STEROID FAQ ZA POČETNIKE

Ova tema ukljucuje osnovne informacije i namjenjena je pocetnicima koji neznaju puno o AAS (anabolicko androgeni steroidi) i/ili koji se tek odlucuju da se bocnu.Trebate imati na umu da cesto nema pravog odgovora kad je u pitanju diskusija o koristenju AAS jer ima bezbroj mogucih kombinacija i teorija, a i svako tijelo moze drugacije reagovati na iste stvari.

Sta su steroidi?

Testosteron je primarni muski seksualni hormon koji nase tijelo prirodno proizvodi.Steroidi su sinteticke forme testosterona ili njegovi derivati. Muskarci proizvode otprilike 6-10 mg dnevno.

Imam li dovoljno godina za steroide?

Da ako ste preko 21 godine.Vas endokrini sistem je u najvitalnijem stanju ispod 21 godine i to bih trebalo da vam obezbjedi sasvim dovoljno prirodnog testosterona.
Naravno postoje i drugi faktori koji se trebaju uzeti u obzir kao sto je iskustvo s treningom.Naprimjer ne bih bilo mudro za nekoga ko ima 25 godina i samo par mjeseci treninga da pocne sa steroidima.Znaci vrlo je bitno da dostignete svoj prirodni maximum i tek se onda odlucite za AAS,a za to nekad treba i par godina.VELIKA GRESKA JE ODMAH POCETI SA AAS .

Oralni i injektivni

Vecina oralnih steroida su toksicni za jetru. Kako tablete prolaze kroz tijelo putuj kroz gastrointestinalni trakt, onda do jetre koja ima misiju da je unisti i sprijeci da udje u krv.
Zbog toga su naucnici zamjenili atom hidrogena sa atomom karbona na 17 poziciji steroidne molekule sto je dozvolilo tableti da najvecim dijelom prezivi prolaz kroz jetru. Ovaj proces se naziva 17-alfa alkalacija.
Iako je ova alkalacija pozeljna po pitanju biodostupnosti oralnih steroida ona stavlja veliki stres na jetru.

Injektivni steroidi nisu za intravenoznu (u venu) upotrebu.Ako ovo uradite rizikujete ozbiljne povrede ili smrt.Injektivni steroidi moraju biti aplicirani intramuskularno (duboko u misic).
Postoje dva tipa injektivnih steroida vodeni ili uljani.Vodeni se metaboliziraju brzo i zahtjevaju cestu primjenu (uglavnom dnevno).Steroidi bazirani na ulju se puno sporije otpustaju u krv i generalno zahtjevaju aplikaciju jednom ili dvaput sedmicno.

Gdje da injektiram?

Najbolje mjesto za aplikaciju injektivni steroida je gluteus,a drugo alternativno mjesto je vanjski dio bedra.Sterilnost je stvar na koju trebate obratiti najvise paznje jer nuspojave mogu ici od abcesa do smrti
Slika vrijedi hiljadu rijeci!!!
http://www.spotinjections.com/
I koji video:
http://www.youtube.com/v/qMr5N5mEj2s&mode=related&search=

http://www.youtube.com/v/9C5PqPNC35Q

Sta je ester?

Kad se kaze steroidni ester misli se na lanac karbona prikacen na steroidnu molekulu na 17 poziciji.Sto je duzi lanac vise treba vremena da se steroid otpusti u krv.Na primjer testosteron propionat ima relativno kratak lanac estera koji ga cini brzo djelujucim i zahtjeva cesce apliciranje u odnosu na one sa duzim lancem estera npr. enanthat, cypionat.

Sta da uzimam?

Primjer pocetnickog ciklusa bih mogao biti…8 sedmica, 500mg testosterona sedmicno uz dianabol 25mg dnevno prve cetiri sedmice ciklusa.Testosteron je bolje podijeliti na dvije inekcije zbog ravnomjernije koncentracije u krvi.Dianabol mozete uzimati sa obrokom da izbjegnete moguce stomacne tegobe.

Koliko cu dobiti misica?

Skoro je nemoguce da se odgovori zato sto je svako tijelo drugacije i postoji mnostvo varijabli koji ce uticati na to kao sto su:
Tip steroida i kolicina steroida
Duzina ciklusa
Iskustvo sa steroidima (koji vam je ciklus po redu)
Trening,djeta i odmor

Sta je frontloading?

