pokusajte trenirati antagonisticki, znaci prsa + ledja, biceps + triceps, quadriceps + hamstring. To pomaze oporavku misica, a radjenje serija na principu A1-A2 poboljsava aktivaciju misica.
5) Ne pretjerujte. Drzite treninge ispod 1 sata jer treniranje duze od toga isprazni nivoe androgena.
6) Budite motivirani prije odlaska u teretanu, ako morate posegnite za stimulansima tipa EC (efedrin + kofein) stack ili BMS Power Booster.
7) Ovakvim treningom, sa maksimalnim utezima, trosi se puno manje kalorija nego klasicnim bodybuilding treningom. Ni slucajno nemojte raditi ovaj program ako ste na dijeti, "izgorjet" cete.
Na kraju, moram vam reci da treniranje sa maksimalnim utezima nije za svakoga. Ljudi koji su zainteresirani za nefunkcionalne ruke trebaju ovo zaobici u sirokom luku i trenirati sa Kate Moss.
- special thanks to Charles Poliquin












PROGRAM ZA TRENING ZA MAKSIMALNU SNAGU

Clanak prije ovoga, dao je primjer samo za ruke. Ispravit cemo "pogresku" i dati vam primjer programa za cijelo tijelo u sve 4 faze.
Vas tjedan izgledat ce ovako:
Ponedjeljak: Prsa + Ledja
Utorak: Quadriceps + Hamstring (noge)
Srijeda: Odmor
Cetvrtak: Biceps + Triceps
Petak: Ramena, Trbuh i Listovi
Subota: Odmor
Nedjelja: Odmor
1. faza programa - 5x5
PONEDJELJAK - Prsa + Ledja

5x5 ponavljanja - 311 tempo - 120s odmori
A1) Bench Press
A2) Chinups (zgibovi, dlanovi okrenuti prema vama ili jedni prema drugom)
Tezinu povecajte drzanjem utega medju nogama ili tako da ga objesite na remen.
B1) Incline Dumbbell Press (kosi potisak bucicama)
B2) Deadlifts (mrtva dizanja)
UTORAK - Quadriceps + Hamstring

5x5 ponavljanja - 311 tempo - 120s odmori
A1) Squats (puni cucanj slobodnom sipkom, ne na Smith masini)
A2) Lying Leg Curls (lezeci pregibi za zadnju lozu)
B1) Lunges (iskorak, 5 ponavljanja svakom nogom naizmjenicno)
B2) Romanian Deadlift (mrtvo dizanje ravnim nogama za zadnju lozu)

CETVRTAK - Biceps + Triceps

5x5 ponavljanja - 311 tempo - 120s odmori
A1) Dumbbell Curls (biceps pregibi bucicama)
A2) Parallel Bar Dips (sklekovi na razboju)
Povecajte tezinu drzanjem utega medju nogama ili tako da uteg objesite na remen.
B1) (Scott) Reverse Curls (obrnuti pregibi za biceps EZ sipkom)
B2) Skull Crushers (lezeca triceps ekstenzija EZ sipkom)
PETAK - Ramena, Trbuh i Listovi
5x5 ponavljanja - 311 tempo - 120s odmori
A) Military Press (potisak sipkom ispred glave stojeci)
B) Dumbbell Press (potisak bucicama iznad glave)
C) Kneeling Cable Crunches (kontrakcije uzetom na kablu)
D) Standing Calf Raises (stojeca podizanja za listove)
Ovdje vjezbe radite redom, prvo A - 5 serija, pa B - 5 serija itd.

2. faza programa - 6x2-4
PONEDJELJAK - Prsa + Ledja
6x2-4 ponavljanja - 401 tempo - 120s odmori
A1) Bench Press
A2) Pullups (zgibovi sirokim hvatom, dlanovi gledaju od vas)
B1) Incline Dumbbell Press (kosi potisak bucicama)
B2) Bent Over Rows (veslanja sipkom u pretklonu)

UTORAK - Quadriceps + Hamstring
6x2-4 ponavljanja - 401 tempo - 120s odmori
A1) Squats (puni cucanj slobodnom sipkom, ne na Smith masini)
A2) Lying Leg Curls (lezeci pregibi za zadnju lozu)
B1) Lunges (iskorak, 5 ponavljanja svakom nogom naizmjenicno)
B2) Romanian Deadlift (mrtvo dizanje ravnim nogama za zadnju lozu)

CETVRTAK - Biceps + Triceps

6x2-4 ponavljanja - 401 tempo - 120s odmori
A1) Barbell Curls (biceps pregibi sipkom)
A2) Close-grip Bench Press (uski triceps bench press)
B1) Scott Standing EZ-Bar Curls (biceps pregibi EZ sipkom)
B2) Dumbbell Extensions (lezece triceps ekstenzije bucicama)

PETAK - Ramena, Trbuh i Listovi
6x2-4 ponavljanja - 401 tempo - 120s odmori
A) Military Press (potisak bucicama iznad glave)
B) Dumbbell Shrugs (slijeganje ramenima bucicama)
C) Kneeling Cable Crunches (kontrakcije uzetom na kablu)
D) Standing Calf Raises (stojeca podizanja za listove)
Ovdje vjezbe radite redom, prvo A - 5 serija, pa B - 5 serija itd.

3. faza programa - 2x6-8 do potpunog otkaza
PONEDJELJAK - Prsa + Ledja
2x6-8 ponavljanja - 302 tempo - 90s odmori
A1) Dumbbell Bench Press (bench press potisak bucicama)
A2) Chinups (zgibovi, dlanovi okrenuti prema vama ili jedni prema drugom)
Tezinu povecajte drzanjem utega medju nogama ili tako da ga objesite na remen.
B1) Incline Bench Press (kosi bench press)
B2) Dumbbell Rows (veslanja bucicom)







UTORAK - Quadriceps + Hamstring
2x6-8 ponavljanja - 302 tempo - 90s odmori
A1) Squats (puni cucanj slobodnom sipkom, ne na Smith masini)
A2) Lying Leg Curls (lezeci pregibi za zadnju lozu)
B1) Lunges (iskorak, 5 ponavljanja svakom nogom naizmjenicno)
B2) Romanian Deadlift (mrtvo dizanje ravnim nogama za zadnju lozu)

CETVRTAK - Biceps + Triceps

2x6-8 ponavljanja - 302 tempo - 90s odmori
A1) Concentration Curls (koncentracioni pregib bucicom u pretklonu)
A2) Skull Crushers (lezeca triceps ekstenzija EZ sipkom)
B1) Hammer Curls (cekic pregib bucicom)
B2) Reverse Pushdown (ekstenzija na lat spravi obrnutim hvatom)
Zadnju vjezbu cete morati raditi jednorucno ako nemate ravnu dvorucnu sipku. Prvo napravite odredjen broj ponavljanja slabijom rukom pa isti broj ponavljanja jacom rukom.

PETAK - Ramena, Trbuh i Listovi
2x6-8 ponavljanja - 302 tempo - 90s odmori
A) Dumbbell Press (potisak bucicama iznad glave)
B) Dumbbell Shrugs (slijeganje ramenima bucicama)
C) Kneeling Cable Crunches (kontrakcije uzetom na kablu)
D) Standing Calf Raises (stojeca podizanja za listove)
Ovdje vjezbe radite redom, prvo A - 5 serija, pa B - 5 serija itd.

4. faza programa - 5/4/3/2/1

PONEDJELJAK - Prsa + Ledja
5/4/3/2/1 metoda - 120s odmori
A1) Bench Press - 311 tempo
A2) Chin Ups - 311 tempo (zgibovi, dlanovi okrenuti prema vama ili jedni prema drugom) Tezinu povecajte drzanjem utega medju nogama ili tako da ga objesite na remen.
B1) Incline Bench Press - 311 tempo (kosi bench press)
B2) Deadlift - 222 tempo (mrtvo dizanje)
UTORAK - Quadriceps + Hamstring
5/4/3/2/1 metoda - 120s odmori
A1) Squats - 311 tempo (puni cucanj slobodnom sipkom, ne na Smith masini)
A2) Lying Leg Curls - 311 tempo(lezeci pregibi za zadnju lozu)
B1) Lunges (iskorak, 5 ponavljanja svakom nogom naizmjenicno)
B2) Romanian Deadlift - 311 tempo (mrtvo dizanje ravnim nogama za zadnju lozu)





CETVRTAK - Biceps + Triceps

5/4/3/2/1 metoda - 120s odmori
A1) Close Grip Bench Press - 311 tempo (uski triceps bench press)
A2) Scott One-Arm Dumbbell Curls - 501 tempo (jednorucni biceps pregibi)
B1) Dips - 311 tempo (sklekovi na razboju)
B2) Reverse Curls - 321 tempo (biceps pregibi EZ sipkom obrnutim hvatom)

PETAK - Ramena, Trbuh i Listovi
5/4/3/2/1 metoda - 120s odmori
A) Military Press (potisak bucicama iznad glave)
B) Dumbbell Shrugs (slijeganje ramenima bucicama)
C) Kneeling Cable Crunches (kontrakcije uzetom na kablu)
D) Standing Calf Raises (stojeca podizanja za listove)
Ovdje vjezbe radite redom, prvo A - 5 serija, pa B - 5 serija itd.
Jos jedna tablica...
Koja ce vam pomoci pri odredjivanju tezine. Npr. radite odredjenu vjezbu 5x5 principom sa odredjenom kilazom, npr. 85kg. Dolazi sljedeca faza treninga, 6x2-4. Nemate pojma koju tezinu trebate staviti? Jednostavno izracunate. 85kg + 8.7% = ~92kg. Evo vam tezine s kojom trebate raditi.
Maksimum ponavljanja Postotak od 1RM* Efekt treninga
1 100.0
2 94.3
3 90.6 Trening za snagu sa
4 88.1 manjim napretkom u hipertrofiji
5 85.6

6 83.1 Optimalan kompromis
7 80.7 izmedju treninga za snagu
8 78.6 i hipertrofiju

9 76.5
10 74.4 Trening za hipertrofiju sa
11 72.3 manjim napretkom u snazi
12 70.3

13 68.8
14 67.5
15 66.2
16 65.0 Trening za izdrljivost sa
17 63.8 manjim napretkom u hipertrofiji
18 62.7
19 61.6
20 60.6
* Imajte na umu da su svi postotci samo priblizni brojevi koji mogu varirati ovisno o povijesti treninga, spolu, misicnoj grupi i vjezbi.
CIJI KREATIN KUPITI?

Pitanje: Ciji kreatin da kupim? Toliko je brandova u ponudi i ima jedna velika razlika medju njima - cijena. Ima li veze ciji koristim?
Odgovor: Na trzistu je zaista puno proizvoda kreatin monohidrata dobre kvalitete. Na trzistu je isto tako puno proizvoda koji su smece i, zamislite, ti proizvodi su najcesce najjeftiniji. Opet, malo je zamrseno zasto bi jedan bio bolji od drugoga, jer, kreatin monohidrat je kreatin monohidrat. Svi bi trebali raditi istu stvar. Odgovor je vjerojatno taj da neke kompanije stavljaju manje aktivnog sastojka nego sto to tvrde na kutiji.
Dodatno, puno proizvoda sadrzi razlicite sastojke koji "bi trebali" poboljsati absorpciju kreatina. Uglavnom, taj "tajni sastojak" je obicna stara glukoza. Neki sadrze i razne aminokiseline koje bi navodno trebale dodatno pomoci. Ocito, ti sastojci povecavaju cijenu.
Jos jedan razlog ima veze sa pohlepom ili velicinom kompanije. U principu, sto je veca kompanija, moraju imati vece cijene da ostvare profit. Mislite da bi trebalo biti suprotno, a i jest u vecini poslova, ali ne u svijetu supplemenata. Gledajte to na ovaj nacin. Svaka kompanija placa priblizno istu cijenu za kreatin koji stavlja u kantice. Isto tako, jednako placaju za ostale sastojke, kantice, prijevoz itd. Pravilo industrije je naplatiti to vama ~4-6 puta vise nego sto kosta kompaniju da to proizvede i zapakira. Oni jos moraju platiti zaposlenike, prijevoz, i naravno, skupe aute vlasnika. Sto je veca kompanija (ili pohlepniji vlasnik) cijene ce biti vece.
Ne mogu komentirati sve kreatin proizvode na trzistu ali ono osnovno sto trebate izbjegavati je American Muscle i Scitec. Isto vrijedi i za sve kreatin monohidrat "wannabe" proizvode, odnosno pjenusavi kreatin i kreatin u tabletama. Preporucam Inkosporov kreatin, a mogu proci i Multipower, Weider i Optimum Nutrition.
Sto se tice uzimanja kreatina, zaboravite na fazu punjenja i praznjenja. Uzima se 5g POSLIJE treninga u klasicnom PW obroku, i tako kroz cijelu godinu. Dokazano je da sve vise od 5g zavrsi u urinu. Ovakvim nacinom postici cete najbolje rezultate i jedna kantica od 500g trajat ce vam ~3 mjeseca.
A pola i nerazumem
Title: Odg: Boks
Post by: Milan on September 04, 2007, 04:37:59 PM
sta ce ti kreatin ako si na definiciji?
osnova su ti protein i glutamin,dok ne udjes u fazon sa tim ne treba da se zamaras ostalim
citao sam pola teksta i neistina je da nisu jaki,tj nisu svi kao powerlifteri al imas ronija i dorijana koji su radili velike velike kilaze i ne treba da se mere sa powerlifterima jer jedni i drugi nemaju isti cilj
nek ti kaze neko od ovih bb sa kojim kilazama radi ili je radio samo ces da zines
Title: Odg: Boks
Post by: Milan on September 04, 2007, 04:38:52 PM
i da,imas programe za snagu u powerlifting i strongman forumu
i prvo nauci tehniku s obzirom da si pocetnik da ne bi ostao bez nekog dela tela ;)
Title: Odg: Boks
Post by: milosuu on September 04, 2007, 04:54:08 PM
tekst nije m,oj
ja samilio na program a ne na neke sitnice
mene program interesuje
Title: Odg: Boks
Post by: Milan on September 04, 2007, 04:56:13 PM
onda sacekaj teda ili vladu ,oni se zanimaju time ;)
Title: Odg: Boks
Post by: milosuu on September 04, 2007, 05:09:02 PM
ma opsuteno ljudi
nje ni bitno da vas neumaram
neplaniram da se ozbiljno bavim icicu neki mesec cisto malo cardio a i da skinem salce
Title: Odg: Boks
Post by: Milan on September 04, 2007, 05:14:58 PM
:)
treninzi boksa nisu "malo kardio" tj nisu ni blizu toga,al probaj pa vidi what you are made of
Title: Odg: Boks
Post by: milosuu on September 04, 2007, 08:19:38 PM
pa hocu da skinem malo stomacic
sto nisu za to
Title: Odg: Boks
Post by: Tikica on September 04, 2007, 08:33:28 PM
skidaj ga u kuhinji  ;)
Title: Odg: Boks
Post by: milosuu on September 04, 2007, 08:54:59 PM
pa malo ishrana malo boks
bio sam danas bilo mi je extra
Title: Odg: Boks
Post by: Tikica on September 04, 2007, 09:03:55 PM
sparing..sta?
mogao bi malo vijacu da ubacis..ipak je ona sastavni deo treninga boxera...  :yes:
Title: Odg: Boks
Post by: milosuu on September 04, 2007, 09:08:05 PM
pa bilo je malo sparinga malo u dzak i tako
ma opustencija mada me nisu ni forsirali posto sam novi ako pa me stede
vijacu sam radio malo neide mi nesto
Title: Odg: Boks
Post by: Tikica on September 04, 2007, 09:15:36 PM
Nikome ne ide na pocetku, nemoj da odustanes jer je to po mom misljenju najbolji kardio trening..
udaranjem u dzak aktiviraju ti se svi misici a najmanje ruka i grudi, cak je stetno malo za grudi! Triceps ti extra radi, ali u sustini ruka ti nije bitna ona je samo "pracka" i ako su ti preradjeni misici ruke samo mogu da stete jer koce pokret! donji deo ledja extra radi, i noge naravno, zadnja loza pogotovo!
Nadam se da sam ti bar malo pomogla!  :blowkiss:
Title: Odg: Boks
Post by: milosuu on September 04, 2007, 09:25:14 PM
kako mislis stetno za grudi pojasni mi malo to
Title: Odg: Boks
Post by: Tikica on September 04, 2007, 09:33:32 PM
cek pogresno sam se izrazila..htedoh reci da ako su grudi mnogo velike smetaju za izvodjenje pokreta-udar!
Title: Odg: Boks
Post by: milosuu on September 04, 2007, 09:35:55 PM
ma nemam ja velike grudi
ja sam cuo da se uvuku samo malo grudi
ali mislim da su to babske price
ma ja idem samo malo da skinem salce sa stomaka
a i cisto da se rekreiram malo
Title: Odg: Boks
Post by: Tikica on September 04, 2007, 09:48:11 PM
ma bitno je da si fizicki aktivan..evo ja imam u kuci jednog kik boxera  :evillaugh: pored toga - vozi bajs, trci, preskace vijacu, .. ali nece da jede isto sto i ja.. njemu je metabolizam extra i svasta trpi..a opet dobro izgleda i pored te hrane koja nije bas u nasem fazonu ...  :bored:
Title: Odg: Boks
Post by: milosuu on September 04, 2007, 09:49:44 PM
ma samo da se radi nesto
Title: Odg: Boks
Post by: Tikica on September 04, 2007, 09:54:45 PM
ali koncentrisi se na svaki pokret koji pravis ma sta radio.. toliko..  :blowkiss:
Title: Odg: Boks
Post by: milosuu on September 04, 2007, 09:57:47 PM
hvala na podrsci  :)
 :blowkiss:
Title: Odg: Boks
Post by: Ted Arcidi on September 04, 2007, 10:15:02 PM
cek pogresno sam se izrazila..htedoh reci da ako su grudi mnogo velike smetaju za izvodjenje pokreta-udar!
uh bre Tiki pa odakle ti to,nisam bas siguran da Tajson i Holifild imaju male grudi,a sto se udaranja tice boljih nema,zar ne?
Title: Odg: Boks
Post by: Tikica on September 04, 2007, 10:16:17 PM
govorim o tehnici udaranja u dzak  :yes: a oni su teskasi...
Title: Odg: Boks
Post by: Ted Arcidi on September 04, 2007, 10:18:13 PM
govorim o tehnici udaranja u dzak  :yes: a oni su teskasi...
ne razumem :crazy:
Title: Odg: Boks
Post by: Tikica on September 04, 2007, 10:23:14 PM
pa kako mozes normalno da drzis gard ako imas velike i siroke grudi?
Title: Odg: Boks
Post by: Ted Arcidi on September 04, 2007, 11:06:06 PM
pa kako mozes normalno da drzis gard ako imas velike i siroke grudi?
najnormalnije,tu pricu izmisljaju isti oni koji tvrde da tegovi usporavaju i sl,a svi sampioni bas i nemaju male grudi,zar ne?
Title: Odg: Boks
Post by: Tikica on September 04, 2007, 11:08:09 PM
pa to si u pravu..ali kao sto kazes..price..svako ima svoju teoriju..ja sam ovo cula od jednog lika..koji je trener..a i njihove teorije se razlikiju..  :dunno:  ;)
Title: Odg: Boks
Post by: Lazic on September 04, 2007, 11:09:31 PM
ajde ted izanaliziraj momku program za snagu, pusti ti tikicu i njenu pricu o grudima  :)
Title: Odg: Boks
Post by: Ted Arcidi on September 04, 2007, 11:13:38 PM
pa to si u pravu..ali kao sto kazes..price..svako ima svoju teoriju..ja sam ovo cula od jednog lika..koji je trener..a i njihove teorije se razlikiju..  :dunno:  ;)
znam i o kom treneru govoris i samo cu ti reci da se u box i kickbox razume ko ja u umetnicko klizanje,pitaj ga koliko je meceva imao u svom zivotu...odacu ti tajnu covek je inace karatista
Title: Odg: Boks
Post by: Ted Arcidi on September 04, 2007, 11:15:23 PM
ajde ted izanaliziraj momku program za snagu, pusti ti tikicu i njenu pricu o grudima  :)
pa bih ja ,ali ne videh tamo nista sto bi bar malo licilo na razuman trening za snagu...sorry :dunno:
Title: Odg: Boks
Post by: :: DonstalenS :: on September 06, 2007, 09:31:00 PM
pa bilo je malo sparinga malo u dzak i tako
ma opustencija mada me nisu ni forsirali posto sam novi ako pa me stede