Frontloading se koristi da se zeljena koncentracija steroida u krvi postigne sto prije sto nije slucaj sa konvencionalnim ciklusima.Frontload se naravno koristi samo sa dugodjelujucim steroidima kao sto su enanthat, cypionat…

Primjer obicnog ciklusa 500mg testosteron enanthata sedmicno,kolicina steroida u krvi:
Sedmica 1 – 250mg
Sedmica 2 – 375mg
Sedmica 3 – 437.5mg
Sedmica 4– 469.2mg
Sedmica 5 – 485mg
Sedmica 6 – 492.9mg
Sedmica 7 – 496.8mg
Sedmica 8 – 498.7mg
Vidite koliko vam dugo treba da ustvari postignete 500 mg sedmicno.

A sad frontload!!!Jednostavno poduplate vasu sedmicnu dozu.
To izgleda ovako:
Sedmica 1 – 1000mg
Sedmica 2 – 500mg
Sedmica 3 – 500mg
I nastavite dalje sa 500mg/sedmicno

Druga opcija je oralni „kickstart“ sto podrazumjeva uzimanje oralnih steroida u prve cetiri sedmice ciklusa dok vas injektivni steroid ne dodje do svog maksimuma.Naprimjer 30 mg dianabola dnevno.

Sta su antiestrogeni?

Odredeni steroidi aromatiziraju u estrogen koji moze dovesti do brojnih nezeljenih efekata.Estrogen je hormon koji je dominirajuci zenski hormon.Tako sto ce te koristiti antiestrogene smanjit ce te sanse da osjetite estrogenske nezeljene efekte kao sto je retencija vode i ginekomastija. Proviron i Arimidex pokusavaju da zaustave sam proces aromatizacije dok nolvadex samo okupira estrogenske receptore.

Izbor antiestrogena zavisi od mnogo faktora ukljucujuci:
Vrsta steroida
Doza i duzina ciklusa
Podloznost nezeljenim efektima
Koliko su nezeljeni efekti prihvatljivi za korisnika (nekom nesmetaju akne,neko vec nema kose i sl.)

Sta je ginekomastija?

Ginekomastija je rast tkiva grudi kod muskarca uzrokovan estrogenom. Ginekomastija je povecanje muskih grudi koje se sastoje od pravog tkiva grudi, a ne masnog tkiva te se stoga na moze smanjiti vjezbanjem. Natecene i bolne bradavice su uobicajno prvi znakovi ginekomastije.Ginekomastija se najcesce u nasem bilderskom svijetu zove ‘bitch tits’. Uspostavljena ginekomastija zahtjeva hirursku korekciju.

Sta je PCT?

PCT znaci Post Cycle Therapy ili terapija poslije ciklusa i to je ono sto radite poslije zavrsetka ciklusa da povratite prirodnu proizvodnju testosterona.PCT je esencijalan ako zelite da zadrzite sto vise misica stecenih na ciklusu.Nolvadex, Klomid i ponekad HCG su lijekovi koji se koriste za PCT.Ovo zadnje se koristi najcesce ako dodje do atrofije testisa,a to se uglavnom desava kad ste predugo na „preteskim“ ciklusima.

Trebate znati da kad zavrsite sa PCT-om neznaci da ste zavrsili sa oporavkom.PCT se koristi samo da svoje tijelo pokrenete na akciju dok sam oporavak moze trajati sedmicama ili mjesecima.

What is the difference between a cc, a ml, an I.U., a mg and a mcg?

A cc (cubic centimeter) is equal to a ml (milliliter). They measure volume. For example if a vial contains 10 ml of liquid, that is the same as 10 ccs. A mg (milligram) measures the dose of a drug, A mg is equal to 1/1000 of a gram. A mcg (microgram) is equal to 1/1000 of milligram. An IU (International Unit) is also used to measure the dose of a preparation.

Can I mix together deca durabolin, sustanon, primobolan, enanthate or cypionate together and than inject them?

You can mix all oil based steroids in syringe and inject them if you are taking higher dosages at once.

Autor: Sele 137

Tags: , , , , , , , , ,

Category: Doping

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Really big pussycat.

CuteCaptcha