Posle mog prvog treninga na kick-u dosao sam kuci i zaspao obucen, izbombali su me kao vrecu.  :boxed:

Inace, bolje radi vezbe telom - sto brze mozes. To ce ti dati brzinu a i osetices znatno povecanje snage.
Title: Odg: BOKS
Post by: Igor Wing Tzun on September 07, 2007, 10:41:46 AM

Boks je borilacki sport u kojem se protivnici priblizne tjelesne tezine (razlika od 1-1,5 kg) udaraju sakama na kojima su podstavljene rukavice.

Udaraju se Pesnicama:) :) :)
Title: Odg: Boks
Post by: Igor Wing Tzun on September 07, 2007, 01:05:59 PM
Samo se vi "pumpajte" od toga nemate vajde nikakve:) :) :)
Title: Odg: BOKS
Post by: Igor Wing Tzun on September 07, 2007, 01:21:09 PM
Eeee ko se seca Mate Parlova to je bio boks.
Title: Odg: Boks
Post by: Igor Wing Tzun on September 07, 2007, 01:25:51 PM
Evo malo legende Boksa

http://www.youtube.com/watch?v=hZFEhZi7WAg
http://www.youtube.com/watch?v=qujgVDSZwZI
http://www.youtube.com/watch?v=8PC_EEFfDao
http://www.youtube.com/watch?v=HgC2o1Cq

Uzivaj te :)
Title: Odg: BOKS
Post by: Lazic on September 07, 2007, 04:28:47 PM
Samo se vi "pumpajte" od toga nemate vajde nikakve:) :) :)
cuti tu :p   mnogo dobro znam sve te fajtere..samo dzudiste respektujem za ulicnu borbu..
Title: Odg: BOKS
Post by: milosuu on September 07, 2007, 04:46:11 PM
sto dzudiste lazicu
Title: Odg: BOKS
Post by: Igor Wing Tzun on September 07, 2007, 05:13:17 PM
Lazic ma kakvi djudisti bre nemaju sanse protiv fajtera:)
Title: Odg: BOKS
Post by: Lazic on September 07, 2007, 05:15:04 PM
vidim zato se u ultimatu svi biju kao nindze, ne valjaju se po podu  ;)
sa dzudistom je najteze bez obzira sta koristis od tehnike..mislim na dobrog dzudistu..
Title: Odg: BOKS
Post by: Pedja Petrovic on September 07, 2007, 05:16:26 PM
vidim zato se u ultimatu svi biju kao nindze, ne valjaju se po podu  ;)
sa dzudistom je najteze bez obzira sta koristis od tehnike..mislim na dobrog dzudistu..
.

brate..pa nisi valjda i dzudista bio??? :rolleyes01: :rolleyes01:
Title: Odg: BOKS
Post by: milosuu on September 07, 2007, 05:18:10 PM
vidim zato se u ultimatu svi biju kao nindze, ne valjaju se po podu  ;)
sa dzudistom je najteze bez obzira sta koristis od tehnike..mislim na dobrog dzudistu..
kakve veze imaju cudisti sa nindzama
Title: Odg: BOKS
Post by: Lazic on September 07, 2007, 05:18:53 PM
nisam,osim onoga sto se na poslu ucilo, ja sam trenirao kik, dok mi je trebalo..ali imam druga koji je presao sa dzudo-a na street i samo malo neke stvari savladao i sada je odlican, ovi svi ostali ne mogu da mu pariraju...
Title: Odg: BOKS
Post by: Igor Wing Tzun on September 07, 2007, 05:20:49 PM
Nije on naleteo jos na nekog fajtera poput Boztepea :) :)
Title: Odg: BOKS
Post by: Lazic on September 07, 2007, 05:21:00 PM
kakve veze imaju cudisti sa nindzama

pa koja tehnika pobedjuje na ultimatu, sta rade tamo 95% vremena, sigurno ne nindjucu  ;)
Title: Odg: BOKS
Post by: Lazic on September 07, 2007, 05:21:58 PM
Nije on naleteo jos na nekog fajtera poput Boztepea :) :)

verovatno, mozda ce naici  ;)
Title: Odg: BOKS
Post by: Pedja Petrovic on September 07, 2007, 05:22:51 PM
nisam,osim onoga sto se na poslu ucilo, ja sam trenirao kik, dok mi je trebalo..ali imam druga koji je presao sa dzudo-a na street i samo malo neke stvari savladao i sada je odlican, ovi svi ostali ne mogu da mu pariraju...
....aaaaaaa...sao pitam  :rolleyes01:
Title: Odg: BOKS
Post by: Igor Wing Tzun on September 07, 2007, 05:37:14 PM
hahhaha Nindjucu ne sigurno tu se slazemo mashala :) :)
Title: Odg: BOKS
Post by: Lazic on September 07, 2007, 05:40:37 PM
pa vecina tradicionallnih borilackih  vestina tamo ne pije vodu..ovo sam uzeo cisto kao zez :)
Title: Odg: BOKS
Post by: milosuu on September 07, 2007, 05:42:30 PM
nisam ni ja promovisao nindzicu nego sam ja za boks i kik boks
Title: Odg: BOKS
Post by: Igor Wing Tzun on September 07, 2007, 05:44:07 PM
Wing Tzun je najbrza udaracka borilacka vestina u svetu.8 udaraca u sekundi.
Title: Odg: BOKS
Post by: milosuu on September 07, 2007, 06:57:53 PM
Nikad cuo za to
gde ti to treniras
Title: Odg: BOKS
Post by: Lazic on September 07, 2007, 08:04:37 PM
Wing Tzun je najbrza udaracka borilacka vestina u svetu.8 udaraca u sekundi.
koliko ti mozes da izvedes udaraca  i koliko ljudi u svetu moze da izvede toliko udaraca..
Title: Odg: BOKS
Post by: :: DonstalenS :: on September 07, 2007, 10:59:41 PM

To se zovu DODIRi, ne udaraci.
Samo velemajstori se mogu pohvaliti sa takvim vestinama, svi ostali izgledaju malo smesno.
Kad te bata-Tyson pogodi medju oci... to je udarac.  :clap:

Igor Wing Tzun :respect:
Title: Odg: BOKS
Post by: Igy81 on September 07, 2007, 11:03:10 PM

Kad te bata-Tyson pogodi medju oci... to je udarac.  :clap:




Provereno!
Title: Odg: BOKS
Post by: Igor Wing Tzun on September 08, 2007, 08:36:33 AM
Wiliam Cheung jedini covek na svetu kome je to uspelo postoji snimak na netu pa vidite ako neverujete :) :) :) A sto se tice Tajsona mrtva kapa.Njega je pogodio Lenox Luis medju oci :) :) :)

http://www.wingchunkwoon.com/training.asp
Ovde vam je taj snimak :)
Title: Odg: BOKS
Post by: Lazic on September 08, 2007, 10:03:52 AM
super, ali to nije to, kada samo jedan covek moze da uradi, koliko npr prosecan vezbac moze da izvede udaraca..
Title: Odg: BOKS
Post by: Igy81 on September 08, 2007, 10:51:40 AM
lepo je ovo za oko videti...ali.......nikad nisam razumeo te saolin cirkusante..kao udari ga u glavu nekim drvetom njemu nista..voleo bi mene iz publike da zovu da ga opicim bejzbolkom da vidim dal ce da ustane..ne podcenjujem nikog ali mi je to smesno!..
Title: Odg: BOKS
Post by: Igor Wing Tzun on September 08, 2007, 01:08:02 PM
Dobro si to rekao cirkusanti :) :) To je sve dogovoreno unapred.Dok u stvarnosti je to sasvim nesto drugo.Npr Dok ti zamahnes sa tom tvojom bejzbolkom, vec se nadjes na zemlji.E to je realnost :).
Title: Odg: BOKS
Post by: Milan on September 08, 2007, 05:08:29 PM
jer ces se raspasti od toga i  verovatno uci u katabolizam
Title: Odg: BOKS
Post by: Igy81 on September 08, 2007, 05:14:35 PM
haha..samo od toga ;0..pre ce biti ;)
Title: Odg: BOKS
Post by: Ted Arcidi on September 08, 2007, 05:39:46 PM
jooooooooooj sto volim naucnu fantastiku :evillaugh: :evillaugh: :evillaugh:
Title: Odg: BOKS
Post by: Milan on September 08, 2007, 06:00:40 PM
pa koja tehnika pobedjuje na ultimatu, sta rade tamo 95% vremena, sigurno ne nindjucu  ;)

 :clap:
sve je receno ovim,a ja kad rekoh da to ne pije vodu svi sto treniraju takvu vrstu vestina skocise

ultimet za sad predstavlja najrealniju borbu
svaki borac treba da zna elemente boksa,dzudoa,brazilske dziudzice i rvanja
cak ni nozna tehnika nije toliko znacajna (jedino ako ne udarate kao cro cop)
Title: Odg: BOKS
Post by: Ted Arcidi on September 08, 2007, 06:04:47 PM
ja licno imam vise respekta prema streljastvu...nekako mi deluje efikasnije,mozda gresim...nacuo sam 
da ovi Pekinezeri zaustavljaju i metke rukama :evillaugh: :evillaugh: :evillaugh:
Title: Odg: BOKS
Post by: Milan on September 08, 2007, 06:08:32 PM
pa ako pucaju pojedinacno onda mozda i hvataju
a ako je rafal jbg to je vec nadljudski    :lol:
Title: Odg: BOKS
Post by: Ted Arcidi on September 08, 2007, 06:11:41 PM
pa ako pucaju pojedinacno onda mozda i hvataju
a ako je rafal jbg to je vec nadljudski    :lol:
pa oni nisu ljudi,ne razumes ti to bre...gledaj malo filmove Hong Kongske produkcije,svasta mozes da naucis...ja sam to dosta gledao i ukapirao sam sve...znas da sam prestao da se takmicim u 
kickbox-u i box-u kad su Kinezi poceli da se naseljavaju kod nas ,sto je sigurno sigurno je  :evillaugh: :evillaugh: :evillaugh:
Title: Odg: BOKS
Post by: Igy81 on September 08, 2007, 06:18:00 PM
znate one cige kad su zaratili sa kinezima..kazu...OSETIO SAM UZIVO I NA SVOJOJ KOZI BRUSA LEEJA.. :lol: :lol: :lol:  tako da Ted,brisi dok mozes!
Title: Odg: BOKS
Post by: Ted Arcidi on September 08, 2007, 06:20:38 PM
znate one cige kad su zaratili sa kinezima..kazu...OSETIO SAM UZIVO I NA SVOJOJ KOZI BRUSA LEEJA.. :lol: :lol: :lol:  tako da Ted,brisi dok mozes!
sta ti je bre ,pa ja odavno i ne prolazim pored onog kineskog trznog centra  :evillaugh: :evillaugh: :evillaugh:
Title: Odg: BOKS
Post by: :: DonstalenS :: on September 09, 2007, 04:20:11 PM

Boj ne bije svijetlo oruzije vec boj bije srce u junaka  :srce:
Title: Odg: BOKS
Post by: Tanor on September 09, 2007, 06:00:49 PM
Boj ne bije svijetlo oruzije vec boj bije srce u junaka  :srce:

E sad........da nisi malo preterao ?!
Title: Odg: BOKS
Post by: Igor Wing Tzun on September 10, 2007, 03:08:47 PM
http://budo.kkm.co.yu
Title: Odg: BOKS
Post by: :: DonstalenS :: on September 12, 2007, 08:13:57 PM
E sad........da nisi malo preterao ?!

Sto..?
Nisi nikad video kako sitan covek bije veliku mrcinu a ovaj nesme da pisne, jer nema "muda"...

Za Fight je potrebno srce, tu nema dileme.  :yes:
Title: Odg: BOKS
Post by: BEGINER on September 12, 2007, 08:57:34 PM
Sto..?
Nisi nikad video kako sitan covek bije veliku mrcinu a ovaj nesme da pisne, jer nema "muda"...

Za Fight je potrebno srce, tu nema dileme.  :yes:
ovo POTPISUJEM I PODVLACIM :yes:
Title: Odg: BOKS
Post by: kocetodaplati!!! on September 25, 2007, 06:24:00 PM
Ako nije protiv pravila, voleo bih da navedete box i kik-box
klubove za koje znate ili u njima trenirate.

Primećujem da na ovom forumu ima ljudi iz mnogih mesta,
ali mene konkretno interesuje Beograd, još konkretnije leva obala Save
(NBGD, Zemun)
Title: Odg: BOKS
Post by: milosuu on September 25, 2007, 07:57:00 PM
E ljudi sad sam se setio da ste svi tu u komsiliku
jel znate gde ima da se trenira kikboks tekvodndo i tako ti borilacki sportovi
Title: Odg: BOKS
Post by: Tikica on September 25, 2007, 08:05:43 PM
sportski centar "pinki"-zemun  ;)
Title: Odg: BOKS
Post by: milosuu on September 25, 2007, 09:08:45 PM
mislio sam u komsiliku
tj vidikovac,rakovica,kanarevo,kosutnjak.............
Title: Odg: BOKS
Post by: BEGINER on September 26, 2007, 05:18:45 PM
mislio sam u komsiliku
tj vidikovac,rakovica,kanarevo,kosutnjak.............
Imas na difu kik box i box,imas u crnjanskom aikido,imas na B.Brdu u sportskom centru partizan Kyokushin kay,imas na senjaku profi kamp Chip....Jel dosta??? ;)
Title: Odg: BOKS
Post by: milosuu on September 26, 2007, 06:03:52 PM
e sad ako mozes malo bolje da mi objasnis gde je dif na kosutnjaku
Title: Odg: BOKS
Post by: BEGINER on September 27, 2007, 06:42:49 PM
e sad ako mozes malo bolje da mi objasnis gde je dif na kosutnjaku
Mogu brate...  :)Oni to zovu dif a to je u stvari sportski centar kosutnjak kod trim staze ;)
Title: Odg: BOKS
Post by: milosuu on September 28, 2007, 09:32:29 AM
pa tako recite
znam gde je to
prosao sam bar milion puta
hvala
Title: Odg: BOKS
Post by: BEGINER on September 28, 2007, 08:02:23 PM
Nema na cemu...Nadam se da ces naci nesto sto ti odgovara :yes:
Title: Odg: BOKS
Post by: unk on October 11, 2007, 12:46:10 AM
Sta mislite o kombinaciji boksa i teretane!
I dali moze da se pije PWM valjda sam pogodio posel treninga sto se unosi suplementacija
i dali ima neka suplementacija koja je bas preporucljiva za to

ja treniram box...jos malo pa ce godinu dana...
radio sam sledecu kombinaciju:
box sam imao svaki dan sem subote i nedelje,u ranim jutarnjim casovima.
u teretanu sam isao utorkom,cetvrtkom i subotom u popodnevnim casovima (znaci utorkom i cetvrtkom 2 treninga)
imao sam posleban program za teretanu (tezine su isle od 30%-50% ukupne snage).
Vezbe se rade sto eksplozivnije i brze sa sto manjim pauzama izmedju.Ako te bas zanima okacicu program koji mi je dat u zvezdi.
Uz takve treninge ti je dovoljno da ubacis neki gainer i malo vise ugljenih hidrata kako bi nadoknadio kalorije i popunio glikemicki indeks.
Naravno jaki multi vitamini (npr. OPTI MEN ili Animal Pack...) i unos proteina tj. dobra ishrana u svakom slucaju.

Eto,ja se od toga nisam raspao,samo sam napredovao...

Pozdrav
Title: Odg: BOKS
Post by: grisha on November 24, 2007, 07:26:53 PM
ajde molim te okaci taj program. ja sam trenirao u zvezdi tri godine, jel Branko Dimic- dimke jos uvek trener
Title: Odg: BOKS
Post by: NebojsaZemunTrg on November 26, 2007, 05:20:46 PM
Pozdrav svima :)
Odlicno si kombinovao teretanu(vezbe snage,mase i definicije) i boks(tehniku,kondiciju,eksplozivnsot...) i ja sam uradio nesto slicno samo sto radim kombinaciju kik boks+kucne vezbe(bez tegova)
Sto se tice boksa,nekad je imalo da se trenira u Pinkiju,gde sada ja treniram,ali samo sada ima kik boks jer smo promenili salu.
treninzi su ponedeljak-petak od 18-19 za takmicare(niko sem takmicara ne moze raditi trening)
19-20 svi koji se ne takmice
20-21 svi koji se ne takmice
Cena clanarine je 1800 dinara i moze se ici neogranicen broj puta nedeljno,naravno ne mozete raditi u takmicarskom terminu sem ako niste takmicar.
Ako vas jos nesto zanima slobodno pitajte.
Pozdrav
Title: Odg: BOKS
Post by: Milan on November 26, 2007, 05:33:24 PM
Hehe,nekad je bilo da se svi strpamo u jedan termin,mada to nije bilo fer jer su i takmicari bili sa nama u terminu i svi treneri su obracali paznju na njih,a mi smo nekad radili runde i po 7 min...mnogo nepravde je bilo tamo..ne znam kako je sad
Title: Odg: BOKS
Post by: NebojsaZemunTrg on November 27, 2007, 02:38:14 PM
To da su netakmicari i takmicari bili u jednom terminu je bilo do pre jedno skoro 2 meseca....tada je termin za takmicare bio od 8 ali su svi dolazili a treneri anravno obracali paznju na takmicare :) pa je od pre 2 meseca predsednik kluba Igor Tadic striktno zabranio da niko sem takmicara dolazi u novi takmicarski termin od 6 i tako je i ostalo.
Jel su ti treneri bili Daca i Branko?
Title: Odg: BOKS
Post by: Milan on November 27, 2007, 02:43:14 PM
uh da to je bila guzva,na dzakovima je bilo po troje ljudi,sad je verovatno dosta bolje..cujem da je zuca postao trener
jesu branko i daca,odlicni su treneri,bar meni bili,al sta vredi kad nisu cesto obracali paznju
Title: Odg: BOKS
Post by: NebojsaZemunTrg on November 27, 2007, 02:51:11 PM
Da zuca je postao trener,drzi treninge na slaviji u kik boks klubu ,,Mica Markovic,,
Daca i branko su legende kakvih nema,Daca nas uvek prekine kad drzi treninge pa izbegavam njegov termin(kazu da drzi takve jake treninge jer je ranije on trenirao boks i tajlandski boks),a Branko je ekstra za ruke sto i ne cudi jer je bio bokser.
Kada si ti to trenirao?
I sada se desi da bude po 2 na jednom dzaku,ali uglavnom u terminu od 7, ja idem od 8 :)
Title: Odg: BOKS
Post by: Milan on November 27, 2007, 02:56:31 PM
pre neke 2 god
da branko je bio bokser,vidi se po njemu,zaboravi posle 5 min sta si mu rekao
hehe,da jaki su dacini treninzi,i devojke rade sve kao muskarci,cak i muske sklekove po kazni :)
bila je jedna devojka,koja je svaka dva min psovala i onda radila  :lol:
Title: Odg: BOKS
Post by: NebojsaZemunTrg on November 28, 2007, 04:05:29 PM
Quote from: Milan link=top :boxed:ic=313.msg49453#msg49453 date=1196171791
pre neke 2 god
da branko je bio bokser,vidi se po njemu,zaboravi posle 5 min sta si mu rekao
hehe,da jaki su dacini treninzi,i devojke rade sve kao muskarci,cak i muske sklekove po kazni :)
bila je jedna devojka,koja je svaka dva min psovala i onda radila  :lol:
Kako je izgledala,ja znam sve njih,druzim se sa jednom zove se Dragana,sada je crna,ranije ne znam koju je boje kose imala.
Kada sam procitao to da branko zaboravi posle 5 minuta sta si rekao,odmah se pocepao od smehai malo razmislih i setih se da mu se to stalno desava :lol:
Da devojke istu kidaju kako rade,pogotovo na sparingu sto sam i osetio :boxed: :lol:
Title: Odg: BOKS
Post by: Milan on November 30, 2007, 02:30:41 AM
ova se zove ivana,mislim da je 84, iz ZP je,crna kosa taman ten ne znam da li je i dalje tamo
pa ne daj da te zene biju,u tom ringu nema pardona  :lol:
Title: Odg: BOKS
Post by: NebojsaZemunTrg on December 09, 2007, 08:54:31 PM
ova se zove ivana,mislim da je 84, iz ZP je,crna kosa taman ten ne znam da li je i dalje tamo
pa ne daj da te zene biju,u tom ringu nema pardona  :lol:
Hteo sam reci da biju ali na sparingu i one moraju da popiju,jedna me zveknula u rebru,posto dobro radi nogama,par pokusaja u glavu nogom,boks joj je los,pa sam moram da je izboksujem,pa je imala masnaju na oku :boxed: :lol:
Title: Odg: BOKS
Post by: grisha on December 15, 2007, 02:00:29 PM
da se taj Branko ne preziva mozda Dimic jedan matoriji lik sav izboran, smesno prica i hoda
Title: Odg: BOKS
Post by: Milan on December 15, 2007, 02:33:42 PM
ne,Rukavina
Title: Odg: BOKS
Post by: NebojsaZemunTrg on December 18, 2007, 02:30:25 PM
Da zove se Branko Rukavina i lik stalno zaboravlja sta si mu rekao ali je kralj u svakom pogledu.
P.S. Daca se bacio u pevace,peva po svadbama :lol:
Title: Odg: BOKS
Post by: clown on February 21, 2008, 02:26:53 AM
da li je kasno osobi koja ima talenta i vec je trenirala boks nekih godinu dana...da...
(imam tek napunjenih 20 godina...i fizicki sam jak..i spreman za boks a kazu mi i talentovan...)
se posveti totalno boksu.. odnosno da krenem da treniram za ozbiljno pa sta bude da bude....s namjerom da udjem i u ring..?
Title: Odg: BOKS
Post by: Milan on February 21, 2008, 01:22:19 PM
ko ti kaze da si talentovan?
treneri?
Title: Odg: BOKS
Post by: clown on February 21, 2008, 03:35:55 PM
da
Title: Odg: BOKS
Post by: Milan on February 21, 2008, 03:51:44 PM
paze,ne bih da ti kvarim utisak ili da zvucim bilo kako omalovazavajuce jer ne znam da li si i koliki potencijal..mozda nemas pojma a mozda si novi klej..cisto da kazem svoja iskustva..
gledao sam kako treneri teraju borce koji treniraju tek 2*3 meseca da izadju a ring sto je besmisleno i kad se nadje neki momak,koji misli bar malo,i odbije ga on ga proziva da je pi*ka i sl
znaci,misli svojom glavom,pogledaj dosta mecea uzivo,da vidis kako to sve izgleda,ako vec nisi
i meni je rekao da sam fenomen,ali to nista ne znaci jer neki od njih bi i brata uvukli u ring samo da mogu  ;)
a ja sam znao gde sam i sta sam u tom trenutku,jer sam bio svestan koliko sam dugo trenirao i kako izgleda jedan mec i koliko je tezak..
znaci, ne srljaj sa time,polako,nije ring zajebancija,mozes da prodjes bez zajebancije a mozes ozbiljno da se povredis
Title: Odg: BOKS
Post by: clown on February 21, 2008, 05:54:10 PM
da znam kapiram to, gledao sam puno puno meceva, jer sam oduvijek volio boks...
pazi kod nas ima likova sto treniraju po 2 godine samo da bi ushli u ring i dodje lik mu lik (protivnik) i razvali ga kao kantu...

znaci boks je  komplikovan da ne moze komplikovanije, ko ne zna djeluje mu ono... ali ja i ti valjda znamo dobro :D

samo sam zelio da vidim sta ljudi misle...i ono neki savjet i to...
Title: Odg: BOKS
Post by: Milan on February 21, 2008, 06:29:46 PM
naravno,dzabe i 10 god treninga,dzak i ziv protivnik su dva razlicita pojmasto se tice onog pitanja da li je rano..
pa sta znam,ne mora da znaci,znam momka koji je posle tri meseca usao u ring dobio mec,sledeci je izgubio i onda je dobio 20ak borbi za redom,znam i ekstremniji primer,momak je dosao sa brazilske dziu dzice ,trenirao je 10ak god i posle 3 nedelje izasao na ring i demolirao sve  protivnike
Title: Odg: BOKS
Post by: Vladasm88 on March 27, 2008, 05:01:19 PM
Jel ima neko mozda snimak ili slike koje mi mogu pomoci da skontam kako da bandaziram zglob(kao sto bokseri imaju bandaz ispod rukavica)???  Posto sam polomio rucni zglob dok sam se tukao neki dan (provalnika koji mi je uleteo u kucu) pa ce mi trebati kad skinem gips da malo umotavam ruku dok vezbam :D
Title: Odg: BOKS
Post by: Milan on March 27, 2008, 09:10:23 PM
jel si ga bar razbio  :)
udaraj laktom,ko jos bije pesnicama,nije to fer tuca...sve prljavo je dozvoljeno da ga privremeno onesposobis..e sad nema veze ako je to na malo duzi period

elem..probacu da ti objasnim kako ja motam,nemam snimak..
ako iams standardne bandaze koji na kraju imaju oni omcu..nju kacis za palac,obmotas dva kruga oko rucnog zgloba i onda krenes ka prstima i motas izmedju njih..al ne verujem da ti treba da pokrivas prste vec samo deo rucnog zgloba...zavisi sta si slomio
u tom motanju umotas i palac i vratis se na zglob i tu zavrsis motanje i zalepis drugi kraj bandaza ne kom je cicak traka

mada..kad dr kaze da mozes onda idi,ne na svoju ruku..nazalost,mislim da ce to boleti neko vreme
Title: Odg: BOKS
Post by: Vladasm88 on March 28, 2008, 12:04:35 AM
jel si ga bar razbio  :)
udaraj laktom,ko jos bije pesnicama,nije to fer tuca...sve prljavo je dozvoljeno da ga privremeno onesposobis..e sad nema veze ako je to na malo duzi period

elem..probacu da ti objasnim kako ja motam,nemam snimak..
ako iams standardne bandaze koji na kraju imaju oni omcu..nju kacis za palac,obmotas dva kruga oko rucnog zgloba i onda krenes ka prstima i motas izmedju njih..al ne verujem da ti treba da pokrivas prste vec samo deo rucnog zgloba...zavisi sta si slomio
u tom motanju umotas i palac i vratis se na zglob i tu zavrsis motanje i zalepis drugi kraj bandaza ne kom je cicak traka

mada..kad dr kaze da mozes onda idi,ne na svoju ruku..nazalost,mislim da ce to boleti neko vreme

Ma naplavio sam mamu mu... Ima u blicu da su ga uhvatili i  da je do sad uzeo preko 1 000 000...Naravno ja se ne spominjem :D Ja spavao (ostatak porodice nije bio kuci) i odjedno nesto puca i razvaljuje...I za njim kroz ulicu (samo u boksericama)...Zakacio me pajserom po nozi ali kad sam ga dohvatio...(pa nisam dzabe 3 god. trenirao Ju-Jutsu i oko 2 god. dzudo)I kolko sam ga puko zabolelo me :D
Sad mi je prblem jer mi je taman fino krenulo i teretani i sad ne mogu  nista da radim. N
Naravno da necu nanista raditi bez saveta lekara...Provo kad skinem gips icicu na fizikalnu terapiju a onda posle sam kontao da bandaziram zglobove,jer inace imam problem kad radim bench i propadanja.

P.S. Pukla mi je kost na zglobu sake (os carpi) ali nisam siguaran jel Os scaphoideum ili Os capitatum
Ukucaj u google-u pa vidi na slikama u principu  ces skontati sta je.

Ajde ako mozes napravi neke slike kako bih mogao uvijati...Naravno ja cu se jos konsultovati sa lekarima ..
Title: Odg: BOKS
Post by: Milan on March 28, 2008, 01:52:04 AM
savet za benc i propadanja i sve te potiske gde jako ucestvuju zglobovi
kad radis benc sipka ti verovatno stoji blize prstima nego na korenu dlana..
ona mora biti na korenu dlana na mestu ispod koga se nastavlja podlaktica jer u suprotnom sipka ti lomi zglob..tako i kod propadanja

nemam aparat,to je problem,inace bih slikao
uglavnom kako god da ga bandaziras ok je,samo da taj deo ne mrda
Title: Odg: BOKS
Post by: ilijabogdan on May 08, 2008, 06:05:30 PM
neznam toliko o istoriji boksa al sam trenirao skoro 4 godine i to je sport cisto da se izzivljavas pa ponekad i da dobijes batine, moja preporuka je sto bolje uvezbana tehnika lakse se protivnik savlada neigra snaga toliku ulogu koiko igra tehnika odbrane i napada, vrlo je bitno da se ima jak i pokretan kicmeni stub pogotovo vratni deo i deo kod struka jer se dosta jakih i razornih udaraca izvlace bas iz kuka preko ramena pa preko lakta do tudje brade, vrlo je bitno kretanje sto vise i sto brze to protivnika dekoncentrise i nervira i automatski mu pada performansa pracenja pokreta i samog udarca
Title: Odg: BOKS
Post by: Milan on May 08, 2008, 07:11:53 PM
Quote
Kako je izgledala,ja znam sve njih,druzim se sa jednom zove se Dragana

To ona sto vice "hop hop" stalno?
Title: Odg: BOKS
Post by: NebojsaZemunTrg on May 08, 2008, 11:58:36 PM
To ona sto vice "hop hop" stalno?
Jel si to mene citirao?ako jesi onda jeste onda :yes:
neznam toliko o istoriji boksa al sam trenirao skoro 4 godine i to je sport cisto da se izzivljavas pa ponekad i da dobijes batine, moja preporuka je sto bolje uvezbana tehnika lakse se protivnik savlada neigra snaga toliku ulogu koiko igra tehnika odbrane i napada, vrlo je bitno da se ima jak i pokretan kicmeni stub pogotovo vratni deo i deo kod struka jer se dosta jakih i razornih udaraca izvlace bas iz kuka preko ramena pa preko lakta do tudje brade, vrlo je bitno kretanje sto vise i sto brze to protivnika dekoncentrise i nervira i automatski mu pada performansa pracenja pokreta i samog udarca
Kako mislis izivljavas?Onaj koji radi na saprinzima iz sve snage znaci 90-100% snage(mislim na sangu udarca) taj onda ima neki psihicki problem jer svrha sparinga je da primenis ono sto si naucio jer vreca ne moze da udara dok sparing partner moze.
Slazem se za uvezbanost tehnike.Sto je bolje uvezbas to ce biti lakse i u napadu i u odbrani.Stara skola boksa ima jedan barem meni zanimljiv udaraca,a to je krose koji izgleda kao direkt sa putanjom ruke blago ka dole.Na primer ako je neko gledao MMA to najvise primenjuju braca Emelijanenko(Fedor i Aleksander).Malo je teze da se nauci ali jednom kad se nauci to razara gde udari.
Sto se vrata tice tu treba imati jake misice kako bi sto vise amortizovali udarce i tako umanjili sansu od nokauta.Pogledajte samo Holifilda,covek ima malu tezinu za svoju kategoriju i radi sa tezim protivnicama od sebe,a zato njegov vrat je sajla moze da primi dosta jakih udaraca.
Taj kuk sto si pominjao za udarce pokrecu trbusnjaci :yes:
Morao bih samo jos da dodam da snaga udarca dolazi cak iz stopala njegovim uvrtanjem pri udarcu pa preko kuka itd kao sto si lepo naveo.
Sto se tice kretanja-ako se nekreces onda bolje da taj neko skine rukavice i izigrava vrecu dok ga ovaj gazi po lobanji.Kretanje ima par namena-stvaranje sanse za napad,eskivaze pri odbrani od udaraca i osujecivanje protivnikvih napada.
Samo jos informacija da dodam.
Najbolje skole boksa na svetu-KUBANSKA number 1,onda idu ruksa i americka.Ruska se bazira na distancu,da se sve odradi tehnicki da dobiju mec na poene,dok Ameri nisu toliko tehnicki kolko idu na taj nokaut tj na snazne udarce.
Title: Odg: BOKS
Post by: ilijabogdan on May 09, 2008, 05:39:12 PM
Kako mislis izivljavas?
Taj kuk sto si pominjao za udarce pokrecu trbusnjaci


pa lepo kad sam pun energije i nadrkan odem u box klub i posle mi sve lepo nebitno je dal sam popio batine ili sam nekog isibao al sam se izduvao

a sto se tice trbusnjaka ok upravu si lose sam se izrazio, ali ne klasicni trbusnjaci nego ovi trbusnjaci sa strane vrlo mali uticaj imaju strednji trbusnjaci za udarac oni sluze za savijanje tela samo pravo napred al zato tu ulogu imaju trbusnjaci sa strane koji rotiraju gornji deo torza
Title: Odg: BOKS
Post by: NebojsaZemunTrg on May 09, 2008, 07:01:02 PM
pa lepo kad sam pun energije i nadrkan odem u box klub i posle mi sve lepo nebitno je dal sam popio batine ili sam nekog isibao al sam se izduvao

a sto se tice trbusnjaka ok upravu si lose sam se izrazio, ali ne klasicni trbusnjaci nego ovi trbusnjaci sa strane vrlo mali uticaj imaju strednji trbusnjaci za udarac oni sluze za savijanje tela samo pravo napred al zato tu ulogu imaju trbusnjaci sa strane koji rotiraju gornji deo torza
Da upravu si za biocne trbusnjake.
Nego sa kolko procenata snage radis taj sparing?
Title: Odg: BOKS
Post by: ilijabogdan on May 09, 2008, 08:12:07 PM
Da upravu si za biocne trbusnjake.
Nego sa kolko procenata snage radis taj sparing?
pa odes da se izduvas i obicno das sve od sebe znam da to nije sparing vec ubijanje protivnika al ja nemam lake protivnike, obicno mi gurnu neku copinu od 100 i vise kila da bi se izborio samnom, jer moj trener zna da ja bijem da ubijem, pa me i vise puta izbacao sa treninga jer bukvalno bijem da otkinem nekom glavu, a i tehniku imam savrsenu i kretanje. Sta da ti kazem osim za 4 godine sam imao 175 borbi od toga sam 65 pobedio nokautom 53 na bodove 20 su mi predavali a ostalih 37 sam izgubio grdne sam pare tad namlatio, al nisam imao borbe ovde kod nas vec dole crna gora, madjarska, bugarska, hrvatska, bosna, i par puta makedonija, to su bile privatne borbe sa vecim novcem u opticaju, a ovaj box po klubovima nije nista slabo je placen
Title: Odg: BOKS
Post by: vuksa on May 09, 2008, 09:03:34 PM
pa odes da se izduvas i obicno das sve od sebe znam da to nije sparing vec ubijanje protivnika al ja nemam lake protivnike, obicno mi gurnu neku copinu od 100 i vise kila da bi se izborio samnom, jer moj trener zna da ja bijem da ubijem, pa me i vise puta izbacao sa treninga jer bukvalno bijem da otkinem nekom glavu, a i tehniku imam savrsenu i kretanje. Sta da ti kazem osim za 4 godine sam imao 175 borbi od toga sam 65 pobedio nokautom 53 na bodove 20 su mi predavali a ostalih 37 sam izgubio grdne sam pare tad namlatio, al nisam imao borbe ovde kod nas vec dole crna gora, madjarska, bugarska, hrvatska, bosna, i par puta makedonija, to su bile privatne borbe sa vecim novcem u opticaju, a ovaj box po klubovima nije nista slabo je placen

jbt ilija...jel si bio u reprezentaciji?
Title: Odg: BOKS
Post by: ilijabogdan on May 09, 2008, 11:01:43 PM
jbt ilija...jel si bio u reprezentaciji?
nisam u legalnom klubu trenirao
Title: Odg: BOKS
Post by: vuksa on May 09, 2008, 11:03:21 PM
nisam u legalnom klubu trenirao

nema veze...da si i sam individualno trenirao neko bi zapazio onakav rezultat..i pozvao bi te u reprezentaciju
Title: Odg: BOKS
Post by: ilijabogdan on May 09, 2008, 11:06:47 PM
nema veze...da si i sam individualno trenirao neko bi zapazio onakav rezultat..i pozvao bi te u reprezentaciju
nije bilo u interesu ljudi da se cuje pa cak ni cale ni keva mi ni dan danas neznaju da sam trenirao box a modrice i icepane arkade i slomljenih par zuba sam opradvavao time sto sam bio problematican i redovno sam se bio i van ringa
Title: Odg: BOKS
Post by: vuksa on May 10, 2008, 02:48:37 PM
nije bilo u interesu ljudi da se cuje pa cak ni cale ni keva mi ni dan danas neznaju da sam trenirao box a modrice i icepane arkade i slomljenih par zuba sam opradvavao time sto sam bio problematican i redovno sam se bio i van ringa
pricas kao jedna drugraica od moga brata...ona je bila sampionka..8 godina trenirala a roditelji nisu znali :)
Title: Odg: BOKS
Post by: Ted Arcidi on May 10, 2008, 06:17:12 PM
ma gledao sam ja Ilijine meceve na Euro sportu ,samo ga nisam odmah prepoznao jer je u to vreme bio crnac
Title: Odg: BOKS
Post by: CRonaldo on May 10, 2008, 07:24:44 PM
ma gledao sam ja Ilijine meceve na Euro sportu ,samo ga nisam odmah prepoznao jer je u to vreme bio crnac

looooooooooooooooooooooooooooooooolchina
Title: Odg: BOKS
Post by: vlada85 on May 10, 2008, 07:38:17 PM
pa odes da se izduvas i obicno das sve od sebe znam da to nije sparing vec ubijanje protivnika al ja nemam lake protivnike, obicno mi gurnu neku copinu od 100 i vise kila da bi se izborio samnom, jer moj trener zna da ja bijem da ubijem, pa me i vise puta izbacao sa treninga jer bukvalno bijem da otkinem nekom glavu, a i tehniku imam savrsenu i kretanje. Sta da ti kazem osim za 4 godine sam imao 175 borbi od toga sam 65 pobedio nokautom 53 na bodove 20 su mi predavali a ostalih 37 sam izgubio grdne sam pare tad namlatio, al nisam imao borbe ovde kod nas vec dole crna gora, madjarska, bugarska, hrvatska, bosna, i par puta makedonija, to su bile privatne borbe sa vecim novcem u opticaju, a ovaj box po klubovima nije nista slabo je placen
sta je potrebno iliji da prebije 100 000 ljudi za jedan minut?

pa 100 000 ljudi i jedan minut
Title: Odg: BOKS
Post by: ilijabogdan on May 11, 2008, 12:20:16 AM
ma gledao sam ja Ilijine meceve na Euro sportu ,samo ga nisam odmah prepoznao jer je u to vreme bio crnac
bravo ted ipak si me prepoznao, bio sam crnac a i tad me zvali tajson a sad sam resio da se pobucem pa sam promenio ime i licni opis :evillaugh:
Title: Odg: BOKS
Post by: Milan on May 11, 2008, 11:59:12 AM
a ko ti je promenio licni opis  :innocent:
Title: Odg: BOKS
Post by: ilijabogdan on May 13, 2008, 12:26:59 PM
a ko ti je promenio licni opis  :innocent:
ma mama me bila nisam slusao pa mi malo polomila nos inace sam bio lepsi pre toga
Title: Odg: BOKS
Post by: vuksa on May 13, 2008, 01:28:20 PM
ilija ti si kao cak noris imas dve brzine hodaj i ubij :evillaugh: :evillaugh: :evillaugh:
Title: Odg: BOKS
Post by: ilijabogdan on May 13, 2008, 05:33:48 PM
ne ja imam samo jednu ubij  :evillaugh: :evillaugh: :evillaugh:
Title: Odg: BOKS
Post by: savate boks on July 29, 2010, 11:51:41 PM
paze,ne bih da ti kvarim utisak ili da zvucim bilo kako omalovazavajuce jer ne znam da li si i koliki potencijal..mozda nemas pojma a mozda si novi klej..cisto da kazem svoja iskustva..
gledao sam kako treneri teraju borce koji treniraju tek 2*3 meseca da izadju a ring sto je besmisleno i kad se nadje neki momak,koji misli bar malo,i odbije ga on ga proziva da je pi*ka i sl
znaci,misli svojom glavom,pogledaj dosta mecea uzivo,da vidis kako to sve izgleda,ako vec nisi
i meni je rekao da sam fenomen,ali to nista ne znaci jer neki od njih bi i brata uvukli u ring samo da mogu  ;)
a ja sam znao gde sam i sta sam u tom trenutku,jer sam bio svestan koliko sam dugo trenirao i kako izgleda jedan mec i koliko je tezak..
znaci, ne srljaj sa time,polako,nije ring zajebancija,mozes da prodjes bez zajebancije a mozes ozbiljno da se povredis
to je istina da pokusavaju da uvuku u ring svakoga ali mozda je decko stvarno talenat............ja sam posle 2 meseca treninga usao u ring i nakautirao jednog lika......... ;)  ;)  ;)
Title: Odg: BOKS
Post by: Milan on July 29, 2010, 11:54:00 PM
mozda i jeste talenat a mozda i nije
ako nije on ce da strada
koliki je procenat talenata? velik? ne bih rekao ;)

nakaut?
Title: Odg: BOKS
Post by: savate boks on July 29, 2010, 11:56:30 PM
mozda i jeste talenat a mozda i nije
ako nije on ce da strada
koliki je procenat talenata? velik? ne bih rekao ;)

nakaut?
nokaut*
 pa moze da nastrada i da jeste talenat i da nije.....sve zavisi kakvog protivnika dobije i koliko je fizicki spreman :)
Title: Odg: BOKS
Post by: Milan on July 30, 2010, 12:29:26 AM
pa da al je glupo gurati pocetnike u ring
Title: Odg: BOKS
Post by: savate boks on July 30, 2010, 12:34:22 AM
pa da al je glupo gurati pocetnike u ring
pa ne da je glupo nego i opasno........ok je to kod mene.....ja sam u laganoj kategori ali gurati pocetnika u vece kategorije to je mnogo glupo............popice nokaut u prvoj rundi obrukace se a i moze ozbiljno da se povredi  :nonono:
Title: Odg: BOKS
Post by: Kojic on July 30, 2010, 12:56:16 AM
popice nokaut u prvoj rundi obrukace se a i moze ozbiljno da se povredi  :nonono:

ma pusti to obrukace se moze ostat bez drvenarije u glavi ako naidje na nekog ludaka
Title: Odg: BOKS
Post by: savate boks on July 30, 2010, 01:02:24 AM
ma pusti to obrukace se moze ostat bez drvenarije u glavi ako naidje na nekog ludaka
hahahahahahahaha.......pa moze ali su male sanse za to posto ce sudije videti da si pocetnik i prekinuce mec cim vidi da dobijas batine........
Title: Odg: BOKS
Post by: BoDz4 on November 03, 2010, 09:41:20 PM
Moze li neko od ovih sto treniraju boks da postavi program treniranja i teretane i bokserskog treninga,jer treniram sam za sebe,ne u klubu..Ako nije problem..
Title: Odg: BOKS
Post by: AnitaXD on February 13, 2011, 12:35:24 PM
a sta mislite o zenskom boksu? :)
Title: Odg: BOKS
Post by: Kojic on February 13, 2011, 12:49:54 PM
a sta mislite o zenskom boksu? :)
Zasto pitas? Htela bi da treniras? U sustini svaki sport je dobar pa i boks  ;)
Title: Odg: BOKS
Post by: AnitaXD on February 13, 2011, 02:41:32 PM
ne,treniram skoro 2 god,pa sam zelela da znam sta mislite o tome,koliko je to dobro za zene i tako ta pitanja :)
Title: Odg: BOKS
Post by: srebrni vuk on February 14, 2011, 12:40:48 PM
ja obozavam zene borce  :blush:
Title: Odg: BOKS
Post by: ens_6 on February 17, 2011, 12:13:48 AM
Ovo je lepa tema i super sto ste je zapoceli.Moje misljenje kao sportista koji trnira borilacke sportove preko sedamnest godina je da nikada neces uspeti da narpavis profi rezultat koji je na zavidnom nivou bez tegova.naravno da ih ne koristis u smislu bodi bildinga.
Title: Odg: BOKS
Post by: Milan on February 17, 2011, 07:22:12 AM
ja obozavam zene borce  :blush:

I ja, makar rekreativno trenirale. Obicno mnogo lepo izgledaju, a kako i ne bi kad su treninzi takvi kakvi jesu
Title: Odg: BOKS
Post by: Dusko1960 on February 20, 2011, 11:55:12 PM
E momci nisam nasao adekvatnu temu napravljenu za moje pitanje, da ne bi otvarao bzvz temu zbog pitanjca jednog pitacu ovde :).

Imam pitanja u vezi muskulature ovog  boksera Steve Cunninghama (prvak u cruiser kategoriji IBF pojas).
Kako ima gotovo svaki misic izrazen, u gornjem delu, kakav trapez samo ima i ostalo sve da ne pricam.
Kategorija je  do 93 kg.
Visina: 191 cm
Kakvi su mu treninzi na sta se bazira?
Da li dize tezine maksimalne u teretani ili osrednje?

Gledam boks odavno ali ovakvu definiciju nisam video.

Na youtube sam nasao jedan trening tj. vezbu koju on radi evo video:
Valja li cemu ta vezba i koje delove pogadja?

http://www.youtube.com/watch?v=NQN54Ue7owM

Evo nekih slicica:
(https://www.exyu-fitness.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fwww.wewantarematch.com%2FNewsPhotos%2FSteveWalk0644Sml.jpg&hash=41063e312287f4218316b71219d5f1bf7bd54c1c)
(https://www.exyu-fitness.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ffarm3.static.flickr.com%2F2462%2F3712883709_5d4cd6e85d.jpg&hash=121a2b61b77309e8c61f21e977893fe8f2ba687d)
(https://www.exyu-fitness.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2F3.bp.blogspot.com%2F_NC5846yjURg%2FTGavMJWOLbI%2FAAAAAAAACEk%2Fer14Ni_L4zo%2Fs1600%2F40449_424058659825_696934825_4549099_861791_n.jpg&hash=e798cd62b0f8d83643f1060761ffd39b0a9ecb69)
(https://www.exyu-fitness.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fc.photoshelter.com%2Fimg-get%2FI0000L7wwYAurA.s%2Fs&hash=4363db68f17ec2d9a5e66977c88fa0c18f165d8a)
(https://www.exyu-fitness.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ffightfranchise.com%2Fwordpress%2Fwp-content%2Fuploads%2F2010%2F03%2Fuss.bmp&hash=e7ac4caf209f8bdb68b19ae611642a1e27308053)

Hvala !
Title: Odg: BOKS
Post by: srebrni vuk on February 21, 2011, 10:59:47 AM
laila ali  :blowkiss:
Title: Odg: BOKS
Post by: Srdjan on February 21, 2011, 02:42:26 PM
Druze, profesionali bokseri su uvek u deficitu sto se tice kalorija, a da ne pominjem da je vecina njih na AAS. Nikakvo cudo sto momak izgleda ovako. Inace pogledaj fotografije Evandera u mecu sa Tyson-om (I mec) trenirao ga je Dorian Yates
Title: Odg: BOKS
Post by: Dusko1960 on February 21, 2011, 03:29:40 PM
Druze, profesionali bokseri su uvek u deficitu sto se tice kalorija, a da ne pominjem da je vecina njih na AAS. Nikakvo cudo sto momak izgleda ovako. Inace pogledaj fotografije Evandera u mecu sa Tyson-om (I mec) trenirao ga je Dorian Yates
. Taj mec nikada necu zaboraviti :).
Ali Holyfield i danas dan ima dobro liniju za svoje godine 49 godina ima.

A ovaj Cunningham nema takve linije bokseri danas, tesko mozes nekog uporediti, jedino Edison Miranda bi mogao.
Kakvi su treninzi njegovi itd.
I sta je to AAS.

Hvala ti
Title: Odg: BOKS
Post by: srebrni vuk on February 22, 2011, 09:50:23 AM
AAS     Anabolicko Androgeni Steroidi ;)
Title: Odg: BOKS
Post by: Dusko1960 on February 22, 2011, 02:04:53 PM
AAS     Anabolicko Androgeni Steroidi ;)
Pa kako ce to uzimati bio bi diskfalifikovan odmah.
Uvek se ide uoci meca na pregled za te stvari.
Title: Odg: BOKS
Post by: Kojic on February 22, 2011, 04:11:32 PM
Pa kako ce to uzimati bio bi diskfalifikovan odmah.
Uvek se ide uoci meca na pregled za te stvari.
to je visa politika
Title: Odg: BOKS
Post by: srebrni vuk on February 23, 2011, 10:38:02 AM
nije bas tako,postoje razne metode za izbjegavanje testa  :evillaugh:
Title: Odg: BOKS
Post by: Dusko1960 on February 23, 2011, 02:35:41 PM
nije bas tako,postoje razne metode za izbjegavanje testa  :evillaugh:
ma da, pred vece kada se meri tezina i pricanje oci u oci ide i test taj.
Title: Odg: BOKS
Post by: Milan on February 23, 2011, 06:04:02 PM
Pa kako ce to uzimati bio bi diskfalifikovan odmah.
Uvek se ide uoci meca na pregled za te stvari.

Nekad smo svi bili tako naivni i verovali u deda mraza :)
Title: Odg: BOKS
Post by: srebrni vuk on February 24, 2011, 10:11:51 AM
Nekad smo svi bili tako naivni i verovali u deda mraza :)
:yes: oo yes
Title: Odg: BOKS
Post by: steroidan on February 24, 2011, 10:37:23 AM
danas je sve svakom dostupno, ne shvatam kritike ljudi ovaj dobro izgleda jer uzima steroide.
svakom svačije.
Title: Odg: BOKS
Post by: Milan on February 24, 2011, 11:05:14 AM
Ko je pricao o tome?
Title: Odg: BOKS
Post by: srebrni vuk on February 24, 2011, 11:13:59 AM
kliko znam ja nisam kritikovao nista,ko uzima il ne uzima stvar je individue. :crazy:   koliko znam ni milan nije kritikovao nista. jednostavno smo se osvrnuli na to da doping kontrole nisu rigorozne kao nekad ili cak i da jesu da se dosta toga mjeri duplim arsinima.  :yes:
Title: Odg: BOKS
Post by: steroidan on February 24, 2011, 12:00:35 PM
dobro onda je do mene, nisam vas dobro shvatio bio.
Title: Odg: BOKS
Post by: Srdjan on February 24, 2011, 02:21:33 PM
Ma obozavam boks. Kad gledam K1 ili MMA, to izgleda kao sprdacina. Boks je umetnost, a Steve Cunningham je bruka boxer inace do skoro je radio kao pekar, jer nije mogao da zivi samo od toga. O gradji da ne govorimo, jedino sto nisi realan oko toga da su samo on i Miranda takvi, veruj mi gledao sam i mnogo bolje, samo slabijeg kvaliteta pa nisu toliko na TV-u. Konstatacije oko steroida...nista zlonamerno samo cinjenica da ih uzimaju i da su zbog njih takvi u vecini slucajeva. Ako ne verujete pogledajte slike boxera pre 60-tih i sad. Ne sporim da su trening i suplementacia 7 hiljada svetlosnih godina ispred, al' opet nisu bas toliko...
Title: Odg: BOKS
Post by: Dusko1960 on February 24, 2011, 05:23:37 PM
Ma obozavam boks. Kad gledam K1 ili MMA, to izgleda kao sprdacina. Boks je umetnost, a Steve Cunningham je bruka boxer inace do skoro je radio kao pekar, jer nije mogao da zivi samo od toga. O gradji da ne govorimo, jedino sto nisi realan oko toga da su samo on i Miranda takvi, veruj mi gledao sam i mnogo bolje, samo slabijeg kvaliteta pa nisu toliko na TV-u. Konstatacije oko steroida...nista zlonamerno samo cinjenica da ih uzimaju i da su zbog njih takvi u vecini slucajeva. Ako ne verujete pogledajte slike boxera pre 60-tih i sad. Ne sporim da su trening i suplementacia 7 hiljada svetlosnih godina ispred, al' opet nisu bas toliko...


A po cemu je bruka bokser, decko  ima pojas u vlasnistvu IBF pojas , prvi je na ranking listi od 911 njih.
I tukao se je sa teskasem sto je 4. u heavyweight kategoriji tacnije tomasem adamekom. Koji je iza brace klicko  i dejvida heja  iza odmah na ranku.

Edit Milan:Haj jos jednom se obrati nekom tako...